Quantcast
Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΑ

«Όχι» από τον Αντώνη Σαμαρά σε ντιμπέιτ με τον Αλέξη Τσίπρα

image_print

Απέρριψε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για προεκλογικό τηλεοπτικό διάλογο με τον Αλέξη Τσίπρα, επιτιθέμενος στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τη στάση του τα προηγούμενα χρόνια, αλλά και πρόσφατα, στο «άδειασμα» -όπως είπε- της ΔΗΜΑΡ και του Φώτη Κουβέλη.

Απαντώντας εμμέσως στην πρόσκληση του κ. Τσίπρα για ντιμπέιτ, ο κ. Σαμαράς είπε ότι «εγώ διάλογο με υβριστές δεν κάνω και την πολιτική αθλιότητα δεν πρόκειται ποτέ να την νομιμοποιήσω. Με ποιους να κάνω διάλογο; με τους υβριστές που δυόμισι χρόνια με λένε πουλημένο και προδότη; με τους εκβιαστές ή με τους συκοφάντες που μιλούσαν για κουμπαράδες».

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε όμως και στην πρόσφατη διαφωνία του ΣΥΡΙΖΑ με τον κ. Κουβέλη. «Ούτε με τον Κουβέλη δεν μπόρεσαν να τα βρουν. Αφού έσυραν τη χώρα σε εκλογές μετά τον άδειασαν. Ούτε με τις συνιστώσες τους δεν μπόρεσαν να τα βρουν. Με ποιους να κάνουμε διάλογο με εκείνους που δεν μπορούν να τα βρουν ούτε μεταξύ τους; Πού θα βρουν συμμάχους;».

Ο κ. Σαμαράς, απευθυνόμενος σε κομματικό ακροατήριο, στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίττας της ΝΔ, εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι το προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ θα ανατραπεί και η ΝΔ θα κερδίσει τη μάχη των εκλογών.

«Με τη βοήθεια του θεού -γιατί εμείς δεν φοβόμαστε να το λέμε- θα νικήσουμε αυτή την κρίσιμη μάχη. Είμαι προσωπικά αισιόδοξος. Το προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έχει μειωθεί στο όριο του στατιστικού λάθους και σύντομα θα ανατραπεί. Θα κερδίσουμε και θα είναι το τέλος του λαϊκισμού στην Ελλάδα. Όπλο μας έχουμε την αλήθεια και σημαία μας την ευθύνη. Εκείνοι έχουν κρυφή ατζέντα» δήλωσε.

Εξαπολύοντας επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ ανάφερε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε πανικό, δεν μπορεί να δικαιολογήσει τα ψέματα που έλεγε, θα πάει σε μονομερείς κινήσεις που θα προκαλέσουν χρεοκοπία. Έλεγαν στο συνέδριό τους ότι δεν θα πληρώσουν τους τόκους και τα χρεολύσια, αυτό είναι ο ορισμός της χρεοκοπίας. Σήμερα είπαν ότι θα προχωρήσουν και σε εσωτερικό δανεισμό ακόμη και από τους μικροκαταθέτες».

Ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε εν συντομία στα επιτεύγματα της κυβέρνησης λέγοντας ότι «με την μείωση της εισφοράς αλληλεγγύης και των ασφαλιστικών εισφορών από τον Ιανουάριο του 2015 αρχίζουν αυξήσεις παντού. Μειώσαμε τον φόρο κοινωνικής αλληλεγγύης κατά 30% και ρυθμίσαμε τα χρέη σε 100 δόσεις. Μετά την συμφωνία που θα υπογράψουμε με την Τρόικα θα προχωρήσουμε στον οδικό χάρτη για τη μείωση της φορολογίας παντού. Στις 25 Ιανουαρίου νικάμε μια και καλή τον λαϊκισμό για να μπούμε σε μία νέα εποχή δίχως ύφεση, μνημόνια και εσωτερικό δανεισμό. Τελειώνει η εποχή των μνημονίων ήδη έχει αρχίσει η ανάκαμψη».

Ο κ. Σαμαράς ανέφερε τέλος ότι «η νίκη της ΝΔ θα είναι νίκη της πατρίδας, δυόμισι χρόνια δίνουμε την μάχη να απαλλαγεί η χώρα από τα βάρη του παρελθόντος, να γίνει νοικοκύρεμα και να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις. Η δική μας ιδεολογία είναι η προσφορά στο έθνος. Παρά τις δυσκολίες και τους εκβιασμούς, παρά τα νταηλίκια του ΣΥΡΙΖΑ ο κόσμος εμπιστεύεται την κυβέρνηση, υπάρχει βελτίωση και η βελτίωση θα συνεχιστεί και το προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ θα ανατραπεί».

Π.Καμμένος: Αντιδημοκρατική συμπεριφορά

Για «αντιδημοκρατική συμπεριφορά» κατηγόρησε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά σχολιάζοντας την ομιλία του.

