ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ

Άκρως αναγκαία η πρόσληψη γιατρού στην κλινική Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας του ΠΓΝΑ

Στο αίτημα για άμεση πρόσληψη ενός επικουρικού γιατρού ειδικότητας Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας, για την κάλυψη επιτακτικών αναγκών της Πανεπιστημιακής Κλινικής Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας του νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης προχώρησε η διοίκηση του ΠΓΝΕ, με αποδέκτη το υπουργείο Υγείας.

Το πρόβλημα προέκυψε τους τελευταίους μήνες, μετά την παραίτηση μίας γιατρού, προκειμένου να διοριστεί σε άλλο Νοσοκομείο και της λήξης της σύμβασης ενός ακόμη γιατρού τον Ιούλιο. Το ιατρικό προσωπικό που έχει μείνει δεν επαρκεί για να καλυφθούν οι ανάγκες λειτουργίας του τμήματος. Το πρόβλημα καθίσταται ιδιαίτερα επιτακτικό, όπως αναφέρει το έγγραφο του νοσοκομείου, δεδομένης της μακράς λίστας ασθενών που αναμένουν πλέον των 3 μηνών να αρχίσουν την Ακτινοθεραπεία τους, λίστα η οποία θα αυξηθεί, όπως αναφέρεται, με ταχείς ρυθμούς, αν δεν γίνει πρόσληψη άμεσα.

Επίσης, δεδομένης και της επικείμενης δεύτερης φάσης δωρεάς Γραμμικών Επιταχυντών από το Ίδρυμα Σ. Νιάρχος, υπάρχει ο κίνδυνος η μείωση του ιατρικού προσωπικού να είναι καθοριστική για τον αποκλεισμό του ΠΓΝΕ  από τους αποδέκτες κάποιας σχετικής δωρεάς. Για όλους αυτούς τους λόγους, ζητείται η άμεση πρόσληψη επικουρικού ιατρού Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας, η προκήρυξη θέσης Επιμελητού Β’ Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας καθώς και η έναρξη διαδικασιών για την προκήρυξη δύο θέσεων ειδικευομένων ιατρών Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας.

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version