ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Άδωνις Γεωργιάδης στο ENA Channel | Σύντομα το σχέδιο επαναλειτουργίας της Shelman στην Ροδόπη

“Σύντομα αναμένεται να παρουσιαστεί το σχέδιο επαναλειτουργίας της μεγάλης βιομηχανίας Shelman στην Ροδόπη” τόνισε σε δηλώσεις του στο ENA Channel ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης.

Για την ιστορία στον τρίτο κι επιτυχημένο πλειστηριασμό που πραγματοποιήθηκε στις 29/12/22, το συγκεκριμένο ακίνητο της Shelman κατακυρώθηκε σε νέο ιδιοκτήτη, με το ποσό των 5.770.000 ευρώ.

Η επαναλειτουργία της εμβληματικής βιομηχανίας ξύλου, αποτελούσε στοίχημα, όχι μόνο της τοπικής κοινωνίας αλλά και της κυβέρνησης, όπως τουλάχιστον είχε εκφραστεί από εκπροσώπους της. Η νέα εξέλιξη δίνει νέες προσδοκίες για το μέλλον της, καθώς στους όρους του πλειστηριασμού υπάρχει δέσμευση για να τεθεί σε λειτουργία η μονάδα, τουλάχιστον για μια τριετία κι επιπλέον να προσληφθεί το 40% κατ’ ελάχιστο πρώην εργαζομένων και μάλιστα με μισθό, όχι μικρότερο απ’ ότι προβλέπει η συλλογική σύμβαση εργασίας τους.

Υπενθυμίζεται, ότι ο πρώτος άγονος πλειστηριασμός έγινε στις 29 Ιουλίου με τιμή εκκίνησης τα 12,8 εκατ. ευρώ κι ο δεύτερος, επίσης, άγονος, στις 21 Σεπτεμβρίου με αντίστοιχη τιμή εκκίνησης τα 9,6 εκατ. ευρώ.

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version