Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ένας στους δύο χρωστάει στην εφορία

Ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο έχει σχεδόν ένας στους δύο Έλληνες πολίτες, όπως προκύπτει τα επίσημα στοιχεία που ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων.

Τα χρέη, τα οποία προσεγγίζουν συνολικά τα 90 δισ. ευρώ (!), «πνίγουν» τους φορολογούμενους. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι πάνω από τέσσερα εκατομμύρια φορολογούμενοι χρωστούν στην εφορία σχεδόν το μισό ΑΕΠ ή 89,8 δισ. ευρώ.

Για 755.806 οφειλέτες η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων έχει δρομολογήσει αναγκαστικά μέτρα είσπραξης με δεσμεύσεις και κατασχέσεις τραπεζικών καταθέσεων, εισοδημάτων και άλλων περιουσιακών στοιχείων καθώς και πλειστηριασμούς ακινήτων.

Τα στοιχεία της ΓΓΔΕ που δόθηκαν στη δημοσιότητα αποκαλύπτουν ότι στο τέλος Ιουνίου, 4.003.372 φορολογούμενοι έχουν ανοιχτούς λογαριασμούς με την εφορία. Από αυτούς οι αρμόδιες υπηρεσίες μπορούν να επιβάλλουν μέτρα αναγκαστικής είσπραξης σε μόλις 1.492.088.

Ειδικότερα, στα τέλη Ιουνίου, τα ληξιπρόθεσμα χρέη ιδιωτών προς την εφορία που δημιουργήθηκαν εντός του 2016 έφτασαν τα 6,87 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 5,956 δισ. ευρώ είναι απλήρωτοι φόροι.

Μόνο τον Ιούνιο δημιουργήθηκαν 1,28 δισ. ευρώ «φρέσκα» ληξιπρόθεσμα χρέη, εκ των οποίων οι φόροι που έμειναν απλήρωτοι ανήλθαν σε 903 εκατ. ευρώ.

Οι παλαιές ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο (που είχαν δημιουργηθεί ως το τέλος του 2015) ανέρχονταν τον Ιούνιο σε 83,025 δισ. ευρώ έναντι 83,305 δισ. ευρώ τον Μάιο.

Έτσι το σύνολο των ληξιπρόθεσμων οφειλών (παλαιών και νέων) διαμορφώθηκε τον Ιούνιο σε 89,832 δισ. ευρώ.

Οι οφειλέτες στους οποίους έχουν επιβληθεί αναγκαστικά μέτρα είσπραξης ανέρχονται σε 755.086 και αντιστοιχούν στο 50,65% εκείνων για τους οποίους είναι δυνατόν να επιβληθούν τα αναγκαστικά μέτρα.

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Η ώρα του οβελία σε όλη την Ελλάδα – Αρκετές σούβλες στην Καβάλα

«Φωτιά» παίρνουν σήμερα Κυριακή του Πάσχα οι σούβλες σε όλη την Ελλάδα!

Από άκρη σε άκρη οι Έλληνες τηρούν το έθιμο για το ψήσιμο του οβελία και ετοιμάζουν το πασχαλινό τραπέζι για να γιορτάσουν με τις οικογένειες και τους φίλους τους.

Το υπαίθριο σούβλισμα του αρνιού το Πάσχα είναι ένα από τα παλαιότερα ελληνικά έθιμα και μάλιστα έχει τις ρίζες του στην αρχαία Ελλάδα. Άλλωστε μην ξεχνάμε ότι ο οβελίας είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστής του πασχαλινού τραπεζιού αλλά και ολόκληρης της ημέρας.

Στην Καβάλα αρκετοί φαίνεται πως είναι εκείνοι οι πολίτες που λόγω και του πολύ καλού καιρού ξεκίνησαν να σουβλίζουν τον παραδοσιακό οβελία από νωρίς το πρωί της Κυριακής του Πάσχα!

Δείτε φωτογραφίες από οβελίες σε Καβάλα και Δράμα :

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Χριστός Ανέστη! – Με κατάνυξη η Ανάσταση στην Καβάλα

Σε κλίμα συγκίνησης τελέστηκε και στην Καβάλα η ακολουθία της Αναστάσεως, με πλήθος πιστών να συρρέει στους ναούς για το «Χριστός Ανέστη».

Ο περισσότερος κόσμος συγκεντρώθηκε στην κεντρική πλατεία της πόλης, όπου χοροστάτησε της ακολουθίας του Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στέφανος.

 

 

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Ανάσταση με πυροτεχνήματα | Eικόνες από drone στην Καβάλα

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en