Quantcast
Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

«CITY BRANDING» | ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ | Μία πρόταση για την πόλη της Καβάλας  

Γράφει η Έφη Βαλίλα

Δημοσιογράφος

Πολλές πόλεις χρησιμοποίησαν και χρησιμοποιούν σήμερα το City Branding. Το City Branding είναι μια σύγχρονη οικονομική τεχνική και μια μεθοδολογία, που αναδεικνύει όλα τα θετικά μιας πόλης: αξιοθέατα, ιστορία, πολιτισμό, αισθητικό κάλλος και δημιουργεί ταυτόχρονα ένα θετικό προφίλ, μια συνολική ελκυστική «εικόνα» της, με στόχο την  προσέλκυση τουριστών,  επισκεπτών, εμπόρων, επενδυτών ακόμα και ατόμων που ασκούν επιρροή και σε άλλους ισχυρούς οικονομικούς φορείς.

Αυτή η μεθοδολογία, είναι μείζονος σημασίας, δεδομένου ότι στο Νέο Διεθνοποιημένο Περιβάλλον αναδεικνύεται η πλέον ελκυστική «εικόνα» πόλεων σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο.

Ενόψει της οικονομικής, πολιτικής και κοινωνικής πραγματικότητας της χώρας μας, το City Branding για την πόλη της Καβάλας, θα μπορούσε να  ενισχύσει το δυναμισμό της, να βελτιώσει τη θέση της, με ένα σωστό πρόγραμμα ανάδειξης της, και να καταστεί η Καβάλα άκρως ανταγωνιστική στη νέα διεθνοποιημένη αγορά.

Επισήμανση: Πόλεις που εφάρμοσαν – εφαρμόζουν το city branding είναι αυτές που αντιμετωπίζουν δυναμικά τον έντονο και αυξανόμενο ανταγωνισμό, με χαρακτηριστικά παραδείγματα: Μαδρίτη, Βαρκελώνη, Λονδίνο, Σύδνεϋ, Βιέννη, Παρίσι, Μάλτα, Άμστερνταμ, Θεσσαλονίκη, σε μια συνεχόμενη  διαμάχη, για τη διεκδίκηση περισσότερων επισκεπτών, επενδυτών και φανατικών φίλων της πόλης που προβάλλει.

       Ο συντελεστής της προώθησης πόλεων, λειτουργεί ως ο σημαντικότερος συντελεστής του marketing και συνδέεται άμεσα με τη διαφήμιση και τις δημόσιες σχέσεις. Η δε τεχνικής της προώθησης των πόλεων με το City Branding προσπαθεί με κάθε τρόπο να  προσελκύσει φίλους της πόλης, σε πρώτη φάση για τη βιωσιμότητά της. Η διαδικασία της προώθησης διακρίνεται σε 2 κατηγορίες: 1) Tην Push (σπρώχνω), αφορά την ενέργεια γνωστοποίησης της πόλης και 2) και την Pull (τραβάω), πρόκειται για τον τρόπο προσέλκυσης επισκεπτών – τουριστών με στόχο την αύξηση της επισκεψιμότητας τους.

        Στην προώθηση των πόλεων, αναγκαίος είναι: ο σχεδιασμός και η οργάνωση της δεύτερης κατηγορίας, pull, αφού εδώ χρησιμοποιούνται και σύγχρονες τεχνικές με εξαιρετικό ενδιαφέρον.

Στα πλαίσια των αρχών του Marketing toy City Branding, πραγματοποιείται όντως η μετεξέλιξη μιας πόλης, από απλή, σε έναν ανεξάρτητο οικονομικό οργανισμό, που  θα βασίζεται ασφαλώς όχι μόνο στα ιδιωτικά (εντός της πόλης) ή κρατικά κεφάλαια αλλά κυρίως στην προσέγγιση αφενός επισκεπτών και αφετέρου επενδυτών, ανεξάρτητα από τα γραφειοκρατικά εμπόδια ή άλλες καθυστερήσεις που σχετίζονται με τον αυστηρό και δυσκίνητο ελληνικό κρατικό έλεγχο όπως παρατηρείται και στην πόλη της Καβάλας, όπως και σε ολόκληρη την Ελλάδα.

