ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο στον Δήμο Παγγαίου για την υπόθεση των δίμηνων συμβάσεων (video)

Το μεσημέρι της Δευτέρας στις 14:00 το μεσημέρι στο Δημαρχείο του Δήμου Παγγαίου πραγματοποιήθηκε έκτακτο δημοτικό συμβούλιο κλειστού τύπου για την υπόθεση της εκδίκασης των 56 νυν και πρώην δημοτικών συμβούλών του δήμου Παγγαίου, οι οποίοι ενέκριναν τις προσλήψεις υπαλλήλων με συμβάσεις δίμηνης διάρκειας από το 2011 έως και σήμερα.Στο δημοτικό συμβούλιο παρεβρέθηκαν και οι βουλευτές Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Μορφίδης και Δημήτρης Εμμανουηλίδης και ο βουλευτής Καβάλας ΝΔ Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Η περιβόητη τροπολογία που θα λύσει το πρόβλημα δεν έχει εγκριθεί από τη βουλή και όλοι ανησυχούν αναφορικά με τον καταλογισμό δαπανών και με το ποινικό μέρος της υπόθεσης, που θα εκδικαστεί το Σεπτέμβριο στην Κομοτηνή.Πιο συγκεκριμένα αφορά την διακομματική τροπολογία με την οποία σβήνονται «χρέη» των 56 αιρετών ύψους πάνω από 1,6 εκατ. ευρώ, που προήλθαν από την (σύμφωνα με το ΑΣΕΠ) παράνομη πρόσληψη διμηνιτών από το 2011 έως και σήμερα στο δήμο Παγγαίου.

Το αποτέλεσμα του έκτακτου δημοτικού συμβουλίου ήταν η δέσμευση από τους βουλευτές ότι θα κατατεθεί η συγκεκριμένη τροπολογία σε 10 μέρες.

Με την τροπολογία οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Εμμανουλίδης, Κώστας Μορφίδης και Γιώργος Παπαφιλίππου και ο βουλευτής της ΝΔ Νίκος Παναγιωτόπουλος, ζητούν προκειμένου, όπως αναφέρουν, να ξεπεραστούν ζητήματα ελέγχου νομιμότητας, να θεωρηθούν νόμιμες οι προσλήψεις διμηνιτών και οι σχετικές δαπάνες τους «εφόσον το προσληφθέν προσωπικό απασχολήθηκε πραγματικά». Υπενθυμίζεται ότι οι δημοτικοί σύμβουλοι, μεταξύ αυτών και ο τέως δήμαρχος Παγγαίου Βασίλης Ξουλόγης, βαρύνονται με την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος με σκοπό να προσπορίσουν σε άλλον παράνομο όφελος και αφορά 607 συμβασιούχους που προσλήφθηκαν επί των ημερών Ξουλόγη και 165 διμηνίτες που προσλήφθηκαν επί διοίκησης Αναστασιάδη.

 

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version