Quantcast
Connect with us

ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ

Έβρος | Πώς εξαρθρώθηκε τεράστιο κύκλωμα διακίνησης μεταναστών

Ένα από τα μεγαλύτερα κυκλώματα διακίνησης μεταναστών εξαρθρώθηκε από την ελληνική αστυνομία.

Τουλάχιστον 9 άτομα έχουν συλληφθεί από τις Αρχές, ενώ έχουν ταυτοποιηθεί περισσότερα από 30 άτομα. Εγκέφαλος του κυκλώματος φέρεται να είναι ένας Έλληνας από την ανατολική Αττική.

Το κύκλωμα βρισκόταν σε άμεση συνεννόηση με δουλεμπόρους από την Τουρκία και έδιναν προκαθορισμένο ραντεβού στον Έβρο. Στη συνέχεια οι Τούρκοι περνούσαν τους μετανάστες σε ελληνικό έδαφος, τους οποίους παραλάμβαναν μέλη του κυκλώματος με ενοικιασμένα οχήματα και τους έκρυβαν σε διάφορες πόλεις της βόρειας Ελλάδας.

Έπειτα, με το κατάλληλο αντίτιμο τους μετέφεραν με αυτοκίνητα στην κεντρική Ευρώπη ή μέσω θαλάσσης σε γειτονικές χώρες, όπως η Ιταλία.

Click to comment

Απάντηση

ΕΒΡΟΣ

Αντιπροσωπεία Αυστριακών και Ούγγρων βουλευτών στον Φράχτη του Έβρου

Επίσκεψη στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο πραγματοποίησε κλιμάκιο της κυβέρνησης με επικεφαλής τον Α’ Αντιπρόεδρο της Βουλής Γιάννη Πλακιωτάκη, συνοδεύοντας τις αντιπροσωπείες των Επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων των Κοινοβουλίων της Αυστρίας και της Ουγγαρίας.

Η αποστολή παρακολούθησε στο πεδίο την πορεία των εργασιών κατασκευής του φράχτη, ενώ ενημερώθηκε για την αποτελεσματικότητα των μέτρων αποτροπής της παράνομης μετανάστευσης από στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας, της Frontex και των υπουργείων Εθνικής Άμυνας και Μετανάστευσης και Ασύλου.

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ :

Την ίδια ώρα έχουν “ανάψει τα αίματα” και πολιτικά για το μεταναστευτικό ζήτημα όσο πλησιάζει και η κάλπη των ευρωεκλογών :

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έβρος: Χειροπέδες σε 24 μετανάστες στην αλλαγή του χρόνου

Συνολικά 24 μετανάστες οι οποίοι εισήλθαν παράνομα στη χώρα από τα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο εντοπίστηκαν σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης στην εκπνοή του 2023 και με την έλευση του νέου έτους.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία των αστυνομικών αρχών, παραμονή Πρωτοχρονιάς συνελήφθη αλλοδαπός διακινητής, όταν στον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο Δ.Χ.Φ. αυτοκίνητο (ρυμουλκό μετά ρυμουλκούμενου), με το οποίο μετέβη στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων προκειμένου να εισέλθει στη χώρα, εντοπίστηκαν -με τη βοήθεια μηχανήματος ανίχνευσης καρδιακών παλμών- 18 μετανάστες εντός του ρυμουλκούμενου.

Την επομένη (ανήμερα Πρωτοχρονιάς) συνελήφθη στην Εγνατία Οδό Κήπων – Αλεξανδρούπολης, δεύτερος αλλοδαπός διακινητής που μετέφερε παράνομα με Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο έξι μετανάστες.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους εισαγγελείς, ενώ κατασχέθηκαν τα δύο οχήματα καθώς και κινητά τηλέφωνα.

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νέα συμφωνία για το μεταναστευτικό στην Ε.Ε – Τι προβλέπει

Η Ευρωπαϊκή Ένωση κατέληξε, μετά από χρόνια πολιτικού αδιεξόδου, σε μια συμφωνία που αλλάζει την πολιτική μετανάστευσης και ασύλου στην ΕΕ, μια συμφωνία που η Ελληνική κυβέρνηση βλέπει ως δικαίωση των θέσεών της.

Όπως σημειώνει το Politico, oι διαπραγματευτές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου εργάστηκαν όλη τη νύχτα για να καταλήξουν σε συμφωνία για την αναθεώρηση των διαδικασιών ασύλου της ΕΕ, αναζητώντας τελικά μια ισορροπία μεταξύ των κρατών μελών που είναι πρώτες χώρες υποδοχής αλλά και των κρατών που αποτελούν τελικό προορισμό για χιλιάδες μετανάστες και αιτούντες άσυλο.

Η ιστορική, όπως χαρακτηρίζεται, συμφωνία, η οποία πρέπει ακόμη να επικυρωθεί επίσημα, θα οδηγήσει τις χώρες πρώτης γραμμής στη Νότια Ευρώπη- Ελλάδα, Ιταλία και Ισπανία να θεσπίσουν αυστηρότερη διαδικασία ασύλου στα μη κοινοτικά σύνορά τους και θα έχουν μεγαλύτερη εξουσία να απελαύνουν τους απορριφθέντες αιτούντες άσυλο. Οι χώρες που βρίσκονται στην ευρωπαϊκή ενδοχώρα με τη σειρά τους θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν αν θα δέχονται ορισμένο αριθμό μεταναστών ή θα στηρίζουν οικονομικά τις χώρες υποδοχής σε ένα κοινό ταμείο της ΕΕ.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en