Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Άνοιξε ο τουρισμός | Με λύρα και γλυκό η υποδοχή της πρώτης πτήσης στο αεροδρόμιο Ηρακλείου

Άνοιξε πλήρως ο τουρισμός στην Ελλάδα σήμερα 1η Ιουλίου, με την απελευθέρωση των πτήσεων από το εξωτερικό προς όλα τα αεροδρόμια της χώρας.

Στο πλαίσιο αυτό τις δικές τους ετοιμασίες έκαναν και στο αεροδρόμιο Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης», εκεί όπου το πρωί της Τετάρτης έγινε η υποδοχή της πρώτης διεθνούς πτήσης με ξεχωριστό τρόπο.

Συγκεκριμένα, τους επιβάτες που έφτασαν από το Ανόβερο της Γερμανίας, οι οποίοι έκαναν ποδαρικό, τους περίμενε μια έκπληξη, καθώς η υποδοχή τους έγινε μετά μουσικής και πιο συγκεκριμένα με λύρα και λαούτο.

Επίσης θα δοθεί  γλυκό και ένα νερό, δώρο από την περιφέρεια Κρήτης.

Συνολικά, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ1, θα φτάσουν σήμερα στο αεροδρόμιο της κρητικής πόλης πτήσεις κυρίως από χώρες της κεντρικής Ευρώπης, με τη Γερμανία να έχει την τιμητική της.

Εννοείται πως η υποδοχή των τουριστών γίνεται με τη λήψη των απαραίτητων μέτρων, όπως η διεξαγωγή δειγματοληπτικών τεστ με βάση συγκεκριμένα στοιχεία και όχι στην τύχη, αλλά και την υποχρέωση των ταξιδιωτών να συμπληρώνουν ειδική φόρμα με τη χώρα προέλευσης τους, τις χώρες μέσω των οποίων ταξίδεψαν και τις χώρες τις οποίες επισκέφθηκαν πρόσφατα.

Έτσι, λοιπόν, το πρώτο αεροσκάφος έφτασε με πληρότητα 100% στο Ηράκλειο, ενώ οι επιβάτες, όλων των ηλικιών και τηρούσαν πιστά τα μέτρα κατά την άφιξή τους στην Κρήτη και δεν έδειξαν ανήσυχοι σε ό,τι αφορά την πανδημία του κορονοϊού, δηλώνοντας έτοιμοι να κάνουν τις διακοπές τους στο νησί.

«Ξεκινά δυναμικά ο τουρισμός στην Κρήτη»

Όπως δήλωσε ο αερολιμενάρχης Ηρακλείου, Γιώργος Πλιάκας, κατά την πρώτη ημέρα απελευθέρωσης των πτήσεων από το εξωτερικό στο Ηράκλειο θα φτάσουν περίπου 40 πτήσεις από Γερμανία, Ελβετία, Τσεχία και Πολωνία και θα μεταφέρουν περίπου 4.000 επιβάτες, τους πρώτους τουρίστες για τη φετινή σεζόν.

«Ξεκινά δυναμικά ο τουρισμός στην Κρήτη. Το ενθαρρυντικό είναι ότι όλες οι πτήσεις είναι γεμάτες, γίνονται κανονικά οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι που πρέπει να γίνονται με τον κωδικό που πρέπει να έχει ο κάθε επιβάτης. Υπάρχουν κάποια προβλήματα τώρα στην αρχή, γιατί κάποιοι δεν έχουν τον κωδικό στο κινητό τους αλλά σε χαρτί, αλλά αυτά είναι μικρά ζητήματα που θα λύσουμε. Είμαι πολύ ευχαριστημένος για τη διαδικασία που προχωράει», ανέφερε ο κ. Πλιάκας, ο οποίος εξήγησε ότι στην πρώτη πτήση έγιναν 20 δειγματοληπτικοί έλεγχοι από τους συνολικά 167 επιβάτες.

Ο αερολιμενάρχης Ηρακλείου διευκρίνισε ότι η ζήτηση από την πρώτη ημέρα καλλιεργεί αισιοδοξία, ενώ υπήρξε και περίπτωση εταιρείας που ενώ είχε προγραμματισμένη πτήση με αεροσκάφος 320, το άλλαξε σε 330 και από 160 επιβάτες θα φέρει 300, καθώς το ενδιαφέρον ήταν έντονο.

