Quantcast
Connect with us

ΚΟΣΜΟΣ

Άνθρωποι με ψεύτικη ταυτότητα που ξεγέλασαν τους πάντες

Πέντε ιστορίες από τολμηρούς απατεώνες

Καθ’ όλη τη διάρκεια της ιστορίας, πολλοί άνθρωποι άλλαζαν τις ταυτότητές τους προκειμένου να γίνουν «κάποιοι άλλοι». Κάποιες φορές αυτό γινόταν για να αποφευχθούν μερικές συνέπειες της «προηγούμενης ζωής τους», ενώ σε άλλες περιπτώσεις επειδή ήθελαν να γίνουν κάτι διαφορετικό από αυτό που ήταν ήδη.

Δείτε παρακάτω μερικές χαρακτηριστικές περιπτώσεις ανθρώπων, οι οποίοι σύμφωνα με δημοσίευμα του mentalfloss.com θέλησαν για τους δικούς τους λόγους να… αλλάξουν ταυτότητα:

1. Esther Reed

Το 1999 η 20χρονη Brooke Henson εξαφανίστηκε από το πατρικό της σπίτι στην περιοχή Travelers Rest της Νότιας Καρολίνας. Τα ίχνη της χάθηκαν εντελώς.

Την ίδια χρονιά, η 22χρονη Esther Reed έφευγε από το σπίτι της στην Ουάσινγκτον με σκοπό να μη μπορέσει να την εντοπίσει ποτέ ξανά κανείς. Η νεαρή γυναίκα διέφυγε αφότου ομολόγησε την ενοχή της για την κλοπή του βιβλιαρίου επιταγών της αδερφής της.

Η Reed άλλαξε το όνομά της σε Natalie Fisher, αργότερα έγινε Natalie Bowman και μάλιστα γράφτηκε και σε ένα πρόγραμμα του Χάρβαρντ (Harvard Extension School), όπου συμμετείχε στην ομάδα debate.

Αφότου έφυγε από το Χάρβαρντ, ερευνήθηκε από τον αμερικανικό στρατό όταν προσπάθησε να πάρει ένα πιστοποιητικό από τη σχολή Assault School. Αυτή ήταν και η τελευταία «εμφάνιση» της Natalie Bowman.

Η Reed πήρε στη συνέχεια την «ταυτότητα» της Brooke Henson, η οποία εξακολουθούσε να αγνοείται. Γράφτηκε στο πανεπιστήμιο Columbia με αυτό το όνομα το 2004. Δύο χρόνια μετά ένας υπάλληλος ανακάλυψε ότι επρόκειτο για μια αγνοούμενη. Όταν της ζήτησαν να κάνει εξετάσεις DNA η Reed κατάφερε για άλλη μια φορά να διαφύγει. Πήγε στο Σικάγο όπου άλλαξε μια άλλη μια φορά το όνομά της σε Jennifer Myers.

Ο Jon Campbell, ο ντετέκτιβ που είχε αναλάβει την υπόθεση της Henson, πίστευε ότι η αγνοούμενη κοπέλα είχε δολοφονηθεί, όμως το πτώμα της δεν είχε βρεθεί ποτέ.

Έτσι, αποφάσισε να κυνηγήσει την ψεύτικη Brooke Henson. Μιλώντας με όσους γνώριζαν την Bowman/Henson, ο Campbell ανακάλυψε ότι μάλλον ήταν η Esther Reed από το Seattle.

Η οικογένειά της εξεπλάγη όταν άκουσαν τα νέα από τον αστυνομικό, καθώς πίστευαν ότι η Esther είχε πέσει θύμα του δολοφόνου Green River Killer λίγο μετά την εξαφάνισή της.

Το όνομα της Reed μπήκε στη λίστα των «πιο καταζητούμενων ανθρώπων» των μυστικών υπηρεσιών, για κλοπή ταυτότητας και απάτη με φοιτητικά δάνεια αξίας 100.000 δολαρίων.

Εντοπίστηκε τελικά στο Σικάγο το 2008 κατά τη διάρκεια ελέγχου της αστυνομίας για μια άσχετη υπόθεση δολοφονίας. Όταν οι αστυνομικοί της ζήτησαν ταυτότητα, εκείνη παρουσίασε μια ψεύτικη άδεια και τελικά ομολόγησε ότι ήταν η Esther Reed.

