Quantcast
Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

Άρον άρον γενικός διευθυντής- Η διοίκηση της ΔΕΥΑΚ συνεδριάζει εκτάκτως την Παρασκευή

Εκτάκτως συνεδριάζει το μεσημέρι της Παρασκευής το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΥΑΚ προκειμένου με απόφαση που θα λάβει να καλύψει τη θέση του γενικού διευθυντή της επιχείρησης. Πέραν του ότι ο γενικός διευθυντής φαίνεται ότι επί της ουσίας θα αντικαταστήσει τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΚ, ανακύπτει σημαντικότερο θέμα για την μη ύπαρξη του τόσο καιρό. Ο τελευταίος γενικός διευθυντής της ΔΕΥΑΚ ήταν ο Κίμωνας Παπαδόπουλος που αποχώρησε επειδή όπως τότε έγινε γνωστό, δεν ήταν δυνατή η πληρωμή του. Δεν την ενέκρινε ο επίτροπος.

Κι όμως, μόλις τώρα γίνεται γνωστό ότι σύμφωνα με τη νομοθεσία η ΔΕΥΑΚ έπρεπε να λειτουργεί με γενικό διευθυντή. Ο οποίος ακόμη κι αν δεν ήταν εξωτερικό πρόσωπο, ήταν υποχρεωτικό να υπάρχει. Επιλεγμένος από το μόνιμο προσωπικό της. Σε αυτήν την βάση αποφασίζεται η επιλογή του κ. Τσακίρη αν και αυτήν την στιγμή ο ανώτερος σε βαθμό υπάλληλος της επιχείρησης είναι ο κ. Λογκάρης.

Το επόμενο ερώτημα που ανακύπτει αφορά τις αποφάσεις που πάρθηκαν το διάστημα που η ΔΕΥΑΚ λειτουργούσε χωρίς γενικό διευθυντή. Πληθαίνουν όσοι τις αμφισβητούν. Δυστυχώς αυτό δεν έγινε εγκαίρως. Κατά συνέπεια αν όσοι υποστηρίζουν την υποχρέωση ύπαρξης γενικού διευθυντή έχουν δίκιο, τότε πολλές ή όλες οι αποφάσεις του προέδρου θεωρούνται (ή και είναι)παράτυπες. Το μυαλό όλων πάει στις τιμωρίες που επέβαλλε, οι περισσότερες είχαν συνέπεια την στέρηση μισθών των υπαλλήλων.

Η διοίκηση του Δήμου Καβάλας ή θέλει να περιορίσει τις αρμοδιότητες του κ. Ξανθόπουλου ή θέλει με την ευκαιρία να προσαρμοστεί (με καθυστέρηση) στην ισχύουσα νομοθεσία. Ίσως ισχύουν και τα δύο.

Σύμφωνα με την πρόσκληση που έλαβαν χθες τα μέλη του δ.σ. της ΔΕΥΑΚ η συνεδρίαση της Παρασκευής έχει μοναδικό θέμα την ανάθεση καθηκόντων γενικού διευθυντή. Η σύντομη εισήγηση που υπογράφει ο κ. Ξανθόπουλος ειδικότερα αναφέρει: «Ανάθεση καθηκόντων Γενικού Διευθυντή. Σύμφωνα με το άρθρο 6 παρ.7 του Ν.1069/80 όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 4 του ν. 4483/2017 : «Αν δεν έχει διοριστεί Γενικός Διευθυντής ή αν αυτός κωλύεται, τα καθήκοντα αυτού ασκεί, με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της επιχείρησης, ο ανώτερος σε βαθμό και επί ισοβάθμων ο αρχαιότερος υπάλληλος». Κατόπιν τούτου, προτείνω να αναθέσουμε τα παραπάνω καθήκοντα στον κ. Τσακίρη Κωνσταντίνο, Πολιτικό Μηχανικό, καθότι διαθέτει τα ανάλογα προσόντα και πληροί τους προβλεπόμενους όρους και προϋποθέσεις».

Όλες μαζί οι παρατάξεις με το Σωματείο της ΔΕΥΑΚ

Οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων της αντιπολίτευσης συνεννοούνται μεταξύ τους, ώστε την επόμενη περίοδο, όλοι μαζί να συναντήσουν τη διοίκηση του Σωματείου της ΔΕΥΑ. Το Σωματείο έχει αποφασίσει να τους ενημερώσει. Έτσι δεν θα γίνουν πολλές συναντήσεις, αλλά ένα μόνο ραντεβού, όπου θα είναι όλοι οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων της αντιπολίτευσης ή εκπρόσωποι αυτών.

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Ανάσταση με πυροτεχνήματα | Eικόνες από drone στην Καβάλα

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Η Ανάσταση του Κυρίου στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Ελευθερουπόλεως

Με την προβλεπομένη εκκλησιαστική τάξη εορτάσθηκε το Άγιο Πάσχα στην Ελευθερούπολη.

Η τελετή της Αναστάσεως πραγματοποιήθηκε στην αυλή του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου με προεξάρχοντα τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Χρυσόστομο, πλαισιωμένο υπό των Ιερών του Μητροπολιτικού Ναού.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Με λαμπρότητα η Ανάσταση στις Σέρρες

Με τη δέουσα λαμπρότητα τελέσθηκε στον Μητροπολιτικό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών στην πόλη των Σερρών η Ανάσταση χοροστατούντος του Μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτας Θεολόγου.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en