Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Σπάει» η κινητικότητα στο Δημόσιο | Βασικό κριτήριο η ειδικότητα

image_print

Σε «σπάσιμο» της διαδικασίας γενικής κινητικότητας που είχε προαναγγείλει ο Γιώργος Κατρούγκαλος ως συνέχεια της «μίνι κινητικότητας» σε επί μέρους διαδικασίες προσανατολίζεται, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, η νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο νέος αναπληρωτής υπουργός Χριστόφορος Βερναρδάκης θεωρεί ότι αυτή θα πρέπει να ξεκινήσει με την καταγραφή των επιστημονικών ειδικοτήτων των υπαλλήλων ΠΕ και τις αντίστοιχες ανάγκες που δώσουν οι υπηρεσίες.

«Η κινητικότητα πρέπει να σπάσει με βάση τα πτυχία και τις ανάγκες», είναι η αντίληψη του νέου αναπληρωτή υπουργού, ο οποίος υποστηρίζει ότι τα κριτήρια που αυτή μπορεί να γίνει για τους ΠΕ είναι εύκολα μετρήσιμα με βάση, για παράδειγμα, τους τίτλους σπουδών (διδακτορικά, μεταπτυχιακά κλπ), τις θέσεις ευθύνης που έχει υπηρετήσει, τις ξένες γλώσσες κα. Δεν έχει αποσαφηνιστεί αν η διαδικασία θα αφορά γενικά όλους τους ΠΕ ή το πιθανότερο θα γίνει ανάλογα με την ειδικότητα.

Στη Βασιλίσσης Σοφίας θεωρούν ότι αν και είναι πιο δύσκολο κάτι ανάλογο να γίνει με τους ΥΕ και ΔΕ καθώς «είναι πιο δύσκολο να βάλεις αντικειμενικά κριτήρια», δεν πιστεύουν ότι κάτι τέτοιο είναι αδύνατο.

Όσον αφορά το αν αυτή η διαδικασία θα είναι σε εθελοντική βάση, στο ΥΔΜΗΔ θεωρούν ότι πρέπει πρώτα να γίνει προσπάθεια κάλυψης του μεγαλύτερου μέρους των αναγκών με βάση την προσφορά και στη συνέχεια, αν χρειαστεί, ένας μικρός αριθμός να αφορά και αναγκαστική.

Τέλος, δεν έχει προσδιοριστεί το πότε θα ξεκινήσει η συγκεκριμένη διαδικασία αλλά είναι σαφές ότι η νέα πολιτική ηγεσία θεωρεί ότι ο μόνος τρόπος για να λειτουργήσει καλύτερα το Δημόσιο και να υπάρχουν μετρήσιμα αποτελέσματα τόσο όσον αφορά τη μείωση της γραφειοκρατίας όσο και μείωση του δημοσιονομικού κόστους, είναι η πετυχημένη εφαρμογή μιας διαδικασίας κινητικότητας: «Ό,τι ήταν να γίνει με το κόψιμο δομών έχει γίνει. Αυτή τη στιγμή δεν μπορείς να πας πιο κάτω. Δεν θα έχεις δημοσιονομικό όφελος. Άρα, μόνη λύση είναι η κινητικότητα», λένε πηγές του υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Click to comment

Απάντηση

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Ήρθε η υπογραφή της ΕΤΑΔ για την παραχώρηση μέρους της Ακτής Καλαμίτσας

image_print

Θετικές εξελίξεις καταγράφονται για την Ακτή Καλαμίτσας, καθώς έγινε γνωστό ότι ολοκληρώθηκε η υπογραφή από την Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) για την παραχώρηση μέρους της ακτής.

Η είδηση ανακοινώθηκε το βράδυ του Σαββάτου, κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής εκδήλωσης που διοργάνωσε ο Σύλλογος Κηπούπολης–Καλαμίτσας στην παραλία, παρουσία κατοίκων και φίλων της περιοχής. Η ανακοίνωση έγινε δεκτή με ιδιαίτερη ικανοποίηση από τους παρευρισκόμενους, καθώς πρόκειται για μια εξέλιξη που αναμενόταν εδώ και καιρό.