Καταδικάστηκε σε 4ετή φυλάκιση σε ομοσπονδιακή φυλακή.

2. George Psalmanazar

Δε γνωρίζουμε πολλά για τον πραγματικό George Psalmanazar, όμως πιστεύεται ότι είχε γεννηθεί στη Γαλλία κάπου ανάμεσα στο 1679 και το 1684 με κάποιο άλλο όνομα.

Προκειμένου να ταξιδέψει τζάμπα μέχρι τη Ρώμη, αποφάσισε να χρησιμοποιήσει μια ψεύτικη ταυτότητα ενός ιρλανδού προσκυνητή. Κάτι που όμως δεν του βγήκε…

Έτσι, αποφάσισε να χρησιμοποιήσει κάτι πιο εξωτικό: έγινε… Ιάπωνας. Άλλαξε τη συμπεριφορά του, ακολουθώντας περίεργες παραδόσεις για τις οποίες είχε διαβάσει, και οι οποίες είχαν μικρή σχέση με την πραγματικότητα, όπως να κοιμάται σε καρέκλα και να τρώει ωμό κρέας. Καθώς ταξίδευε στην Ευρώπη κατά τη διάρκεια πολλών χρόνων, τελικά άλλαξε ταυτότητα ξανά και έλεγε ότι ήταν από τη Formosa (τη σημερινή Ταϊβάν).

Εμπνεύστηκε μια γλώσσα που δε γνώριζε κανείς και κορόιδευε τους πάντες. Στη συνέχεια πήρε το όνομα George Psalmanazar στο Λονδίνο, όπου έγινε ιδιαίτερα διάσημος.

Το 1704 δημοσίευσε ένα βιβλίο για τη Formosa, την ιστορία, τη γλώσσα και τις παραδόσεις της χώρας αυτής… όλα μέσα από τη φαντασία του.

Ορισμένοι αμφισβήτησαν τα όσα έγραφε και δύο χρόνια μετά ο ίδιος παραδέχτηκε την απάτη.

3. Prince Mike Romanoff

Ο Herschel Geguzin γεννήθηκε στη Λιθουανία, και τελικά έγινε γνωστός ως Prince Michael Alexandrovitch Dmitry Obolensky Romanoff.

Χάρη στα πολλά του ταξίδια, τις φιλίες και τις… στενές επαφές με το νόμο, είχε αποκομίσει αρκετές εμπειρίες για να ξεγελάει τους πλούσιους Αμερικανούς.

Πολλοί είχαν καταλάβει την απάτη του, ωστόσο δεν τους ενδιέφερε γιατί ήταν πολύ διασκεδαστικός.

Ο Romanov έγινε θρύλος και άνοιξε τελικά ένα εστιατόριο στο Μπέβερλι Χιλς, όπου τον επισκέπτονταν πολλοί διάσημοι φίλοι του, οι οποίοι μάλιστα επένδυσαν και στις επιχειρήσεις τους.

Όλοι άλλωστε ήθελαν να λένε ότι γνώριζαν κάποιον… πρίγκιπα!

4. Šćepan Mali

Το 1767 ένας αγρότης από τα Βαλκάνια κατάφερε να πείσει τις Αρχές του Μαυροβουνίου και άλλων ευρωπαϊκών χωρών ότι ήταν ο τσάρος Πέτρος Γ΄ της Ρωσίας, ο οποίος όμως είχε δολοφονηθεί το 1762.

Ο Šćepan Mali εκμεταλλεύτηκε τις φήμες που ήθελαν τον τσάρο να έχει διαφύγει από τη Ρωσία και να έχει καταλήξει στο Μαυροβούνιο. Ο ίδιος ήταν καινούριος στην πόλη, οπότε… σκέφτηκε να δοκιμάσει το κόλπο.

Έγινε ηγέτης του Μαυροβουνίου το 1768. Μάλιστα, υπό τις εντολές του η χώρα κατάφερε να απωθήσει τον οθωμανικό στρατό, κάτι που ενίσχυσε ακόμη περισσότερο τις φήμες για την… πραγματική του ταυτότητα.

