ΕΒΡΟΣ

Έβρος | Μέχρι και χαβιάρι…

25 κιλά αυγών οξύρυγχου Σιβηρίας κατασχέθηκαν στο Τελωνείο Κήπων.

Τις σημαντικότερες υποθέσεις που εξιχνιάστηκαν από τις τελωνειακές υπηρεσίες την περίοδο Μαΐου-Σεπτεμβρίου 2017 ανακοίνωσε η Γενική Διεύθυνση Τελωνείων και Ειδικών Φόρων Κατανάλωσης, ανάμεσα στις οποίες βρίσκονται τρεις στο Τελωνείο Κήπων και άλλες στο τελωνείο Ευζώνων.

Στην πρώτη το Τελωνείο Κήπων εντόπισε, σε ΙΧΕ αυτοκίνητο εξερχόμενο από την Ελλάδα προς την Τουρκία και κατέσχεσε 24.990 γραμμάρια αυγών οξύρυγχου Σιβηρίας, ο οποίος αποτελεί προστατευόμενο είδος από τη Διεθνή Σύμβαση CITES.

Στο τελωνείο έγιναν και κατασχέσεις φαρμακευτικών σκευασμάτων, με τα Τμήμα Δίωξης του Τελωνείου Κήπων να εντοπίζει σε αποσκευές επιβάτη, παράνομη διακίνηση 55 φιαλών με ενδείξεις των φαρμακευτικών ουσιών Κορβαλολ, Valokordin, Soludio iodi Spirituosa, καθώς και κάψουλες, φιαλίδια, αλοιφές με άλλα φαρμακευτικά σκευάσματα. Τα ανωτέρω σκευάσματα κατασχέθηκαν.

Τέλος το Τμήμα Δίωξης του Τελωνείου Κήπων, σε έλεγχους που πραγματοποίησε, εντόπισε σε ΙΧΕ αυτοκίνητα, παρανόμως διακινούμενες από Τουρκία, 49 φιάλες του ενός και πέντε λίτρων, 490 σακούλες του ενός κιλού, 215 δοχεία του ενός λίτρου και 81 σακούλες των 100 γρ. με διάφορα φυτοφάρμακα τα οποία δεν είχαν έγκριση κυκλοφορίας στην Ελλάδα. Τα ανωτέρω σκευάσματα κατασχέθηκαν.

Το Τελωνείο Ευζώνων, με τη βοήθεια σκύλου ανιχνευτή, εντόπισε σε όχημα προερχόμενο από την ΠΓΔΜ και κατέσχεσε 109.000 τεμάχια λαθραίων τσιγάρων. Οι αναλογούντες δασμοί και φόροι ανέρχονται στο ποσό των 20.375.42 €.

Το Τελωνείο Ευζώνων, μετά από έλεγχο σε λεωφορείο σέρβικων αρχών, ανακάλυψε σε δύο επιβαίνοντες με διαβατήρια σέρβικων αρχών, ποσότητα ναρκωτικών ουσιών, στο μεν πρώτο 6,06 και 8,00 γρ. ινδικής κάνναβης μέσα σε σάντουιτς, στο δε δεύτερο 4,73 γρ. ινδικής κάνναβης, κρυμμένα μέσα σε πλαστική σακούλα που περιείχε ελληνικό καφέ σε αθλητικά παπούτσια.

xronos.gr

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version