ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Έκτακτη συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου για το Πανεπιστήμιο με… κόντρες!

Στην εκπομπή Αναλυτής φιλοξενήθηκε την Πέμπτη 7 Απριλίου ο Κοσμήτορας της Σχολής Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Καβάλας Θανάσης Μητρόπουλος ο οποίος αναφέρθηκε στο σημαντικό πρόβλημα που έχει προκύψει μετά από απόφαση κατάργησης του τμήματος Φυσικής.

Μάκης Παπαδόπουλος (Επικ. Ο Τόπος της Ζωής Μας – Δημοτικός Σύμβουλος) : Οι εξελίξεις ειναι ραγδαίες και αναμένεται να παρθούν πολύ σοβαρές αποφάσεις. Σήμερα από το πρωί υπάρχει ένα συλλογικό αίτημα από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης για να γίνει μία έκτακτη συνεδρίαση για να παρθούν κάποιες αποφάσεις. Ο Δήμαρχος και η διοίκηση δυστυχώς καθυστέρησε δεν ξέρω τον λόγο, εμείς οφείλουμε να κάνουμε αυτές τις πρωτοβουλίες για το καλό του τόπου. Επικοινωνήσουμε και με τον κ. Μητρόπουλο και με τον κ. Μπαντέκα έτσι ώστε να μας ενημερώσουν άμεσα, ακόμα και σήμερα. Θέλουμε συλλογικά σαν αντιπολίτευση να βρεθεί λύση. Ζητούμε σήμερα να γίνει αυτή η συνεδρίαση έτσι ώστε να μην “φύγει” το τμήμα Φυσικής από την Καβάλα μας.

Κώστας Πεφάνης (Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας) : Δεν μου αρέσει καθόλου η δημιουργία ψευδών ειδήσεων από πλευράς της αντίπολιτευσης. Το θεμα της καταργησης του τμηματος φυσικης ειναι κατι που μας ενδιαφερει ολους και πρωτιστα εμάς σαν διοικηση. εδω και μερες παρακολουθουμε και προσπαθουμε να ερθουμε σε επαφη με τους ανθρωπους που εχουν λογο και αποφασιζουν για αυτο το πραγμα. Μην ξεχνάμε ότι το Διεθνές Πανεπιστήμιο διέπεται από τους νόμους του Κράτους και είναι αυτοδιοίκητο. Δεν μπορεί η διοίκηση του δήμου να επέμβει σε ένα αυτοδιοίκητο ίδρυμα. Ήθελα η συνεδρίαση να γίνει ακόμα και σήμερα αλλά δεν μπορούν οι εκπρόσωποι του Πανεπιστήμιου Καβάλας να είναι εκεί. Αυτή την στιγμή αυτό που εμείς θέλουμε είναι να ενημερωθούμε σχετικά με το θέμα. Ο Ρόλος μας είναι πάρα πολύ σημαντικός αλλά είναι επικουρικός. Εφόσον δεν μπορεί να γίνει έκτακτη συνεδρίαση άμεσα θα γίνει μάι τυπική συνεδρίαση την Τρίτη το απόγευμα.

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version