ΚΑΒΑΛΑ

Ένταση στο έκτακτο δημοτικό συμβούλιο Παγγαίου

Αρκετά σοβαρό όπως φαίνεται είναι το θέμα που προέκυψε στον δήμο Παγγαίου σχετικά με τις προσλήψεις διμηνιτών από το 2011 μέχρι σήμερα, αφού το ΑΣΕΠ ζητάει εξηγήσεις, μετά από καταγγελία του πρώην δημάρχου Βασίλη Ξουλόγη. Για τον λόγο αυτό κλήθηκε έκτακτο δημοτικό συμβούλιο την Παρασκευή 27/1 το απόγευμα, στο οποίο ζητήθηκε να συμμετάσχουν όλοι οι διετελέσαντες δημοτικοί σύμβουλοι από το 2011 μέχρι σήμερα, αφού το ΑΣΕΠ αναφέρει ότι οι προσλήψεις διμηνιτών αφορούν μόνο έκτακτες ανάγκες των δήμων. Η σοβαρότητα του θέματος απαιτούσε την παρουσία όλων των δημοτικών συμβούλων και των δύο περιόδων, καθώς προτείνεται από τον Επιθεωρητή ο καταλογισμός των ποσών των αποδοχών των εργατών από το διατάκτη του Δήμου Παγγαίου, δηλαδή από τους ψηφίσαντες δημοτικούς συμβούλους τις εν λόγω αποφάσεις. Και φυσικά υπάρχει φόβος μια τέτοια απόφαση να δημιουργήσει δεδικασμένο και για άλλους δήμους.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Στην συνεδρίαση, την οποία που παρακολούθησαν και αρκετοί εργαζόμενοι σήμερα με δίμηνα, αλλά και δημοτικοί σύμβουλοι της προηγούμενης τετραετίας, ο  δήμαρχος Φίλιππος Αναστασιάδης ενημέρωσε το σώμα για την καταγγελία του κ. Ξουλόγη στις 25 Απριλίου του 2016, με αφορμή την πρόσληψη υπαλλήλων για την κάλυψη των αναγκών των υπηρεσιών καθαριότητας, περιβάλλοντος και πρασίνου, αλλά και την απάντηση του ΑΣΕΠ, η οποία στην ουσία κατηγορεί τους δημοτικούς υπαλλήλους για παράβαση καθήκοντος, αν και διαβεβαίωσε ότι όλα έγιναν απολύτως νόμιμα. Ακόμη χαρακτήρισε απαξιωτική την συμπεριφορά Ξουλόγη, τονίζοντάς του ότι «καλύτερα για εσάς είναι ένα άθλιο τέλος παρά μια αθλιότητα δίχως τέλος».

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Στην εισήγησή του ο κ. Ξουλόγης κατηγόρησε την διοίκηση Αναστασιάδη για λαϊκισμό, αναρωτόμενος γιατί ήρθαν οι εργαζόμενοι με δίμηνα αφού αυτοί δεν έχουν ευθύνη, σηκώνοντας θύελλα αντιδράσεων από τους δημοτικούς συμβούλους της συμπολίτευσης, σε κάποιους από τους οποίους ο κ. Γάκης ζήτησε να αποχωρήσουν προσωρινά. Πάντως στο τέλος επεσήμανε ότι και παλιότερα είχαν εκδοθεί παρόμοια πορίσματα από τον ΑΣΕΠ, τα οποία απαντήθηκαν διευκρινιστικά χωρίς να συμβεί τίποτα.

Ο πρόεδρος κ. Γάκης μίλησε για παραπλάνηση από την διοίκηση Ξουλόγη, αλλά και την σκέψη του για προσφυγή στην δικαιοσύνη σε βάρος του τέως δημάρχου Παγγαίου, για να πάρει την απάντηση από τον πρώην δήμαρχο ότι κι αυτός μπορούσε να κάνει καταγγελίες κατά του κ. Γάκη αλλά δεν έκανε.

Τελικά μετά από συνεχόμενες εντάσεις κατά τις ομιλίες δημοτικών συμβούλων, η συνεδρίαση ολοκληρώθηκε με την αποδοχή από το σώμα της παρακάτω απόφασης:

«Το σώμα αρνείται το περιεχόμενο τις από 25/4/2016 αναφοράς- καταγγελίας του Βασίλειου Ξουλόγη ως αβάσιμη και αναληθής και αποφαίνεται ότι η πρόσληψη εργαζομένων με τις διαδικασίες του άρθρου 206 του ΚΔΚΥ με συμβάσεις εργασίας δίμηνης διάρκειας  που πραγματοποιήθηκε με την υπ΄ αριθμό 87/2016 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου έγινε αποκλειστικά και μόνο για την κάλυψη κατεπειγουσών αναγκών του Δήμου Παγγαίου στις υπηρεσίες καθαριότητας, περιβάλλοντος και πρασίνου.

Καταδικάζει την εν λόγω ενέργεια του πρώην Δημάρχου και εμμένει στην άποψη ότι η εύρυθμη λειτουργία του Δήμου επέβαλλε την λήψη των αποφάσεων πρόσληψης εργαζομένων με συμβάσεις εργασίας δίμηνης διάρκειας.

Πλέον τον λόγο έχει η νομική υπηρεσία του δήμου, η οποία και καλείται να αποστείλει απαντητικό υπόμνημα ως τις 5 Φεβρουαρίου, ενώ το όλο θέμα θα συζητηθεί και στην συνεδρίαση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), η οποία θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Τετάρτη».

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version