Quantcast
Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

“Άμεσα μέτρα για την αγορά”

Την Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014 «Ο Τόπος Της Ζωής Μας» οργάνωσε σύσκεψη για τα θέματα που απασχολούν τους επαγγελματίες και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν:

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Καβάλας Παναγιώτης Αρσονιάδης, ο Πρόεδρος του Σωματείου Εστιατόρων και Συναφών Επαγγελμάτων Μάκης Κωνσταντινίδης, το Μέλος του ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου Αλέξανδρος Γκιούλος, το Μέλος του ΔΣ του Σωματείου Καφεζυθοπωλών και Ιδιοκτήτων Καφετεριών Παναγιώτης. Σιαμόπουλος, ο Γραμματέας του Συνδέσμου Ξενοδόχων Νομού Καβάλας Φώτης Πούλος και ο επικεφαλής της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης Μάκης Παπαδόπουλος.

Κοινή ήταν η διαπίστωση ότι η συσσώρευση παλαιών και νέων θεσμικών προβλημάτων μαζί με την πτώση του τζίρου δημιουργούν ένα ασφυκτικό πλαίσιο για τα καταστήματα και τις επιχειρήσεις, με άμεση επίπτωση στον αριθμό των θέσεων εργασίας που συντηρεί η τοπική αγορά.

Τονίστηκε ότι ο μόνος τρόπος που υπάρχει για την αντιμετώπιση της κατάστασης είναι η συλλογική διεκδίκηση λύσεων από την Κυβέρνηση με την υποστήριξη ολόκληρης της τοπικής κοινωνίας.

Σχετικά ο Μάκης Παπαδόπουλος έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Η καθημερινή μας σχέση με τον κόσμο της αγοράς και των επιχειρήσεων, τα προβλήματα που οι ίδιοι αντιμετωπίζουμε στις δουλειές μας, επιβεβαιώνουν ότι η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο:

–              Σε μια περίοδο που τα έσοδα μειώνονται, οι φόροι, οι προσαυξήσεις, τα πάσης φύσεως πρόστιμα, το ενεργειακό κόστος, συνεχώς αυξάνονται, ενώ, οι εταιρείες Πνευματικών Δικαιωμάτων έχουν παράλογες απαιτήσεις.

–              Οι ανασφάλιστοι συνάδελφοι επαγγελματίες έχουν φτάσει μόνο στον τόπο μας τους 3.500, ενώ οι ρύθμιση που ανακοινώθηκε για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη είναι δώρο-άδωρο καθώς ελάχιστοι μπορούν να ενταχθούν σε αυτήν.

–              Το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας των επιχειρήσεων, οι αδειοδοτήσεις, νόμοι (όπως ο αντικαπνιστικός και άλλοι) με τον τρόπο που εφαρμόζονται καταταλαιπωρούν τους επαγγελματίες και μειώνουν ακόμη περισσότερο τον τζίρο.

–              Η συντριπτική πλειοψηφία των επιχειρήσεων έχει αποκλειστεί από κάθε είδους χρηματοδοτήσεις.

Η αγορά έχει ανάγκη από άμεσα Κυβερνητικά μέτρα για την τόνωση της:

–      με βιώσιμη κι εφαρμόσιμη λύση για τα ασφαλιστικά ταμεία και την περίθαλψη και με αποποινικοποίηση των οφειλών προς αυτά.

–      με νέο χρηματοδοτικό πλαίσιο για τις μικρές επιχειρήσεις

–      με αντιμετώπιση της γραφειοκρατίας και με έλεγχο της νομιμότητας της λειτουργίας που θα έχει στόχο την βελτίωση της κάθε επιχείρησης κι όχι το «κλείσιμο» της.

Οι προτάσεις των συλλογικών φορέων των επαγγελματιών υπάρχουν και η Κυβέρνηση οφείλει να ανταποκριθεί το ταχύτερο δυνατό.

