ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ένταση στη συνέντευξη τύπου του Υπ.Επικράτειας “Θα δεχτούμε σύνθετη ονομασία με τον όρο Μακεδονία” (video)

Τις Σέρρες επισκέφθηκε σήμερα Παρασκευή ο Υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης προσκεκλημένος της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Σερρών, όπου είχε επαφή με φορείς ενώ το απόγευμα θα πραγματοποιήσει ανοιχτή Ομιλία στο Elpida Resort. Τον Υπουργό συνόδευαν ο κ.Κρατερός και η Βουλευτής Αφροδίτη Σταμπουλή.

Στην συνάντηση με τον Δήμαρχο Σερραίων τέθηκε το θέμα των στρατοπέδων, όπου ο κ.Αγγελίδης ανέλυσε το χρονικό της διεκδίκησης των 2 στρατοπέδων και κάλεσε τον Υπουργό Επικρατείας να μεσολαβήσει ώστε να δοθεί άμεσα λύση σε ένα θέμα που ταλανίζει την τοπική κοινωνία εδώ και χρόνια. Ο κ.Βερναρδάκης δήλωσε πως γενικά ο στρατός έχει μια δυσκολία στο να διεκπεραιώσει ανάλογες περιπτώσεις σε όλη την Ελλάδα, οι οποίες ανέρχονται περίπου στις 70, καθώς οι στρατιωτικοί θέλουν να διασφαλίσουν ότι δεν θα βρεθούν ζημιωμένοι από τις όποιες συμφωνίες προκύψουν. «Σίγουρα μπορεί να βρεθεί λύση και έχω ζητήσει συνάντηση με τον κ. Βίτσα για το συγκεκριμένο θέμα. Στη συνέχεια θα πρέπει να γίνει συνάντηση με τον πρωθυπουργό, ώστε να καταλήξουμε σε λύση μια και καλή, κάτι που είναι δρομολογημένο για τις επόμενες ημέρες», δήλωσε ο κ.Βερναρδάκης.

Στη συνέχεια επισκέφθηκε το Επιμελητήριο Σερρών όπου τον υποδέχθηκε ο Α΄Αντιπρόεδρος κ.Γιαννάκης. Εκεί τέθηκε αμέσως το θέμα του σκάνερ στο τελωνείο του Προμαχώνα, ένα πάγιο και πολυετές αίτημα του Επιμελητηρίου. Επίσης ο κ.Γιαννάκης έθεσε το θέμα της παραχώρησης του στρατοπέδου Κολοκοτρώνη, το οποίο είναι ιδιοκτησίας του Υπουργείου Οικονομίας. «Να δούμε τους τίτλους και τα τεχνικά θέματα και σίγουρα μπορούμε να δώσουμε λύση άμεσα», δήλωσε ο Υπουργός Επικρατείας.

Επισκεπτόμενος την ΠΕ Σερρών, όπου τον υποδέχθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης κ.Μωυσιάδης και ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου της Κεντρικής Μακεδονίας κ.Σπυρόπουλος, ο κ.Βερναρδάκης δήλωσε εντυπωσιασμένος από το κτίριο. Ενημερώθηκε για την ανάγκη  εκσυγχρονισμού του  οδικού δικτύου του νομού και βέβαια για το θέμα της Αμφίπολης για το οποίο ο κ.Μωυσιάδης έθεσε την κυβέρνηση προ των ευθυνών της για τις καθυστερήσεις και την αναλγησία των τελευταίων δύο ετών. Ο κ.Βερναρδάκης δήλωσε: «Πρέπει να δώσουμε άμεσα λύσεις και να δρομολογηθούν τα θέματα που μου αναφέρατε».

Αμέσως μετά επισκέφθηκε το Εργατικό Κέντρο, όπου ενημερώθηκε για τα εργασιακά και τα υψηλά ποσοστά ανεργίας στην ΠΕ Σερρών και στις 14.00 περίπου παραχώρησε συνέντευξη τύπου στα ΜΜΕ.

Το κύριο θέμα ήταν το επικείμενο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης για την ονομασία των Σκοπίων και τις εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις, όπου ο Υπουργός Επικρατείας ύστερα από επίμονες ερωτήσεις δημοσιογράφων δήλωσε: «Είναι ένα θέμα το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη, γίνεται διαπραγμάτευση που περιλαμβάνει και άλλα θέματα και όχι μόνο την ονομασία. Όλες οι πολιτικές δυνάμεις Θα κληθούν να πουν τη γνώμη τους και το θέμα θα συζητηθεί στην ελληνική βουλή.» Σε ερώτηση δημοσιογράφου με αφορμή το επικείμενο συλλαλητήριο της 21ης Ιανουαρίου στη Θεσσαλονίκη ο κύριος Βερναδάκης δήλωσε πως η κοινή γνώμη δεν διαμορφώνει την εξωτερική πολιτική ενώ για τις δηλώσεις Ιερώνυμου και γενικότερα των εκπροσώπων της Εκκλησίας πρόσθεσε: «Ο αρχιεπίσκοπος και οι εκπρόσωποι της εκκλησίας δεν θα έπρεπε να έχουν γνώμη για το συγκεκριμένο θέμα.»

Χαρακτηριστικό είναι πως υπήρξε μια μικροένταση καθώς οι δημοσιογράφοι ζητούσαν επίμονα να μάθουν την θέση της Ελληνικής κυβέρνησης και πώς αυτή θα χειριστεί το μείζον αυτό θέμα, ενώ ο Υπουργός προσπαθούσε να το υποβιβάσει, λέγοντας χαρακτηριστικά πως το επικείμενο συλλαλητήριο δεν θα έχει τη συμμετοχή του προηγούμενου. Πρόσθεσε, πως θα υπάρξουν και άλλες προτάσεις πέρα από τις 5 που δόθηκαν στη δημοσιότητα από τον διαμεσολαβητή κύριο Νίμιτς, ενώ ύστερα από επίμονες ερωτήσεις των δημοσιογράφων ο κ.Βερναρδάκης δήλωσε: «Η κυβέρνηση είναι έτοιμη να δεχθεί σύνθετη ονομασία με τον όρο Μακεδονία».

 

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version