Quantcast
Connect with us

VIDEOS

«Τρικυμία» στη Μάγχη από τα κύματα μεταναστών

Η γαλλική Αστυνομία απέτρεψε μόλις το τελευταίο 24ωρο, περίπου 1.700 απόπειρες μεταναστών να εισέλθουν στον χώρο της σήραγγας της Μάγχης για να περάσουν στη Βρετανία και ένας αστυνομικός τραυματίστηκε στο πρόσωπο από πέτρα που έριξε κάποιος εναντίον του.

Από τις απόπειρες αυτές, οι 1.000 απωθήθηκαν από τις δυνάμεις της τάξης στην περιοχή γύρω από τη σήραγγα, ενώ οι υπόλοιπες 700 αποτράπηκαν μέσα στην σήραγγα, όπου είχαν κατορθώσει να εισέλθουν κάποιοι μετανάστες, διευκρίνισε αστυνομική πηγή.

Ένα μέλος των δυνάμεων της τάξης τραυματίστηκε “στο πρόσωπο και το κεφάλι” από τη ρίψη πέτρας, σύμφωνα με την ίδια πηγή. Ο αστυνομικός διακομίστηκε στο νοσοκομείο για ράμματα, ενώ αυτός που πέταξε την πέτρα, ένας Σουδανός μετανάστης, συνελήφθη.

Το σαββατοκύριακο που πέρασε είχε μειωθεί ο αριθμός των μεταναστών που επιχειρούσαν να εισέλθουν στον χώρο της σήραγγας της Μάγχης με απώτερο στόχο να μπορέσουν να περάσουν στην Βρετανία, κυρίως λόγω της μικρότερης κυκλοφορίας φορτηγών.

Την περασμένη εβδομάδα οι απόπειρες των μεταναστών είχαν ξεπεράσει τις χίλιες, ενώ τη νύχτα της Τρίτης προς Τετάρτη ένας Σουδανός έχασε τη ζωή του, ανεβάζοντας σε 10 τον συνολικό αριθμό των θανάτων μεταναστών στην περιοχή από τις αρχές του Ιουνίου.

Ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ ανακοίνωσε την Τετάρτη την ενίσχυση με επιπλέον 120 αστυνομικούς της δύναμης των 300 μελών των δυνάμεων της τάξης που έχει αναπτυχθεί στην περιοχή.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με αξιωματούχο της βρετανικής αστυνομίας, τον οποίο επικαλείται η εφημερίδα Daily Mail, περίπου το 70% των μεταναστών, που βρίσκονται στο γαλλικό λιμάνι του Καλαί, ενδέχεται να καταφέρνει να φτάσει στη Βρετανία.

“Στις διαβουλεύσεις που είχαμε με τους Γάλλους συναδέλφους μας, αυτοί επιβεβαίωσαν ότι βάσει της δικής τους της έρευνας, το 70% των μεταναστών, που καταγράφουν στο Καλαί, εγκαταλείπει τη γύρω περιοχή μέσα σε διάστημα τεσσάρων μηνών”, δήλωσε ο Άλαν Πούσλεϊ.

Η γαλλική αστυνομία δεν μπορεί να διευκρινίσει αν οι μετανάστες αυτοί φεύγουν προς τη Γαλλία ή καταφέρνουν να εισέλθουν στη Βρετανία, πρόσθεσε ο ίδιος.

Η βρετανική αστυνομία μπορεί να επιβεβαιώσει ότι περισσότεροι από 400 μετανάστες συνελήφθησαν στην κομητεία του Κεντ στη Βρετανία μόνον τις πέντε τελευταίες εβδομάδες, ενώ οι πραγματικοί αριθμοί μπορεί να είναι “πολύ υψηλότεροι”, υπογράμμισε.

Η εφημερίδα εκτιμά ότι περίπου 3.500 από τους περίπου 5.000 μετανάστες που υπολογίζεται ότι βρίσκονται σήμερα στο Καλαί μπορεί να περάσουν μέσω της σήραγγας της Μάγχης στην Βρετανία στο προσεχές μέλλον.

Σύμφωνα με στοιχεία των Αρχών της περιοχής μόλις στις αρχές του Ιουλίου, περίπου 3.000 πρόσφυγες, κυρίως από την Ερυθραία, την Αιθιοπία, αλλά και Σουδανοί και Αφγανοί, είχαν καταμετρηθεί στην περιοχή του Καλαί.

Από τότε ο αριθμός έχει αυξηθεί κατά χιλιάδες, καθώς μόνο την τελευταία εβδομάδα ο αριθμός των ατόμων που επιχειρούν να περάσουν τη σήραγγα της Μάγχης πλησιάζει συνολικά περίπου τους 6.000 μετανάστες.

Συναγερμός στην Ντάουνινγκ Στριτ

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον είναι αποφασισμένος να επιλύσει το θέμα, καθώς τόνισε πως «η Μεγάλη Βρετανία δεν θα γίνει ένας ‘ασφαλής παράδεισος’ για πρόσφυγες και προειδοποίησε τους παράνομους μετανάστες ότι θα απελαθούν από τη χώρα.

