Quantcast
Connect with us

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Άνετη επικράτηση του ΠΑΟ επί του Λεβαδειακού

Οι «πράσινοι» νίκησαν 3-0 στην Λεωφόρο

 

Στο άψε-σβήσε τέλειωσε με τον Λεβαδειακό ο Παναθηναϊκός. Οι πράσινοι σκόραραν τρεις φορές σε 20′ και δεν είχαν κανένα πρόβλημα να επικρατήσουν 3-0, να επιστρέψουν στις νίκες και να βρουν… ψυχολογία!

Παρά την αφωνία των οργανωμένων (που δεν φώναζαν στο πρώτο 45λεπτο), η… αύρα και μόνο της Λεωφόρου αρκούσε στον Παναθηναϊκό για ηχηρή είσοδο στο ματς. Σ’ αυτό βέβαια έβαλε το… χέρι του ο Τσιντώντας που εκτίμησε λάθος την πορεία της μπάλας (αλά Στιλ στη Νέα Σμύρνη) και ο Νάνο με εκτέλεση φάουλ στο 5′ άνοιξε το σκορ. Οι πράσινοι έδειχναν διάθεση να «πνίξουν» τους αντιπάλους τους κι αυτό επιβεβαιώθηκε εκ νέου. Ο Ισπανός από εκτελεστής, έγινε δημιουργός, αλλά το… έργο τέχνης ήρθε απ’ τον Καρέλη. Με φοβερό εν κινήσει σουτ στο 14′, ο Έλληνας άσος δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης και με εντυπωσιακό τρόπο έκανε το 2-0 μέσα σε… βούβα.

Τα πάντα πήγαιναν… ρολόι για το τριφύλλι που είχε διώξει το άγχος, ο Λεβαδειακός δεν του προκαλούσε τον παραμικρό κίνδυνο και πήγαινε… καρφί για το τρίποντο της νίκης. Είχε κι άλλο όμως το εμφατικό πρώτο 20λεπτο του Παναθηναϊκού. Διότι στο 19′ ο Μπεργκ άφησε υπέροχα την μπάλα για τον Καρέλη, αυτός μπήκε απ’ τα δεξιά, την κατάλληλη στιγμή πάσαρε στον Ατζαγκούν και ο Νιγηριανός προ κενής εστίας έκανε το 3-0, υποχρεώνοντας πρόωρο διασυρμό τον Λεβαδειακό… Οι γηπεδούχοι είχαν τον απόλυτο έλεγχο (πολύ καλοί Νάνο και Κουτρουμπής), ο Στιλ δεν ένιωσε πίεση και είναι αλήθεια πως τα εναπομείναντα λεπτά του πρώτου μέρους κύλησαν ήρεμα και δίχως συγκινήσεις.

Η… είδηση στο δεύτερο μέρος ήταν η «αφύπνιση» του κόσμου που άρχισε να φωνάζει συνθήματα. Το τέμπο, βέβαια, παρέμενε το ίδιο, με τον Παναθηναϊκό να κρατά το ευρύ υπέρ του σκορ, να κυκλοφορεί ήρεμα την μπάλα, να μην απειλείται πίσω και να είναι το απόλυτο αφεντικό, με τους φιλοξενούμενους να έχουν απλώς ένα σουτ του Μάρκοβιτς που δεν είχε το αποτέλεσμα που ήθελε. Ο χρόνος κυλούσε, ο Αναστασίου έριξε στο ματς Νίνη και Αμπέντ για να γίνει πιο επιθετική η ομάδα του (και να βρει την τελική πάσα που χρειαζόταν και για άλλα τέρματα κόντρα στον τραγικό Λεβαδειακό).

Αυτοί οι δύο ήταν που μετά από ώρα απείλησαν την εστία του Λεβαδειακού, δίχως όμως τα υπό καλές προϋποθέσεις σουτ τους βρουν εστία. Οι πράσινοι έψαχναν ακόμα ένα γκολ για να «προσφέρουν» έξτρα χαρά στον κόσμο. Στο τελευταίο τέταρτο μάλιστα πίεσε ακόμα περισσότερο, αλλά και οι Βοιωτοί είχαν… ψυχωθεί για να μην δεχθούν κι άλλο γκολ. Αν και τρία ως τότε, ο Μπεργκ δεν είχε βρει δίχτυα και είναι αλήθεια πως κυνήγησε πολύ για να βάλει και το δικό του όνομα στον πίνακα των σκόρερ. Στην μεγάλη φάση όμως που του παρουσιάστηκε, νικήθηκε από κοντά απ’ τον Τσιντώτα. Εν τέλει, τίποτα δεν άλλαξε, ο Παναθηναϊκός πήρε πολύ (πολύ) εύκολη νίκη με το τελικό 3-0, με τον Στιλ να επεμβαίνει στο τέλος και να λέει εντυπωσιακό όχι σε φάουλ του Μιλιάζες.