Ο ρώσος διπλωμάτης Prince Geogriy Dolgorukov, που γνώριζε ότι ήταν απατεώνας, πήγε στο Μαυροβούνιο για να αποκαταστήσει την αλήθεια, ακόμη και με τη βία αν χρειαζόταν. Όταν ωστόσο άρχισε να γίνεται γνωστό ότι ο Šćepan είχε καταφέρει να ενώσει τις διαφορετικές εθνοτικές φυλές του Μαυροβουνίου… σιώπησε.

Ο Šćepan αργότερα παραδέχτηκε ότι δεν ήταν ο τσάρος, όμως οι Μαυροβούνιοι τον σέβονταν πια τόσο πολύ που άρχισαν να τον αποκαλούν Tsar Šćepan I.

5. Lori Kennedy Ruff

Όταν η Lori Ruff πέθανε το 2010, ο σύζυγός της Blake αποφάσισε να ανοίξει ένα κουτί που φύλασσε εκείνη. Με έκπληξη διαπίστωσε ότι η γυναίκα του επί 7 χρόνια, δεν ήταν αυτή που νόμιζε.

Η Lori του είχε πει ότι οι γονείς της είχαν πεθάνει και πως οι φωτογραφίες από τα παιδικά της χρόνια είχαν καταστραφεί.

Ο Blake Ruff και η Lori Kennedy παντρεύτηκαν το 2003 και απέκτησαν μια κόρη το 2008.

Η Lori δεν ήθελε ποτέ να έχει στενές σχέσεις με την οικογένεια του άντρα της και οι εντάσεις που δημιουργήθηκαν στο ζευγάρι τους οδήγησαν σε διαζύγιο το 2010.

Την παραμονή των Χριστουγέννων εκείνης της χρονιάς αυτοπυροβολήθηκε μέσα στο αυτοκίνητό της, που είχε παρκάρει έξω από το πατρικό του άντρα της.

Μέσα στο κουτί υπήρχαν έγγραφα που έλεγαν ότι η Lori είχε αλλάξει το όνομά της από Becky Sue Turner το 1988.
Όμως, ύστερα από έρευνα, ο άντρας της διαπίστωσε ότι η Becky Sue Turner είχε πεθάνει στην ηλικία των 2 ετών και η ταυτότητά της είχε κλαπεί στο Αϊντάχο.

Η οικογένεια Blake προσπάθησε να μάθει περισσότερα για το παρελθόν της πραγματικής Lori, όμως δεν κατάφεραν να βγάλουν άκρη. Τα πάντα τους οδηγούσαν σε αδιέξοδο. Δεν υπήρχαν δακτυλικά αποτυπώματα, γενετικό υλικό ή πληροφορίες για τη γυναίκα που έγινε Becky Sue Turner το 1988.

 

Click to comment

Απάντηση

ΚΟΣΜΟΣ

Φόβοι για την παγκόσμια εφοδιαστική αλυσίδα από την κατάρρευση της γέφυρας στη Βαλτιμόρη

Φόβοι για σημαντικές διαταραχές στην παγκόσμια εφοδιαστική αλυσίδα εκφράζονται μετά τη σύγκρουση πλοίου μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων με γέφυρα στη Βαλτιμόρη των ΗΠΑ. Το πλοίο Dali προσέκρουσε σε κολόνα στήριξης της γέφυρας Francis Scott Key τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης, με αποτέλεσμα να καταρρεύσει. Η γέφυρα κάλυπτε την είσοδο στο λιμάνι της Βαλτιμόρης, το πιο πολυσύχναστο λιμάνι των ΗΠΑ για εξαγωγές αυτοκινήτων και το ένατο πιο πολυσύχναστο συνολικά.

Έξι άνθρωποι αγνοούνται και θεωρούνται νεκροί.

Η αμερικανική ακτοφυλακή ανέστειλε την επιχείρηση έρευνας και διάσωσης και ξεκίνησε αποστολή ανέλκυσης. Το ενδιαφέρον στρέφεται τώρα στην έρευνα για το τι πήγε στραβά, με μια ομάδα εμπειρογνωμόνων για την ασφάλεια των μεταφορών να ελπίζει να επιβιβαστεί στο πλοίο και να ανακτήσει τον καταγραφέα δεδομένων του, σύμφωνα με το BBC.

Aξιωματούχοι δήλωσαν ότι η θαλάσσια κυκλοφορία μέσω του λιμανιού – η οποία πέρυσι ανήλθε σε περισσότερους από 47 εκατομμύρια τόνους ξένου φορτίου – θα ανασταλεί «μέχρι νεωτέρας».