«Η άρνηση δημοσίου διαλόγου από τον κ. Σαμαρά ξεπερνά τα όρια της πολιτικής αγοραφοβίας και ονομάζεται αντιδημοκρατική συμπεριφορά» είπε ο κ. Καμμένος.

Click to comment

Απάντηση

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ξάνθη: Ερώτηση Ζεϊμπέκ στη Βουλή για την αναστολή λειτουργίας 12 σχολικών μονάδων

Ο ανεξάρτητος βουλευτής Ξάνθης Χουσεΐν Ζεϊμπέκ κατά τη διάρκεια κοινοβουλευτικής παρέμβασης.
image_print

Ερώτηση προς την Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού κατέθεσε ο ανεξάρτητος βουλευτής Ξάνθης, Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, σχετικά με την απόφαση αναστολής λειτουργίας 12 σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης για το σχολικό έτος 2026-2027.

Πρόκειται για τα Νηπιαγωγεία Βαφέικων, Άλματος, Άνω Θερμών, Μ. Ορφανού, Αιώρας, Κοτύλης, Κεντητής και Αγίου Αθανασίου, το Δημοτικό Σχολείο Κιμμερίων, το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Τυφλών και Αμβλυώπων, καθώς και τα Μειονοτικά Δημοτικά Σχολεία Αβάτου και Βαφέικων.

Ο βουλευτής ζητά να γνωστοποιηθούν τα κριτήρια της απόφασης, τι προβλέπεται για τη μεταφορά και τη φοίτηση των μαθητών, καθώς και για το εκπαιδευτικό προσωπικό. Παράλληλα, θέτει ερωτήματα σχετικά με το ενδεχόμενο επαναλειτουργίας των σχολείων και τον συνολικό αριθμό των σχολικών μονάδων που έχουν τεθεί σε αναστολή στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη από το 2019.

Ακολουθεί αυτούσια η ερώτηση:

Προς την Υπουργού Παιδείας, Θρησκευμάτων & Αθλητισμού

Θέμα: «Σοβαρά ερωτήματα για την απόφαση αναστολής λειτουργίας 12 σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Π.Ε. Ξάνθης για το σχολικό έτος 2026-27»

Έντονη ανησυχία στην τοπική κοινωνία της Ξάνθης έχει προκαλέσει η είδηση της απόφασης να ανασταλεί η λειτουργία συνολικά 12 σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην Π.Ε. Ξάνθης, κατά το σχολικό έτος 2026-2027. Πρόκειται για τα Νηπιαγωγεία Βαφέικων, Άλματος, Άνω Θερμών, Μ. Ορφανού, Αιώρας, Κοτύλης, Κεντητής και Αγίου Αθανασίου, το Δημοτικό Σχολείο Κιμμερίων, το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Τυφλών και Αμβλυώπων, καθώς και τα Μειονοτικά Δημοτικά Σχολεία Αβάτου και Βαφέικων.

Η παραπάνω είδηση έρχεται σε συνέχεια κυβερνητικών αποφάσεων που καταδικάζουν τη δημόσια εκπαίδευση και στην Π.Ε. Ξάνθης – όπως και συνολικά σε ολόκληρη τη χώρα – στην υποβάθμιση, την απαξίωση  και εν τέλει στα λουκέτα σχολικών μονάδων (συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων, συγχωνεύσεις τμημάτων, υποχρηματοδότηση και ελλείψεις, «βιομηχανία» πειθαρχικών από την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας σε βάρος των εκπαιδευτικών κλπ). 

Έχει γίνει πλέον κατανοητό σε όλους τους πολίτες πως οι πολιτικές που εφαρμόζει συνολικά η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη ( απαξίωση Εθνικού Συστήματος Υγείας, υποβάθμιση δημόσιας εκπαίδευσης, λουκέτο σε δημόσιες υπηρεσίες, κλείσιμο καταστημάτων ΕΛΤΑ, απουσία οποιουδήποτε αναπτυξιακού σχεδίου για την Περιφέρεια της χώρας, καταστροφή πρωτογενούς τομέα κλπ) σε συνδυασμό με τον ορυμαγδό των γαλάζιων σκανδάλων, τα καρτέλ και την ακρίβεια που έχουν τσακίσει την οικονομία και την τσέπη των πολιτών, έχουν ως βασικό θύμα την Περιφέρεια της χώρας, τη Θράκη, την Ξάνθη. Με μία από τις βασικές συνέπειες να είναι και η δημογραφική κατάρρευση της περιοχής της Θράκης.