 

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Παρβοϊός: Τα συμπτώματα, τι πρέπει να προσέχουν οι γονείς και οι έγκυες

Ο παρβοϊός (Parvovirus B19) είναι μια κοινή λοίμωξη που μπορεί να προσβάλλει τους ανθρώπους ανεξάρτητα από την ηλικία τους, αλλά και τα παιδιά από 5 με 15 ετών. Το τελευταίο διάστημα καταγράφονται αυξημένα κρούσματα παγκοσμίως. Γι’ αυτό είναι σε επιφυλακή ο ΕΟΔΥ, μετά τον θάνατο του κοριτσιού 3,5 ετών στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, συνολικά 11 παιδιά ηλικίας 3-5 ετών σε βρεφονηπιακό σταθμό παρουσίασαν αυξημένη τροπονίνη, εκ των οποίων το ένα εκδήλωσε κλινική εικόνα οξείας μυοκαρδίτιδας και κατέληξε. Από τον έλεγχο αυτό διαπιστώθηκε ότι τα περισσότερα παιδιά είχαν ενδείξεις λοίμωξης με Parvovirus B19 ενώ από αυτά τα περισσότερα είχα ταυτόχρονη συλλοίμωξη με Rhinovirus/Enterovirus.

Η λοίμωξη από παρβοϊό Β19 μπορεί να εκδηλωθεί με μια σειρά συμπτωμάτων ανάλογα με την ηλικία και τη γενική υγεία του ατόμου. Μία από τις κοινές εκδηλώσεις λοίμωξης από παρβοϊό Β19 είναι η πέμπτη νόσος (ή το λοιμώδες ερύθημα). Τυπικά αναγνωρίζεται από το χαρακτηριστικό εξάνθημα στα μάγουλα. Εμφανίζεται συχνότερα σε μικρά παιδιά. Η πέμπτη νόσος πήρε το όνομά της επειδή ήταν πέμπτη σε μια λίστα ιστορικών ταξινομήσεων κοινών δερματικών εξανθημάτων στα παιδιά. Μικρές εξάρσεις κρουσμάτων παρβοϊού Β19 καταγράφονται περίπου κάθε 3 έως 4 χρόνια.

Παρβοϊός: Πώς μεταδίδεται

Ο παρβοϊός Β19 μπορεί να μεταδοθεί από άτομο σε άτομο με:

  • Αναπνευστικά σταγονίδια, όπως σάλιο, πτύελα ή ρινική βλέννα
  • Αίμα ή προϊόντα αίματος
  • Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης (από τη μητέρα στο μωρό)
  • Ένα άτομο είναι πιο μεταδοτικό στην αρχή της μόλυνσης, όταν τυπικά θα έχει απλώς πυρετό ή συμπτώματα που μοιάζουν με κρυολόγημα. Δεν είναι πιθανό να είναι μεταδοτικό αφού εμφανίσει αργότερα συμπτώματα όπως εξάνθημα και πόνους στις αρθρώσεις, επομένως είναι συνήθως ασφαλές να επιστρέψετε στη δουλειά ή στο σχολείο όταν εμφανιστεί το εξάνθημα.

Σύμφωνα με τις οδηγίες του CDC, τα άτομα με λοίμωξη από παρβοϊό Β19 που έχουν εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα μπορεί να είναι μεταδοτικά για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Δεδομένου ότι ο παρβοϊός Β19 μολύνει μόνο ανθρώπους, ένα άτομο δεν μπορεί να κολλήσει τον ιό από σκύλο ή γάτα. Επίσης, οι σκύλοι και οι γάτες δεν μπορούν να κολλήσουν τον παρβοϊό Β19 από ένα μολυσμένο άτομο. Τα κατοικίδια μπορούν να μολυνθούν με άλλους παρβοϊούς που δεν μολύνουν τους ανθρώπους.

Παρβοϊός: Τα συμπτώματα

Περίπου 2 στους 10 ανθρώπους που μολύνονται από αυτόν τον ιό δεν θα έχουν συμπτώματα. Όταν εμφανίζονται συμπτώματα μόλυνσης από παρβοϊό Β19, είναι συνήθως ήπια και μπορεί να περιλαμβάνουν τα ακόλουθα:

  • Πυρετός
  • Πονοκέφαλος
  • Βήχας
  • Πονόλαιμος
  • Εξανθήματα
  • Πόνος στις αρθρώσεις

Παρβοϊός: Οι επιπλοκές

Η λοίμωξη από τον παρβοϊό Β19 είναι συνήθως ήπια για παιδιά και ενήλικες που κατά τα άλλα είναι υγιείς. Ωστόσο, για μερικούς ανθρώπους, μπορεί να προκαλέσει σοβαρές επιπλοκές στην υγεία που επηρεάζουν τα νεύρα, τις αρθρώσεις ή το σύστημα αίματος. Έχει αποδειχθεί ότι προκαλεί σοβαρή αναιμία σε ασθενείς με ορισμένες αιματολογικές διαταραχές ή με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα.

