ΔΡΑΜΑ

«Τα παιδιά του 2ου δημοτικού Σχολείου Δράμας διένειμαν διατακτικές και συνομίλησαν με τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας»

Με χειροποίητα γλυκίσματα  και με την αφιέρωση : «Είναι αναπόφευκτο να μεγαλώνουμε αλλά πολύ ωραίο να γερνάμε», τριάντα παιδιά της πρώτης και της έκτης τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου Δράμας υποδέχτηκαν σήμερα τους 74 ωφελούμενους του προγράμματος «Μέριμνα για την Τρίτη Ηλικία».

Τα παιδιά αφού διένειμαν τις διατακτικές με την βοήθεια των κοινωνικών λειτουργών και των υπεύθυνων δασκάλων Ελένη Σμολοκτού και Μαρία Παυλίδου, στη συνέχεια συνομίλησαν μαζί τους για το σχολείο του χθες και του σήμερα. Η επίσκεψη των παιδιών πραγματοποιείται στο πλαίσιο της βιωματικής δράσης «Γνωριμία με την Ένωση Κυριών Δράμας» που ξεκίνησε την περασμένη Τρίτη και ολοκληρώνεται αύριο Παρασκευή 10 Ιουνίου.

Το πρόγραμμα των παιδιών για αύριο περιλαμβάνει γνωριμία με το Σπίτι Ανοιχτής Φιλοξενίας και θεατρικό παιχνίδι.

Κατά τα άλλα η Ένωση Κυριών Δράμας από τον Σεπτέμβριο του 2014 ξεκίνησε την υλοποίηση του προγράμματος με τίτλο: «Μέριμνα για την Τρίτη Ηλικία». Πρόκειται για την παροχή διατακτικών, σε μηνιαία βάση, για την αγορά τροφίμων και προϊόντων  πρώτης ανάγκης σε ηλικιωμένους, άνω των εξήντα ετών.

Από το πρόγραμμα αυτό ωφελούνται 74 οικογένειες και έχει διάρκεια 2 ετών.

Το κόστος του προγράμματος καλύπτεται εξολοκλήρου από το ΤΙΜΑ Κοινωφελές Ίδρυμα και το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΚΥΡΙΩΝ ΔΡΑΜΑΣ

 

 

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version