Εμείς ως Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση θα συμμετέχουμε σε κάθε συλλογική προσπάθεια και θα υποστηρίξουμε κάθε δίκαιο αίτημα.

Παράλληλα θα επιδιώξουμε να γίνει γνωστό σε όλη την τοπική μας κοινωνία το βάθος και η ένταση του προβλήματος, έτσι ώστε ο Δήμος, να γίνει άμεσος συμπαραστάτης των επαγγελματιών και μέσα από καλή συνεννόηση και διάλογο να βρίσκονται κοινά αποδεκτές λύσεις:

–              για τη διαχείριση των οφειλών προς το Δήμο

–              για τους τρόπους ελέγχου των επιχειρήσεων

–              για την χρήση των κοινοχρήστων χώρων

–              για την καλή λειτουργία της πόλης, την καθαριότητα, το παρκάρισμα.

Πιστεύουμε στη δημιουργία ενός ετήσιου προγράμματος εκδηλώσεων και γεγονότων που θα προσελκύουν επισκέπτες και τουρίστες και θα ενισχύουν τα έσοδα της αγοράς και όλης της τοπικής οικονομίας».

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Διακοπή ρεύματος σε πολλές περιοχές της Καβάλας

Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα βρίσκονται αρκετές περιοχές της Καβάλας μετά από διακοπή ρεύματος που σημειώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 25 Απριλίου λόγω μίας βλάβης που αναζητούν συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ.

Πιο συγκεκριμένα οι περιοχές που δεν έχουν ρεύμα είναι :

Άγιος Λουκάς

Κηπούπολη

Νεάπολη

Βύρωνας

Καλαμίτσα

Χρυσοστόμου Σμύρνης – Ραψάνη

Προς το παρόν δεν έχει γίνει γνωστό πότε θα αποκατασταθεί η βλάβη.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Στην Καβάλα βρέθηκε ο Υποψήφιος Ευρωβουλευτής ΝΔ Σπύρος Καρανικόλας

Σχεδόν ένας μήνας έμεινε μέχρι τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου και οι επισκέψεις από Υποψήφιους Ευρωβουλευτές είναι πλέον συχνές.

Το πρωί της Πέμπτης 25 Απριλίου την Καβάλα επισκέφθηκε ο κ. Σπύρος Καρανικόλας Υποψήφιος Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας ο οποίος κατά την άφιξη του πέρασε από το γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη  Καβάλας, Θόδωρου Μαρκόπουλου ενώ στην συνέχεια της ίδιας ημέρας πραγματοποιήθηκε συνέντευξη τύπου στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας.

Ο Υποψήφιος ήρθε σε επικοινωνία με φορείς της πόλης, συζητώντας τα όσα προβλήματα υπάρχουν έχοντας ως μέλημα να μεταφέρει τις πληροφορίες στην κεντρική διοίκηση.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Όλα έτοιμα για το Πάσχα στους φούρνους και τα ζαχαροπλαστεία της Καβάλας

Μια εβδομάδα πριν την Μεγάλη Εβδομάδα και το Πάσχα και φαίνεται πως τα καταστήματα στην Καβάλα είναι έτοιμα να εξυπηρετήσουν τους πολίτες με διαφορά εδέσματα.

Πασχαλινά τσουρέκια σε διάφορες γεύσεις , πασχαλινά αυγά αλλά και κεράσματα  για τις πασχαλινές επισκέψεις είναι όλα στις θέσεις τους. Ενώ φημολογίες θέλουν τις τιμές να αυξάνονται, συγκριτικά με άλλες χρονιές, κάποια καταστήματα στην Καβάλα κρατούν σταθερή την τιμή τους για τα προϊόντα τους ενώ ήδη είναι μεγάλο το ενδιαφέρον που έχει εκδηλωθεί για την αφορά τους βλέποντας τους Καβαλιώτες πολίτες να έχουν ξεκινήσει την προετοιμασία των δώρων τους.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en