ΑΘΛΗΤΙΚΑ

«Τρίποντο» η Ξάνθη, 3-1 τον Παναιτωλικό

Η Ξάνθη κυριάρχησε απέναντι στον Παναιτωλικό στα «Πηγάδια» και πήρε τη νίκη με 3-1, στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής της Super League. Η ομάδα του Αγρινίου προηγήθηκε στο 9’ με τον Μαρκόφσκι, ενώ η Ξάνθη απάντησε τρεις φορές με τους Ντιμιτρόφ (16′), Παπαστεριανό (71′) και Ερέα (90′ πεν.).

Πατήστε εδώ και δείτε τα γκολ του αγώνα

Ο Παναιτωλικός αιφνιδίασε την Ξάνθη και προηγήθηκε πριν συμπληρωθεί το πρώτο δεκάλεπτο του αγώνα. Στο 9’ ο Μαρκόφσκι, που έχει αγωνιστεί στο παρελθόν στους Ακρίτες, ξέφυγε από τους αμυντικούς και με κοντινή προβολή άνοιξε το σκορ.

Η απάντηση της Ξάνθης ήταν άμεση, αφού στο 16′ ο Ντιμιτρόφ με απευθείας εκτέλεση φάουλ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα και ισοφάρισε σε 1-1. Τρία λεπτά μετά από τη σέντρα στο δεύτερο μέρος οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν δικαιολογημένα για ακυρωθέν γκολ του Μαρκόφσκι, όπου ο φορ της ομάδας του Αγρινίου υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ.

Τελικά, η ανατροπή για τους Ακρίτες ήρθε στο 71′, με τον Παπαστεριανο να πετυχαίνει ένα τρομερό γκολ, έχοντας και τη βοήθεια του δυνατού ανέμου. Επτά λεπτά αργότερα ο Παναιτωλικός έμεινε με δέκα παίκτες λόγω της αποβολής του Βιγιαφάνες με δεύτερη κίτρινη κάρτα, ενώ το τελικό 3-1 διαμορφώθηκε στις καθυστερήσεις με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Ερέα.

Ξάνθη-Παναιτωλικός 3-1 (Novasports 4)

Γκολ: 16′ Ντιμιτρόφ, 71′ Παπαστεριανός, 90′ πεν. Ερέα – 9′ Μαρκόφσκι

Κίτρινες κάρτες: Γουάλας – Βιγιαφάνες, Μάρτιν, Μάκος, Μύγας

Κόκκινες κάρτες: 78′ Βιγιαφάνες

Ξάνθη (Λουτσέσκου):
Τσενάμο, Μπέρτος, Γουάλας, Φάρκας, Φλίσκας, Παπαστεργιανός, Ντιμιτρόφ (58′ Νιέτο), Λουσέρο (65′ Κρίστοφερ), Ερέα, Καπετάνος (87′ Ράνος), Σολτάνι.


Παναιτωλικός (Μαντζουράκης):
Κυριακίδης, Παπάζογλου, Κουτρομάνος (84′ Βασιλείου), Κούσας, Κέβιν, Μάκος, Πάουλο, Βιγιαφάνες, Μύγας, Μαρκόφσκι, Κάπελ (73′ Ρουσκουγιέδα).

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version