ΔΡΑΜΑ

Ένωση Κυριών Δράμας | «Βιωματικό εργαστήρι για τους ωφελούμενους του Κοντά στο Παιδί»

Η Ένωση Κυριών Δράμας, την Τρίτη 02 Αυγούστου 2017, ολοκλήρωσε, την όγδοη διανομή διατακτικών στις εξήντα (60) οικογένειες του προγράμματος «Κοντά στο Παιδί».

Επιπλέον, πραγματοποιήθηκε, βιωματικό εργαστήρι με τίτλο «Internet: χώρος μάθησης και διασκέδασης για τα παιδιά ή μήπως όχι;» με συντονίστρια  την Κοινωνική Ανθρωπολόγο Μαυροπούλου Μαρουσώ. Οι γονείς έγραψαν, σε πολύχρωμα χαρτάκια, τις απόψεις τους, για τη χρήση του διαδικτύου από τα παιδιά τους και αφού ομαδοποιήθηκαν οι απόψεις, σε θετικές και αρνητικές, πραγματοποιήθηκε διαλογική συζήτηση. Τέλος, κλήθηκαν να αποτυπώσουν τις εντυπώσεις τους αναφορικά με το πρόγραμμα.

Το πρόγραμμα «Κοντά στο Παιδί» παρέχει διατακτικές σε εξήντα οικογένειες, οι οποίες επιλέχθηκαν βάση αυστηρών οικονομικών και κοινωνικών κριτηρίων, με στόχο την αγορά ειδών πρώτης ανάγκης για τα ανήλικα τέκνα της. Παράλληλα, στοχεύει στην ψυχοκοινωνική αναπτέρωση τόσο των παιδιών όσο και των γονέων της, μέσω: ομάδων ψυχολογικής στήριξης, δημιουργικής απασχόλησης, ομάδων αυτογνωσίας, ένταξης στο Κοινωνικό Φροντιστήριο της Ένωσης κυριών Δράμας, εύρεσης εργασίας, πραγματοποίησης ομιλιών-ημερίδων και δωρεάν παροχής νομικής βοήθειας.

Το πρόγραμμα υλοποιείται με την αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΚΥΡΙΩΝ ΔΡΑΜΑΣ

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version