ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Άδωνις Γεωργιάδης | Τέλη Αυγούστου ξεκινούν οι πληρωμές από τον ΕΦΕΠΑΕ

O Υπουργός Ανάπτυξης κ. Άδωνης Γεωργιάδης μαζί με Βουλευτές κ. Στυλιανίδη Ευρυπίδη, κ. Κελέτση Σταυρο και κ.Δημοσχάκη Αναστάσιο και τον πρόεδρο του ΕΒΕ Ροδόπης κ.Αντώνη Γραβάνη επισκέφθηκαν τον ΕΦΕΠΑΕΕ ΑΜΘ στην Κομοτηνή, που έχει αναλάβει την αξιολόγηση όλων των προγραμμάτων ΕΣΠΑ για τις επιχειρήσεις της ΑΜΘ.

Ο Διευθυντής κ. Σπύρος Παναγιώτου προέβη σε ενημέρωση για την εξέλιξη των διαδικασιών και διαβεβαίωσε για την άμεση πληρωμή των επιχειρήσεων.

Εκ μέρους των Επιμελητηρίων της Περιφέρειας, ο Αντώνης Γραβάνης ευχαρίστησε τον Υπουργό για την λύση που έδωσε και για το συνεχόμενο ενδιαφέρον του και τον Πρόεδρο του ΕΦΕΠΑΕΕ κ. Μαρλαφέκα Πλάτωνα για την άμεση ενεργοποίηση του Φορέα και την ίδρυση του παραρτήματος.

Πρωταρχικός στόχος όλων είναι να εκταμιευτούν οι επιχορηγήσεις και επιδοτήσεις στις επιχειρήσεις

Σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη τέλη Αυγούστου ξεκινούν οι πρώτες πληρωμές, κι από κει και πέρα η ροή θα είναι συνεχής μέχρι τέλος του χρόνου. «Το σύνολο του ποσού που πρέπει να απορροφήσουμε μέχρι το τέλος του 2023, είναι σχεδόν 150 εκατομμύρια. Και 150 εκατομμύρια ευρώ για την περιοχή αυτή, δεν είναι λίγα λεφτά, είναι πολλά λεφτά» ανέφερε ο ίδιος υπογραμμίζοντας πως «θα ήταν ανεπίτρεπτο να μην απορροφήσουμε αυτά τα λεφτά».

Ακούστε τα όσα δήλωσε στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του ENA Channel

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version