ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Άγριες συμπλοκές μεταξύ ματ και διαδηλωτών για τους πλειστηριασμούς (video)

Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν το μεσημέρι εντός του Ειρηνοδικείου Αθηνών ανάμεσα στις αστυνομικές δυνάμεις και συλλογικότητες που διαμαρτύρονταν για τους πλειστηριασμούς.

Εντός του κτιρίου στην οδό Λουκάρεως υπήρχαν τρεις διμοιρίες της Υποδιεύθυνσης Μέτρων Τάξης, με αποτέλεσμα να ακολουθήσουν έντονες συμπλοκές με διαμαρτυρόμενους.

Τα ΜΑΤ έριξαν χημικά και χρησιμοποίησαν βία για να απομακρύνουν τους διαδηλωτές.

Επεισόδια σε πλειστηριασμούς στη Θεσσαλονίκη – Συμπλοκές με τα ΜΑΤ

Ενταση είχαμε και στη Θεσσαλονίκη  έξω από τα γραφεία του συμβολαιογραφικού συλλόγου, στην Αριστοτέλους μεταξύ μελών του συντονισμού κατά των πλειστηριασμών και ΜΑΤ.

Οι διαδηλωτές επιχείρησαν να εισέλθουν εντός των γραφείων, ωστόσο απωθήθηκαν από δυνάμεις των ΜΑΤ , με αποτέλεσμα να επικρατήσει ένταση.

Στη συνέχεια, οι συγκεντρωμένοι μεταφέρθηκαν έξω από την τράπεζα της Ελλάδος, για να καταλήξουν με πορεία στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης.

 

 

Τρία μέλη των συλλογικοτήτων που συμμετείχαν στην διαμαρτυρία τραυματίστηκαν στα επεισόδια που προηγήθηκαν στην συμπλοκή με τα ΜΑΤ, αφού οι αστυνομικοί χρησιμοποίησαν γκλομπς για να απομακρύνουν τα μέλη των κινημάτων.

Στα άγρια επεισόδια τραυματίστηκαν πολλά στελέχη της Λαϊκής Ενότητας, μεταξύ τω οποίων ο πρόεδρος του κινήματος «Δεν πληρώνω». Ο Λεωνίδας Παπαδόπουλος μεταφέρθηκε στο Σισμανόγλειο με τραύματα στο κεφάλι και στα χέρια.

Ο πρώην δήμαρχος Καισαριανής Θανάσης Μπαρτσώκας, μεταφέρθηκε στον Ευαγγελισμό με αναπνευστικά προβλήματα.

 

 

Τα ΜΑΤ είχαν αποκλείσει την αίθουσα του δικαστηρίου και δεν επέτρεπαν στα μέλη του κινήματος «Δεν πληρώνω», τις άλλες συλλογικότητες, τα μέλη της Λαϊκής Ενότητας και στα μέλη του ΠΑΜΕ που ήθελαν να μπουν ώστε να προσεγγίσουν τους συμβολαιογράφους.

Αργά το απόγευμα αποχώρησαν οι διαμαρτυρόμενοι απο το κτίριο, αφού προηγουμένως οι αστυνομικοί φυγάδευσαν τους συμβολαιογράφους που βρίσκονταν εγκλωβισμένοι μέσα.

 

 

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version