Μιλώντας στο BBC, ο Marco Forgione, γενικός διευθυντής του Ινστιτούτου Εξαγωγών και Διεθνούς Εμπορίου, το οποίο εκπροσωπεί βρετανικές επιχειρήσεις που εμπλέκονται στο διεθνές εμπόριο, δήλωσε ότι η αναστολή θα έχει «σημαντικές επιπτώσεις στην παγκόσμια εφοδιαστική αλυσίδα».

«Πάνω από 750.000 αυτοκίνητα και οχήματα μεταφέρθηκαν μέσω της Βαλτιμόρης τον περασμένο χρόνο», δήλωσε στην εκπομπή The World Tonight του Radio 4.

«Πρόκειται για μεγάλες αμερικανικές μάρκες και του Ηνωμένου Βασιλείου, της ΕΕ, από τη General Motors και τη Ford έως την Jaguar Land Rover, τη Nissan, τη Fiat και την Audi.

«Επιπρόσθετα, η Βαλτιμόρη είναι σημαντικός εξαγωγέας υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) και αυτό θα προκαλέσει επιπλοκές και στη Μεγάλη Βρετανία και στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Περίπου 500.000 τόνοι LNG διακινούνται σε μηνιαία βάση από την Βαλτιμόρη οπότε οι επιπλοκές από αυτό που έχει συμβεί είναι σημαντικές και θα κλιμακωθούν πριν να επανέλθει η κανονική λειτουργία του λιμανιού».

Παράλληλα στο λιμάνι της Βαλτιμόρης εργάζονται 15.000 άτομα, ενώ όσοι επηρεάζονται από τη διακοπή της λειτουργίας του υπολογίζονται σε επιπλέον 140.000.

Μετά την κατάρρευση, η δανέζικη εταιρεία διακίνησης εμπορευμάτων Maersk, φορτίο της οποίας μετέφερε το Dali που έπεσε πάνω στη γέφυρα Francis Scott Key τα ξημερώματα της Τρίτης, ανακοίνωσε ότι «θα αφαιρέσουμε τη Βαλτιμόρη από όλες τις υπηρεσίες μας για το προσεχές διάστημα».

Παράλληλα, εταιρείες που ασχολούνται με το εμπόριο άνθρακα έχουν απευθύνει προειδοποιήσεις για διαταραχή στις εξαγωγές.

Πηγή: Newsbeast.gr

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Αλλάζει η ώρα την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου, πλησιάζει η θερινή | Μία ώρα μπροστά οι δείκτες

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την αλλαγή της ώρας και το πέρασμα στη θερινή ώρα. Αυτό θα γίνει την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου, δηλαδή 31 του μηνός.

Πιο συγκεκριμένα, στις 03:00 τα ξημερώματα οι δείκτες θα γυρίσουν μία ώρα μπροστά, άρα θα χάσουμε μία ώρα… ύπνου. Ωστόσο, θα κερδίσουμε περισσότερες ώρες με το φως του ήλιου.

Σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών αναφέρει: «Σας υπενθυμίζουμε ότι, την Κυριακή 31 Μαρτίου 2024, λήγει η εφαρμογή του μέτρου της χειμερινής ώρας, σύμφωνα με την Οδηγία 2000/84 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 19/01/2001, σχετικά με τις διατάξεις για τη χειμερινή ώρα.

Οι δείκτες των ρολογιών πρέπει να μετακινηθούν μία ώρα μπροστά, δηλαδή από 03:00 π.μ. σε 04:00 π.μ.».

Πηγή: newsbeast.gr

Continue Reading

ΚΟΣΜΟΣ

Σεισμός 3,6 Ρίχτερ στην Κέρκυρα

Σεισμική δόνηση σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης 26 Μαρτίου στην Κέρκυρα.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών ο σεισμός ήταν μεγέθους 3,6 Ρίχτερ με επίκεντρο 33 χιλιόμετρα νότια νοτιοδυτικά των Οθωνών. Το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 6 χιλιόμετρα.

Σημειώνεται ότι χθες και σήμερα έχουν προηγηθεί κι άλλοι σεισμοί μικρότερης έντασης.

Πηγή: newsbomb.gr

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en