Μπορεί να διατρέχετε αυξημένο κίνδυνο από λοίμωξη από παρβοϊό Β19, σε μία ή περισσότερες από τις ακόλουθες περιπτώσεις:

  • Εγκυμοσύνη
  • Διαταραχές του αίματος όπως η δρεπανοκυτταρική αναιμία και η θαλασσαιμία
  • Εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα, το οποίο μπορεί να προκληθεί από καταστάσεις όπως: λευχαιμία ή άλλες μορφές καρκίνου, μεταμόσχευση οργάνου, HIV λοίμωξη

newsbomb.gr

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Τροχαίο στην Τουρκία: Θρήνος για την 67χρονη Νικολέτα Διαμαντάκου

Τραγικό θάνατο βρήκε στην Τουρκία η υπεύθυνη επικοινωνίας του κόμματος Κοινωνία Αξιών, Νικολέτα Διαμαντάκου. Πρόκειται για τη γυναίκα που βρήκε τραγικό θάνατο στην Τουρκία όταν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε, βγήκε εκτός δρόμου και έπεσε σε χαντάκι έξω από την πόλη Ουσάκ στα δυτικά της γειτονικής χώρας.

Σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης η άτυχη 67χρονη πέθανε στο σημείο αφού εκτοξεύτηκε από το όχημα το οποίο οδηγούσε ένας 59χρονος Έλληνας. Στο αυτοκίνητο επέβαινε και άλλη μια 63χρονη γυναίκα η οποία τραυματίστηκε.

Δύο ημέρες πριν το τροχαίο δυστύχημα η Νικολέτα Διαμαντάκου είχε αναρτήσει μια φωτογραφία από τον αρχαιολογικό χώρο της Εφέσου.

«Θα ήθελα να εκφράσω τα ειλικρινή και βαθιά μου συλλυπητήρια για τον τραγικό χαμό της Νικολέτας Διαμαντάκου, υπεύθυνης επικοινωνίας του κόμματος Κοινωνία Αξιών. Πέρυσι, τέτοια ακριβώς εποχή, κάναμε από κοινού προεκλογική εκστρατεία για τις βουλευτικές εκλογές. Η Νικολέτα ήταν μια αφοσιωμένη μαχήτρια της πολιτικής και της τέχνης. Είναι απολύτως σοκαριστικό, αυτό που συνέβη», έγραψε στο Facebook η δημοτική σύμβουλος Αθηναίων, για την άτυχη 67χρονη.

Η Δέσποινα Λιμνιωτάκη μιλώντας στο patris.gr είπε για την Νικολέτα Διαμαντάκου ότι «ήταν η ψυχή του κόμματος Κοινωνία Αξιών και η οργάνωση πίσω από την ετήσια γιορτή για το “Μικρό Παρίσι των Αθηνών “. Ήταν μαχητική και “κρατούσε” τα κλειδιά της λειτουργίας της Κοινωνίας Αξιών, στα χέρια της.
Πέθανε όπως έζησε, ταξιδεύοντας και αναζητώντας την τέχνη, την ιστορία και την ελευθερία».

newsbomb.gr

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Έγκλημα στο Μενίδι: Κυνικός και αποφασισμένος ο δολοφόνος

Η Ενκελεϊντα η άτυχη μάνα που δολοφονήθηκε από τα χέρια του συζύγου της είχε προσπαθήσει με κάθε τρόπο να γλιτώσει από εκείνον κι εκείνος με τη σειρά του προσπαθούσε με κάθε τρόπο να της καταστρέψει τη ζωή όταν η γυναίκα αποφάσισε να προχωρήσει χωρίς εκείνον και του ζήτησε να χωρίσουν.

