ΚΑΒΑΛΑ

Άμεση δράση για τη Β.Φ.Λ. και τον σταθμό LNG

Την άμεση σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας σε έκτακτη  συνεδρίαση, ζητά η νέα Δήμαρχος της πόλης κ. Δήμητρα Τσανάκα με αφορμή τις τελευταίες ιδιαίτερα ανησυχητικές εξελίξεις που αφορούν στο θέμα της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων (ELFE – Β.Φ.Λ.)  καθώς και τον σταθμό υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) στην Καβάλα.

Η κ. Τσανάκα εξάλλου και  με αφορμή χθεσινό δημοσίευμα τοπικής εφημερίδας («Πρωϊνή»), σύμφωνα με το οποίο η Διυπουργική Επιτροπή ετοιμάζεται να συνεδριάσει στις αρχές του Ιουνίου προκειμένου να εγκρίνει ταχείας μορφής επενδύσεις, μια εξ αυτών και τον σταθμό υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) στην Καβάλα, διατρανώνει για μια ακόμη φορά την αντίθεσή της σε μια τέτοια επένδυση.

Προτίθεται δε, στο έκτακτο δημοτικό συμβούλιο να ζητήσει να παρθεί απόφαση με την οποία ο Δήμος Καβάλας θα πάρει πρωτοβουλία για την άμεση σύγκλιση των τοπικών φορέων , προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις για ταχείες δράσεις, σε ότι αφορά τα προβλήματα στη ΒΦΛ, τον σταθμό LNGαλλά και τον αγωγό ΤΑΡ.

« Εκκλησία, Βουλευτές, Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση, Δήμοι, ΤΕΙ, ΤΕΕ, ΓΕΩΤΕΕ, Οικονομικό Επιμελητήριο, Εμπορικός Σύλλογος, Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών, ΕΥΚ,  Κλαδικοί Σύλλογοι, άπαντες πρέπει να δώσουμε ενωτικό αγωνιστικό μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση» δήλωσε χαρακτηριστικά η κ. Τσανάκα.

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version