ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Έναρξη εγγραφών και μαθημάτων στο Θεατρικό Καλλιτεχνικό Εργαστήρι της « Θεάτρου Ανάβασις»

Τον τελευταίο χρόνο ήταν μια άσχημη χρονιά που δυστυχώς συνεχίζεται, μιας και ο κορωνο-ιός μπήκε και ρίζωσε στη ζωή μας. Άλλαξαν οι συνήθειες μας, σταμάτησαν ή περιορίστηκαν οι επαγγελματικές αλλά και οι προσωπικές μας δραστηριότητες, απομακρυνθήκαμε από γνωστούς, φίλους και συγγενείς.

Όμως τώρα γνωρίζουμε. Ξέρουμε πως να προφυλαχτούμε αλλά και να προστατέψουμε τους εαυτούς μας και τα αγαπημένα μας πρόσωπα. Τώρα με υπομονή και σύνεση, ήρθε η ώρα να πάρουμε τη ζωή μας πίσω, με μικρά σταθερά, προσεκτικά και πειθαρχημένα βήματα. Εκτός από την εργασία και τις σπουδές μας, ήρθε η ώρα να ασχοληθούμε και με δραστηριότητες που αγαπάμε, που μας δίνουν δύναμη, χαρά και γνώση. Μια από αυτές είναι και οι καλλιτεχνικές δραστηριότητες και κυρίως το θέατρο, που μας προσφέρει, παιδεία, γνώση και πολιτισμό. Μας δίνει δύναμη και αυτοπεποίθηση, μας κάνει να βάζουμε στόχους στη ζωή μας, να επικοινωνούμε και να συνεργαζόμαστε με άλλα άτομα, μικρούς και μεγάλους, να εκπαιδεύουμε τη σκέψη, να καλλιεργούμε τα συναισθήματα και τις καλλιτεχνικές μας ικανότητες και κυρίως μας κάνει άτομα δημιουργικά και με τόλμη, ιδιαίτερα τα μικρά παιδιά και τους εφήβους. Αυτοί ήταν και είναι οι στόχοι του Θεατρικού Καλλιτεχνικού Εργαστηρίου της « Θεάτρου Ανάβασις», που φέτος συμπληρώνει 10 χρόνια λειτουργίας με πολλές δραστηριότητες, εκδηλώσεις και 25 θεατρικές παραστάσεις. Μετά από πολύμηνη παύση λόγω Covid, οι εγγραφές ήδη ξεκίνησαν και τα μαθήματα από την Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου.

Στα μαθήματα συμπεριλαμβάνονται, θεατρικό και μουσικό παιχνίδι, αυτοσχεδιασμός, υποκριτική κλασικού και μοντέρνου θεάτρου, ορθοφωνία, χορός/κινησιολογία, ιστορία θεάτρου, ζωγραφική/κατασκευές επί πλέον για το παιδικό τμήμα, θεατρικές παραστάσεις, καλλιτεχνικά δρώμενα, προετοιμασία για εξετάσεις σε Σχολές θεάτρου. Τα τμήματα είναι τα εξής: Ενηλίκων(Τετάρτη, 6:00-8:00), ατόμων με αναπηρία, Α.με.Α.(Πέμπτη, 6:00-8:00), εφηβικό(Παρασκευή, 6:00-8:00) και παιδικά 4-12 ετών (Σάββατο πρωί). Το τμήμα των Α.με.Α. έχει ενταχθεί σε επιχορηγούμενο πρόγραμμα του Υπουργείου Πολιτισμού για την προσβασιμότητα των Α.με.Α. στον πολιτισμό, με θέμα, Α.με.Α. Γνωριμία με το Αρχαίο Ελληνικό Θέατρο και τον Αρχαίο Ελληνικό Πολιτισμό. Για την ασφαλή συμμετοχή των μαθητών, θα τηρηθούν όλα τα μέτρα ασφαλείας για την προστασία της δημόσιας υγείας

Περιμένουμε με αγάπη τους παλιούς και νέους μαθητές μας, τα αγαπημένα μας παιδιά και τους μεγάλους, να ταξιδέψουμε μαζί στο μαγευτικό χώρο της Τέχνης, του Πολιτισμού και του Θεάτρου.

Πληροφορίες: Λεωνάτου 8 (κάθετος της Ομονοίας 92), από Τρίτη-Παρασκευή, ώρα 6-8 το απόγευμα και Σάββατο 10:30-13:30 μ.μ. Τηλέφωνο 6976879029

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version