Ο δράστης πίστευε ότι θα τον συγχωρέσει για άλλη μια φορά όπως έκανε το θύμα στο παρελθόν και θα επιστρέψει στο σπίτι όμως η 40χρονη ήταν αποφασισμένη να προστατέψει τα παιδιά της από τον κακοποιητικό τους πατέρα. Ήταν αποφασισμένη να σταθεί στα πόδια της και να μην του επιτρέψει ποτέ ξανά να τραυματίσει το σώμα και την ψυχή της.

Ο καθ ομολογίαν δράστης την είχε απειλήσει ότι θα την σκοτώσει, την παρακολουθούσε και έβρισκε συνεχώς ευκαιρίες να προκαλεί επεισόδια με τελευταίο εκείνο στις 7 Μαΐου. Την απειλούσε και τη χτύπησε μπροστά στην κόρη τους για ακόμη μια φορά. Η Ενκελεϊντα τον κατήγγειλε όπως και η κόρη του με τη μητέρα να ζητά από τους αστυνομικούς να βάλουν στο κινητό της το panic button όμως δεν πρόλαβε να το πατήσει.

Ο δράστης όπως ισχυρίστηκε στους αστυνομικούς στις 5:30 η ώρα έφυγε από το σπίτι της οδού Πάγκαλου, έστησε καρτέρι στην πρώην σύζυγο του και 22 λεπτά μετά την κατακρεούργησε με περισσότερες από 10 μαχαιριές, κάρφωσε το μαχαίρι στην κοιλιά της και έτρεξε να κρυφτεί σε ένα εγκαταλειμμένο κτήριο στο Καματερού. Τα όσα είπε στους αστυνομικούς προκαλούν οργή. Υποστήριξε ότι η πρώην σύζυγος του είχε παράλληλες σχέσεις όσο ήταν μαζί και πως δεν άντεχε να βλέπει έναν άλλο άντρα να οδηγεί το αυτοκίνητο. Ούτε λεπτό δεν εμφανίστηκε μετανιωμένος για την πράξη του. «Δεν είχα πιει όταν τη σκότωσα» φέρεται να είπε. Ήταν κυνικός και αμετανόητος.

Στους άνδρες του Ανθρωποκτονιών κατέθεσε και η κόρη της οικογένειας. Το 22χρονο κορίτσι το οποίο ήταν στήριγμα για τη μητέρα της, πάντα δίπλα της σε όλα. Το κορίτσι με λυγμούς περιέγραψε στους αστυνομικούς τον σταυρό που κουβαλούσε η μητέρα της και περιέγραψε τον εμμονικό πατέρα της ο οποίος μάλιστα έβριζε και απειλούσε και την ίδια. Η νεαρή σύμφωνα με πληροφορίες, το πρωινό του φονικού δέχθηκε ένα τηλεφώνημα από την εργασία της μητέρας της. Την ενημέρωναν ότι δεν είχε πάει στη δουλειά ρωτώντας το παιδί αν είναι όλα καλά. Αμέσως το μυαλό της πήγε στο κακό. Είχε διαβάσει για τη γυναικοκτονία στο Μενίδι όμως μέχρι τότε δεν ήξερε ότι πρόκειται για τη μητέρα της. Κατευθύνθηκε προς το σημείο της τραγωδίας και δείχνοντας την φωτογραφία της ατυχής γυναίκας ρωτούσε τους αστυνομικούς αν η γυναίκα που ήταν στο έδαφος ήταν η μητέρα της.

Η Ενκελεϊντα μιλούσε για όσα βίωνε. Πρώην συνάδελφοι της, την είχαν δει στην δουλειά με μελάνια στο πρόσωπο ενώ σε συνάδελφο της είχε δείξει φωτογραφίες με τα τραύματα στο σώμα της. Τους έλεγε πως ο σύζυγος της όταν πίνει τη χτυπά και πως δεν αντέχει άλλο δίπλα του. Όπως λένε οι ίδιοι στο newsbomb για περίπου 4 χρόνια ο δράστης είχε φύγει από τη χώρα και ζούσε στην Αλβανία όμως όταν επέστρεψε ξεκίνησε να την παραλαλάει να είναι μαζί και της υποσχόταν μια ήρεμη ζωή. Οι συνάδελφοι της την συμβούλευαν να μείνει μακριά του όμως εκείνος ήταν χειριστικός και κατάφερνε να την πείσει.

Ο δολοφόνος σήμερα θα δώσει εξηγήσεις στη δικαιοσύνη για το φόνο της πρώην συζύγου του.

newsbomb.gr

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
tractor in the background of the text
white night text
food track
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en