ΚΑΒΑΛΑ

Άλυτο παραμένει το πρόβλημα της διέλευσης των φορτηγών από το εσωτερικό της Καβάλας

Άλυτο παραμένει το πρόβλημα της διέλευσης των φορτηγών από το εσωτερικό της πόλης, μετά τις κατολισθήσεις στην Εγνατία Οδό. Το ζήτημα απασχόλησε και το χθεσινοβραδυνό δημοτικό συμβούλιο, με τους παρευρισκόμενους να εκφράζουν ανοικτά την αγανάκτησή τους.

Το πρόβλημα ενέτεινε ένα περιστατικό που έλαβε χώρα το μεσημέρι της Παρασκευής, όταν 4 Ιρανοί με τις νταλίκες τους έχασαν τον προσανατολισμό τους, μπήκαν στην Περιμετρική και έφτασαν μέχρι το σημείο του Κόντη. Ευτυχώς επενέβη άμεσα η τροχαία, η οποία και τους οδήγησε στην έξοδο, αλλά το περιστατικό αυτό δείχνει με τον πλέον σαφή τρόπο ότι αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί επί μακρόν.

Η δήμαρχος Δήμητρα Τσανάκα τόνισε ότι πρέπει να μπει σήμανση οπωσδήποτε, ενώ αναφερόμενη στην περιβόητη μελέτη αμφιδρόμησης που επρόκειτο να καταθέσει η Εγνατία Οδός Α.Ε. στην Τροχαία σημείωσε ότι ενώ η τροχαία μίλησε για δρόμο διπλής κατεύθυνσης μήκους 1 χιλιομέτρου ο μελετητής έκανε λόγο για μήκος μόλις 400 μέτρα. Κατόπιν τόνισε ότι “με βάση την πληροφόρηση που έχουμε, η δουλειά της αμφιδρόμησης μπορεί να κρατήσει 4 μήνες. Εγώ όμως ανέφερα στους ιθύνοντες της Εγνατίας Οδού ότι πρέπει να ληφθούν έκτακτα μέτρα κυρίως έξω από το παζάρι και απείλησα ότι θα κλείσω την πόλη σε αντίθετη περίπτωση. Γι’ αυτό θα πρέπει να ετοιμάσουμε ένα έγγραφο με το οποίο θα ζητάμε να μπει σήμανση και το οποίο στείλουμε στον εισαγγελέα και την τροχαία”

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version