ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Ένας χρόνος από το «μαύρο» της ΕΡΤ

Ένας χρόνος συμπληρώνεται την Τετάρτη από την απόφαση της κυβέρνησης να βάλει φίμωτρο στην ΕΡΤ, καταφέρνοντας ταυτόχρονα «μαχαιριά» στην ελεύθερη πληροφόρηση και την Δημοκρατία.

Τρίτη 11 Ιουνίου 2013. Πέφτει η νύχτα και μαζί «μαύρο» στην ΕΡΤ. Οι σταθμοί της ΕΡΑ σιωπούν και η Ελλάδα παγώνει. Το χρονικό του θανάτου είχε προαναγγείλει το απόγευμα της ίδια ημέρας, ο τότε κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, με μία πράξη νομοθετικού περιεχομένου, χωρίς την έγκριση της Βουλής.

Σε μία έμπρακτη διαμαρτυρία για το αιφνιδιαστικό (φασιστικής έμπνευσης) λουκέτο στην Δημόσια Ραδιοτηλεόραση, τα συνδικάτα καλούν σε κινητοποίηση ενάντια στις πολιτικές της κυβέρνησης:

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ), καθώς και οι υπόλοιπες ενώσεις και ομοσπονδίες εργαζομένων στον χώρο του Τύπου, κήρυξαν τετράωρη στάση εργασίας 12:00-16:00 σε όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Στις 12:30 μ.μ. καλούν σε συλλαλητήριο κατά της διαθεσιμότητας, των απολύσεων και του «μαύρου» στην ΕΡΤ στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Στις 7 το απόγευμα έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση έξω από το Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής.

Ενδεικτικά η ανακοίνωση της ΠΟΣΠΕΡΤ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Προσωπικού ΕΡΤ) αναφέρει :

«Δεκαπέντε μέρες μετά τις εκλογές οι εργαζόμενοι ξαναβγαίνουμε απεργιακά στους δρόμους του αγώνα στις 11 Ιουνίου, για να διαδηλώσουμε ενάντια στην κυβέρνηση και την πολιτική της.

Σήμερα, κλείνει ένας χρόνος από το μαύρο της μνημονιακής κυβέρνησης στη δημόσια ραδιοτηλεόραση και βρίσκει τους εργαζόμενους της ΕΡΤ να συνεχίζουν τον αγώνα για τις δουλειές τους, την αξιοπρέπειά τους και την πραγματική ενημέρωση».

Παράλληλα, οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ εκφράζουν τη αμέριστη συμπαράστασή τους στις απολυμένες καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών, στους 1.500 απολυμένους σχολικούς φύλακες και τους εκπαιδευτικούς.

Κατηγορούν, επίσης, την «κυβέρνηση Σαμαρά και Βενιζέλου, που παρόλη την μαζική αποδοκιμασία της στις πρόσφατες εκλογές συνεχίζει να υλοποιεί τη βάρβαρη πολιτική που διαλύει τις ζωές χιλιάδων εργαζόμενων, την Παιδεία και την Υγεία…».

Όπως σημειώνει η ΠΟΕΣΥ: «Ο αγώνας για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ είναι ύψιστος για την αποκατάσταση του δημοκρατικού κύρους της χώρας μας και θα συνεχιστεί με όλα τα μέσα και τις δυνάμεις, μέχρι την τελική δικαίωση»!

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version