Με βάση τα παραπάνω, ερωτάται η αρμόδια Υπουργός:

  1. Με ποια κριτήρια αποφασίστηκε η αναστολή λειτουργίας των 12 σχολικών μονάδων της Π.Ε Ξάνθης κατά το έτος 2026-27; (προσκόμιση όλων των στοιχείων)
  2. Η αναστολή λειτουργίας των συγκεκριμένων σχολικών μονάδων γίνεται, από μεριάς αρμόδιου Υπουργείου, στο πλαίσιο μιας λογικής «εξοικονόμησης» πόρων και εκπαιδευτικών, δηλαδή στην ίδια γνωστή κυβερνητική πολιτική που εφαρμόζεται σε όλη τη χώρα και οδηγεί στη συγχώνευση σχολικών μονάδων και τμημάτων;
  3. Έχει το Υπουργείο διασφαλίσει την απρόσκοπτη μεταφορά και φοίτηση όλων των μαθητών που πρόκειται να βιώσουν αυτόν τον ιδιότυπο αποκλεισμό, εξαιτίας αυτών των 12 λουκέτων;
  4. Είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης η άμεση επαναλειτουργία των συγκεκριμένων 12 σχολικών μονάδων της Π.Ε. Ξάνθης;
  5. Πόσες σχολικές μονάδες στην Π.Ε Ξάνθης – αλλά και συνολικά σε ολόκληρη την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης – έχουν οδηγηθεί σε λουκέτο και αναστολή λειτουργίας από το 2019 και έπειτα, έτος κατά το οποίο ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας η ΝΔ του κ. Μητσοτάκη;
  6. Τι προβλέπεται για το εκπαιδευτικό προσωπικό που δίδασκε στα συγκεκριμένα σχολεία;

Ο ερωτών Βουλευτής

Ζεϊμπέκ Χουσεΐν

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Πως βλέπουν οι πολίτες την δημιουργία νέων κομμάτων;

image_print

Η συζήτηση γύρω από τη δημιουργία νέων πολιτικών κομμάτων παραμένει έντονη, με τις απόψεις των πολιτών να ποικίλλουν.

Για αρκετούς, η εμφάνιση νέων πολιτικών σχηματισμών αποτελεί μια ευκαιρία ανανέωσης του πολιτικού σκηνικού και έκφρασης διαφορετικών προτάσεων, ιδιαίτερα σε μια περίοδο όπου αρκετοί δηλώνουν απογοητευμένοι από τα υπάρχοντα κόμματα.

Άλλοι, ωστόσο, εμφανίζονται πιο επιφυλακτικοί, εκφράζοντας την άποψη ότι η δημιουργία νέων κομμάτων από μόνη της δεν αρκεί για να επιφέρει ουσιαστικές αλλαγές. Όπως υποστηρίζουν, αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία είναι η αξιοπιστία των προσώπων, η σαφήνεια των προγραμμάτων και η δυνατότητα υλοποίησης των δεσμεύσεων που αναλαμβάνονται.

Δεν λείπουν και εκείνοι που θεωρούν ότι η πολυδιάσπαση του πολιτικού σκηνικού μπορεί να δυσκολέψει τη διαμόρφωση σταθερών κυβερνήσεων και να δημιουργήσει μεγαλύτερη αβεβαιότητα. Από την άλλη πλευρά, αρκετοί πολίτες εκτιμούν ότι ο πολιτικός ανταγωνισμός μπορεί να λειτουργήσει θετικά, ωθώντας όλα τα κόμματα να παρουσιάσουν πιο ουσιαστικές προτάσεις και να βρίσκονται πιο κοντά στις ανάγκες της κοινωνίας.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι η δημόσια συζήτηση γύρω από την ίδρυση νέων πολιτικών σχηματισμών συνεχίζεται, με τους πολίτες να παρακολουθούν τις εξελίξεις και να αξιολογούν τις νέες πρωτοβουλίες με βάση τις θέσεις, τις προτάσεις και την αξιοπιστία τους.

Continue Reading

ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ρένα Δούρου: Νέα πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ

image_print

Η Ρένα Δούρου αναλαμβάνει την προεδρία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, μετά τη σχετική διαδικασία που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, έχοντας μείνει η μοναδική υποψήφια για τη θέση.

Η εκλογή της πραγματοποιήθηκε σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο για το κόμμα, το οποίο βρίσκεται σε διαδικασία ανασύνταξης και αναζήτησης της επόμενης πολιτικής του πορείας.

Μετά την ανάδειξή της στην προεδρία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, ακολούθησε η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, με βασικό αντικείμενο τις πολιτικές εξελίξεις, την οργανωτική ανασυγκρότηση του κόμματος και τον σχεδιασμό των επόμενων κινήσεων ενόψει της προεκλογικής περιόδου.

Κατά τη συνεδρίαση αναμένεται να τεθούν επί τάπητος οι προτεραιότητες της επόμενης ημέρας, καθώς και οι πρωτοβουλίες που θα αναλάβει το κόμμα το προσεχές διάστημα, με στόχο την ενίσχυση της πολιτικής του παρουσίας και τη διαμόρφωση της εκλογικής του στρατηγικής.

DNews Widget
Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
text about elections

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en