Στο πλαίσιο αυτό η βρετανική κυβέρνηση θα καταθέσει νομοσχέδιο που προβλέπει τη φυλάκιση ιδιοκτητών οι οποίοι ενοικιάζουν καταλύματα σε παράτυπους μετανάστες. Βάσει του νομοσχεδίου, οι ιδιοκτήτες θα μπορούν επίσης να προχωρούν σε έξωση παράτυπων μεταναστών από τις ιδιοκτησίες τους χωρίς να χρειάζονται δικαστική εντολή, αναφέρει η εφημερίδα The Guardian.

Στο εν λόγω νομοσχέδιο τίθεται επίσης το θέμα της κατάσχεσης των μισθών όσων εργάζονται λαθραία, σε μια χώρα όπου το ζήτημα της μετανάστευσης αποτελεί μία από τις κύριες πηγές ανησυχίας για τους πολίτες.

Στο μεταξύ ο Γάλλος πρώην υπουργός Εργασίας Χαβιέ Μπερτράν απείλησε σε συνέντευξή του τον Βρετανό πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον ότι θα «αφήσει τους μετανάστες να περάσουν» στη Βρετανία.

Ο βουλευτής του Κόμματος Οι Ρεπουμπλικάνοι που είναι και υποψήφιος για την προεδρία του περιφερειακού συμβουλίου της επαρχίας Νορ-Πα-ντε-Καλαί-Πικαρντί, όπου βρίσκεται και το λιμάνι του Καλαί, κατηγόρησε τον Κάμερον ότι «δεν έχει λάβει υπόψη του το εύρος και τη σοβαρότητα του προβλήματος» των μεταναστών.

Από την πλευρά του, ο Σουηδός υπουργός Δικαιοσύνης και Μετανάστευσης Μόργκαν Γιόχανσον κατηγόρησε τον Βρετανό πρωθυπουργό ότι παίζει πολιτικά παιχνίδια μεταχειριζόμενος την κρίση στο Καλαί και τόνισε πως όσα εξελίσσονται στην περιοχή είναι αποτέλεσμα της ανευθυνότητας της Γαλλίας και της Βρετανίας να δεχθούν περισσότερους αιτούντες ασύλου.

 

Click to comment

Απάντηση

VIDEOS

Μποτιλιάρισμα στον Ειρηνικό: Δεκάδες πετρελαιοφόρα ακινητοποιημένα (video)

Εικόνες που εντυπωσιάζουν και θυμίζουν ταινία, αν και τα πλάνα επισημαίνουν την εν εξελίξει οικονομική κρίση.

Ένας στόλος περίπου 24 πετρελαιοφόρων περιμένει να εκφορτώσει αργό πετρέλαιο στο Λονγκ Μπιτς της Καλιφόρνιας στις ΗΠΑ, καθώς οι εταιρείες πετρελαίου έχουν εξαντλήσει τις εγκαταστάσεις αποθήκευσης τόσο στην Αμερική, όσο και σε ολόκληρο τον κόσμο.

Τα δεκάδες δεξαμενόπλοια στον Ειρηνικό Ωκεανό θυμίζουν κάτι από “μποτιλιάρισμα” περιμένοντας να ξεφορτώσουν το πετρέλαιο στο λιμάνι.

Τη Δευτέρα, οι τιμές του αργού πετρελαίου κατρακύλησαν σε πρωτοφανή επίπεδα, εν μέσω της κάθετης πτώσης της ζήτησης και της μεγάλης προσφοράς που προκλήθηκε από την πανδημία του κορωνοϊού.

 

Continue Reading

VIDEOS

Μία μεγάλη αποκάλυψη κρύβει το νέο trailer του Resident Evil 3

Στο επίκεντρο η Jill Valentine

Ένα νέο trailer για το νέο Resident Evil δημοσιοποίησε η Capcom, με την πρωταγωνίστρια του παιχνιδιού, Jill Valentine, να βρίσκεται σε πρώτο πλάνο.

Στο trailer εμφανίζονται κι άλλοι χαρακτήρες της δημοφιλούς σειράς στον χώρο των video games.

Όπως γνωρίζουμε ήδη, το timeline του Resident Evil 3 τοποθετείται 24 ώρες πριν και 24 ώρες μετά τα γεγονότα του Resident Evil 2, με την Capcom να μην αποκλείεται να κρύβει κι άλλες εκπλήξεις, εκτός από τη μεγάλη αλλαγή του Nemesis, όπως φαίνεται στο τελευταίο καρέ του trailer.

Ένα επίσης νέο στοιχείο που αποκάλυψε η Capcom είναι πως η Jill θα είναι playable χαρακτήρας στο multiplayer mode του παιχνιδιού, Resident Evil Resistance.

Το Resident Evil 3: Nemesis θα κυκλοφορήσει στις 3 Απριλίου για PS4, Xbox One και PC.

Continue Reading

MEDIA

ΙΜΑΜ ΜΠΑΙΛΝΤΙ Ευλαλο – Εκπομπή (TEASER) FHD

To IMAM ΜΠΑΙΛΝΤΙ βρέθηκε στο χωρίο ευλαλο και στο παζάρι όπου γίνετε στην περιοχή , μίλησε με τον κόσμο τους παραγωγούς άλλα και τους επαγγελματίες

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
worker and red cross as logo
tractor in the background of the text
text about elections
food track
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en