ΑΓΡΟΤΙΚΑ-ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ

Έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο την Παρασκευή στις 20.00 για ΒΛΦ και LNG

Την άμεση σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας σε έκτακτη συνεδρίαση, ζήτησε και πέτυχε η νέα Δήμαρχος της πόλης κ. Δήμητρα Τσανάκα με αφορμή τις τελευταίες ιδιαίτερα σημαντικές εξελίξεις που αφορούν στο θέμα της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων (Β.Φ.Λ.) στη Νέα Καρβάλη.
Η κ. Τσανάκα εξάλλου και με αφορμή δημοσίευμα εφημερίδας «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ», σύμφωνα με το οποίο η Διυπουργική Επιτροπή ετοιμάζεται να συνεδριάσει στις αρχές του Ιουνίου προκειμένου να εγκρίνει ταχείας μορφής επενδύσεις, μια εξ αυτών και τον σταθμό υγροποιημένου αερίου LNG στην Καβάλα, διατρανώνει για μια ακόμη φορά την αντίθεσή της σε μια τέτοια επένδυση.
Ζητά εξάλλου την άμεση σύγκλιση των τοπικών φορέων , προκειμένου να παρθούν αποφάσεις για ταχείες δράσεις, σε ό,τι αφορά τα προβλήματα στη ΒΦΛ, τον σταθμό LNG αλλά και τον αγωγό ΤΑΡ. « Εκκλησία, Βουλευτές, Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση, Δήμοι, απερχόμενοι και επερχόμενοι τοπικοί ταγοί, ΤΕΕ, ΓΕΩΤΕΕ, Οικονομικό Επιμελητήριο, Εμπορικός Σύλλογος, Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών, ΕΥΚ, Κλαδικοί Σύλλογοι, άπαντες πρέπει να δώσουμε ενωτικό αγωνιστικό μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση» δήλωσε χαρακτηριστικά η κ. Τσανάκα.
Το έκτακτο δημοτικό συμβούλιο θα πραγματοποιηθεί όπως όλα δείχνουν αύριο Παρασκευή και ωρα 20.00 ενώ τα θέματα που θα συζητηθούν είναι
«1. Έγκριση του κατεπείγοντος του θέματος της ημερήσιας διάταξης,
2. Έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο για την συζήτηση και λήψη αποφάσεων επί των θεμάτων:
α) Εξελίξεις στη προοπτική λειτουργίας της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων
β) Αποτροπή εγκατάστασης σταθμού Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου (L.N.G.) στην Καβάλα.

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version