ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Άρωμα διαγγέλματος από τον Τσίπρα στο υπουργικό συμβούλιο

Πολιτική αντεπίθεση σε όλα τα μέτωπα, με την προσωπική σφραγίδα του Αλέξη Τσίπρα, ξεκινά το Μέγαρο Μαξίμου και στο σημερινό υπουργικό συμβούλιο, το οποίο έχει άρωμα διαγγέλματος για την αποκλιμάκωση των πιέσεων, αναμένεται να βγάλει από τη φαρέτρα τα όπλα που διαθέτει, όπως τα κανάλια και η διαπλοκή, ενώ αναμένεται ο πρωθυπουργός να αναφερθεί στο παράλληλο πρόγραμμα, που τις επόμενες ημέρες θα κατατεθεί στη Βουλή ως αντίβαρο στα μέτρα που έχει δεσμευτεί να υλοποιήσει η κυβέρνηση.

Στο υπουργικό συμβούλιο, το οποίο ξεκινά στις 10:30 μία ημέρα πριν από το κρίσιμο Eurogroup, ο Αλέξης Τσίπρας προσέρχεται με το αγροτικό και όλα τα μέτωπα που παραμένουν ανοιχτά και τα οποία πρέπει να κλείσουν άμεσα, όπως χαρακτηριστικά προειδοποίησε και ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος. 

Πλέον, ο Αλέξης Τσίπρας δεν βρίσκεται αντιμέτωπος μόνο με τα ασφυκτικά χρονικά περιθώρια, αλλά και με τα πυρά που δέχεται από την αντιπολίτευση και τις κοινωνικές αντιδράσεις που κλιμακώνονται. Την ίδια ώρα, τα καρφιά προς την ελληνική κυβέρνηση για τις διαφορές σε δημοσιονομικά και ασφαλιστικό συνεχίζονται με αμείωτη ένταση. Χαρακτηριστική, ήταν η δήλωση Ντάισελμπλουμ ότι «πρέπει να υπάρξει μεγαλύτερη σαφήνεια». Η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, ωστόσο, έστειλε χθες το μήνυμα ότι «η μπάλα είναι στο γήπεδο των θεσμών». Και επανέλαβε την πάγια θέση της Αθήνας ότι θέλει να φτάσει γρήγορα στην πρώτη αξιολόγηση, με στόχο να ανασάνει η οικονομία. Παραδέχτηκε, μάλιστα, ότι επ’ αυτού «εντάσσονται και όλες οι αγωνίες μας».

 Τι θα πει στην εισήγησή του ο πρωθυπουργός 
 
Τα επόμενα βήματα της κυβέρνησης, η πορεία των διαπραγματεύσεων, το θέμα των καναλιών, τα τρέχοντα ζητήματα της επικαιρότητας και βέβαια το αγροτικό, αναμένεται να βρεθούν στο τραπέζι της συνεδρίασης. 
 
Ο πρωθυπουργός θα επιχειρήσει να χαράξει τον οδικό χάρτη του νομοθετικού έργου της κυβέρνησης για το προσεχές διάστημα. Ωστόσο, με εξαιρετικό ενδιαφέρον αναμένεται η εισήγηση του πρωθυπουργού και για το ζήτημα των αγροτών, μερίδα των οποίων απειλεί με κάθοδο στην πλατεία Συντάγματος την Παρασκευή, ενώ η κυβέρνηση, όπως έγινε γνωστό διά στόματος κυβερνητικής εκπροσώπου σχεδιάζει να μπλοκάρει τα μπλόκα έξω από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.
 
Ο πρωθυπουργός αναμένεται να ανακοινώσει ότι είναι ανοικτός σε βελτιωτικές προτάσεις για τους αγρότες, καλώντας τους σε διάλογο, όχι όμως από μηδενική βάση. 
Μια πρώτη σκέψη του επιτελείου  του υπουργού Εργασίας είναι να μειωθούν οι ασφαλιστικές εισφορές των αγροτών και να εισπράττουν λιγότερη σύνταξη. Πρόταση που, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν θα ανακοινωθεί σήμερα από τον πρωθυπουργό αλλά θα πέσει στο τραπέζι του διαλόγου. Όσο για το νομοθετικό έργο, κύκλοι του Μαξίμου θυμίζουν πως ήδη έχει κατατεθεί το νομοσχέδιο Βερναρδάκη για τη Δημόσια Διοίκηση, καθώς και το παράλληλο Πρόγραμμα, που αφορά κυρίως τους ανασφάλιστους, και όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν στο ότι ο πρωθυπουργός θα μιλήσει και για τις επόμενες πρωτοβουλίες. Δεδομένο θεωρείται ακόμη,ότι ο πρωθυπουργός θα εξαπολύσει και επίθεση κατά τις διαπλοκής, ιδιαίτερα για τις τηλεοπτικές άδειες.
 πηγή: sofokleousin.gr

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version