«Αυτό είναι καλό σημάδι για τον τουρισμό. Μέχρι τις 15 Ιουλίου νομίζω ότι θα κυμανθούμε σε αυτά τα επίπεδα. Θα το βλέπουμε ανά εβδομάδα πώς κινείται το ρεύμα του τουρισμού. Αν οι πρώτοι επισκέπτες που έρχονται μείνουν ευχαριστημένοι και νιώσουν ασφαλείς, θα είναι οι καλύτεροί μας πρεσβευτές. Θέλουμε να μείνουν ικανοποιημένοι γιατί οι δικές τους θετικές εντυπώσεις θα δώσουν περαιτέρω ώθηση», συμπλήρωσε ο κ. Πλιάκας.

Ο επικεφαλής της TUI στην Ελλάδα, Γιώργος Δήμας, επισήμανε ότι η σημερινή ημέρα είναι σημαντική και πως στόχος της TUI να φτάσει ο τουρισμός στο 50% της κίνησης των περασμένων ετών.

«Ξεκινάμε, επιτέλους, την καλοκαιρινή σεζόν και ελπίζουμε να μην έχουμε προβλήματα μέχρι το τέλος του χρόνου, προκειμένου να επιτευχθούν οι αφίξεις που περιμένουμε. Τα μηνύματα είναι θετικά, καθώς υπάρχει μια ροή κρατήσεων. Βέβαια, είναι νωρίς, θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε τις επόμενες ημέρες για να παρακολουθήσουμε ροή», ήταν τα λόγια του κ. Δήμα, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Παρών στη μικρή τελετή υποδοχής ήταν και ο δήμαρχος Ηρακλείου, Βασίλης Λαμπρινός, ο οποίος επανέλαβε ότι υπάρχει δομημένο σχέδιο, ωστόσο όλες οι υπηρεσίες βρίσκονται σε εγρήγορση. «Υποδεχόμαστε τους πρώτους τουρίστες, έστω και καθυστερημένα λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Υπάρχει σχέδιο και θέλω να πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά. Θα είμαστε σε εγρήγορση και ελπίζουμε να μην παραστεί ανάγκη να παρέμβουμε με οποιονδήποτε τρόπο που δεν θα είναι ευχάριστος», είπε από την πλευρά του.

(εξωτερική φωτογραφία από flashnews.gr)

Click to comment

Απάντηση

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνάντηση του Στέλιου Κυμπουρόπουλου με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Καβάλας

Η την περιοδεία του Ευρωβουλευτή της ΝΔ, κ. Στέλιου Κυμπουρόπουλου, στην Βόρεια Ελλάδα συνεχίστηκε και στην πόλη της Καβάλας όπου ο ίδιος συνάντησε του πρόεδρο του Επιμελητηρίου Καβάλας κ. Μάρκο Δέμπα αλλά και με άλλους επαγγελματίες φορείς της περιοχής. Σκοπός της συνάντησης ήταν να συζητηθούν τα επαγγελματικά, τα επιχειρηματικά θλεματα αλλα και η οικονομική ανάπτυξη της Καβάλας.

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επίσκεψη Στέλιου Κυμπουρόπουλου στον Δήμαρχο Νέστου

Τον Δήμαρχο Νέστου επισκέφτηκε το πρωί της Πέμπτης 28 Μαρτίου ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, κ. Στέλιος Κυπουρόπουός, ο οποίος άκουσε και συζήτησε μαζί με τον κ. Σάββα Μιχαηλίδη το γεωπολιτικό ανάγλυφο της περιοχής ενώ ακουσέ και μερικά απο τα ζητήματα που απασχλούν τον Δήμο Νέστου.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

«ΣΕΙΣΙΧΘΩΝ 2024» | Άσκηση σεισμού στις εγκαταστάσεις του Σανατορίου Καβάλας

Στην ετήσια περιοδική άσκηση σεισμού με την κωδική ονομασία “ΣΕΙΣΙΧΘΩΝ 2024”, προχώρησε το πρωί  πέμπτης 28 Μαρτίου 2024 η πυροσβεστική υπηρεσία Καβάλας, σε συνεργασία με λοιπούς συναρμόδιους φορείς. Η άσκηση πραγματοποιείται  στο παλαιό Νοσοκομείο Καβάλας – Σανατόριο για εκπαιδευτικούς και πρακτικούς λόγους.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en