Παναθηναϊκός: Στιλ, Κουτρουμπής (71′ Λαγός), Μπεργκ, Ζέκα, Μαρινάκης, Ατζαγκούν (58′ Νίνης), Καρέλης, Ταυλαρίδης, Νάνο, Τελάντερ, Πράνιτς (64′ Αμπέντ)

Λεβαδειακός: Τσιντώτας, Τριποτσέρης, Γιάχιτς, Ναβάρο, Μάντζιος, Γιακουμάκης, Ρομέου (60′ Μάρκοβιτς), Στάθης, Γουόν, Μιλιάζες, Μουλόπουλος (74′ Μίνγκας)

Click to comment

Απάντηση

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Πανηγυρισμοί από παίκτες και φιλάθλους του ΑΟΚ για το νταμπλ και την άνοδο στην SL2

Με γκολ που πέτυχε ο Νίκος Σαμπανίδης στα μέσα του δευτέρου μέρους, ο ΑΟΚ έφτασε στην κατάκτηση του κυπέλλου της ΕΠΣ Καβάλας.

Ακολούθησαν τρελοί πανηγυρισμοί από τους φίλους της ομάδας οι οποίοι πανηγύρισαν τόσο το νταμπλ όσο και την άνοδο στην μεγάλη κατηγορία μετά από αρκετό χρονικό διάστημα.

Continue Reading

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Με στόχο το 7ο χρυσό ο Πετρούνιας στον τελικό του Ευρωπαϊκού

Ο Λευτέρης Πετρούνιας απόψε το βράδυ έχει την ευκαιρία να γράψει ιστορία στο Ρίμινι, κατακτώντας το 7ο χρυσό του μετάλλιο στους κρίκους σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

Ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης, σήμερα (20:35, ΕΡΤ 3) κυνηγά να κάνει ότι κανένας στα 69 χρόνια ιστορία του θεσμού.

Τα μετάλλια του Πετρούνια στα ευρωπαϊκά

  • 2011 Βερολίνο Χάλκινο
  • 2015 Μονπελιέ Χρυσό
  • 2016 Βέρνη Χρυσό
  • 2017 Κλουζ-Ναπόκα Χρυσό
  • 2018 Γλασκώβη Χρυσό
  • 2021 Βασιλεία Χρυσό
  • 2022 Μόναχο Χρυσό
  • 2023 Αττάλεια Χάλκινο

Πηγή: newsbeast.gr

Continue Reading

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Α.Σ Τάεκβοντο Καβάλας: Δεύτερη Θέση για την Λαζάρου Σοφία στο 15th Hereya Open Sofia

Δεύτερη Θέση για την Λαζάρου Σοφία στο 15th Hereya Open Sofia
Η εξαιρετική αθλήτρια Λαζάρου Σοφία κατέκτησε τη δεύτερη θέση στους  Διεθνείς αγώνες Τάεκβοντο 15th Hereya Open, που διεξήχθη στις 21 και 22 Απριλίου 2024 στην πόλη της Σόφιας.
 Η Σοφία, αντιπροσωπεύοντας την επίλεκτη ομάδα της Ένωσης Τάεκβοντο Βορείου Ελλάδος, κατάφερε να ξεχωρίσει μεταξύ 1100 αθλητών από 12 χώρες των Βαλκανίων.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Σοφία δεν μπόρεσε να αγωνιστεί στον τελικό λόγω ενός τραυματισμού που την ταλαιπώρησε καθ’ όλη τη διάρκεια τών αγώνων ωστόσο η αξιοθαύμαστη πορεία της μέχρι τον τελικό μετά από δύο αγώνες αποτελεί  ξεκάθαρη απόδειξη του αθλητικού της πνεύματος και αφοσίωσης στο άθλημα.
Ο προπονητής Χάρης Παλτόγλου, εξέφρασε την απόλυτη ικανοποίηση του για την επίδοση της Σοφίας και της ομάδας τονίζοντας την αγωνιστικότητα και το μαχητικό πνεύμα που επέδειξαν παρά τις δυσκολίες.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en