Η παραχώρηση μέρους της Ακτής Καλαμίτσας αποτελεί ένα σημαντικό βήμα, καθώς δημιουργεί τις προϋποθέσεις για την αξιοποίηση και την καλύτερη διαχείριση ενός από τους πιο δημοφιλείς παραθαλάσσιους χώρους της Καβάλας. Οι κάτοικοι της περιοχής εκφράζουν την αισιοδοξία τους ότι οι διαδικασίες θα προχωρήσουν άμεσα, με στόχο την αναβάθμιση της ακτής προς όφελος της τοπικής κοινωνίας και των επισκεπτών.

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χαλκιδική: Ανάμεικτα τα μηνύματα για τον τουρισμό – Στόχος η επιμήκυνση της σεζόν

image_print

Με ανάμεικτα συναισθήματα εξελίσσεται η φετινή τουριστική περίοδος στη Χαλκιδική, καθώς, παρά τη σταθερή παρουσία επισκεπτών, οι επαγγελματίες του κλάδου καταγράφουν μειωμένη προσέλευση σε σχέση με τις προσδοκίες αλλά και με προηγούμενες χρονιές.

Η τουριστική κίνηση εμφανίζεται συγκρατημένη, με αρκετές επιχειρήσεις να κάνουν λόγο για χαμηλότερες πληρότητες και πιο περιορισμένη καταναλωτική δαπάνη από τους επισκέπτες. Όπως επισημαίνουν εκπρόσωποι του τουριστικού κλάδου, η οικονομική αβεβαιότητα στην Ευρώπη, το αυξημένο κόστος των διακοπών και ο έντονος ανταγωνισμός από άλλους μεσογειακούς προορισμούς έχουν επηρεάσει τη φετινή εικόνα.

Παράλληλα, οι κρατήσεις της τελευταίας στιγμής συνεχίζουν να κυριαρχούν, γεγονός που δυσκολεύει τον προγραμματισμό των επιχειρήσεων και δημιουργεί αβεβαιότητα για την πορεία της σεζόν.

Την ίδια ώρα, οι φορείς του τουρισμού εμφανίζονται αισιόδοξοι ότι η εικόνα μπορεί να βελτιωθεί τους επόμενους μήνες, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στον στρατηγικό στόχο της επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου. Στόχος είναι η προσέλκυση επισκεπτών και μετά τον Αύγουστο, με δράσεις που αναδεικνύουν τις φυσικές ομορφιές της Χαλκιδικής, τη γαστρονομία, τον πολιτισμό και τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού.

Οι επαγγελματίες εκτιμούν ότι η επιμήκυνση της σεζόν αποτελεί μονόδρομο για την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας, καθώς μπορεί να αυξήσει τα έσοδα των επιχειρήσεων, να δημιουργήσει περισσότερες θέσεις εργασίας και να περιορίσει την εξάρτηση του τουρισμού από τους δύο μήνες αιχμής του καλοκαιριού.

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φουντώνουν οι υποψίες για κυκλώματα παράνομου εμπορίου ζώων στην Ελλάδα

image_print

Νέες διαστάσεις λαμβάνει το περιστατικό που αποκαλύφθηκε στην Πάτρα, καθώς μετά τις τελευταίες εξελίξεις εντείνονται οι υποψίες για τη δράση οργανωμένων κυκλωμάτων παράνομου εμπορίου ζώων με διασυνδέσεις στο εξωτερικό.

Η υπόθεση έχει προκαλέσει έντονο προβληματισμό στις αρμόδιες αρχές και στις φιλοζωικές οργανώσεις, οι οποίες επισημαίνουν ότι τα τελευταία χρόνια έχουν καταγραφεί περιστατικά που εγείρουν ερωτήματα για τη διακίνηση ζώων από την Ελλάδα προς άλλες ευρωπαϊκές χώρες, χωρίς να τηρούνται πάντα οι προβλεπόμενες διαδικασίες.

Οι έρευνες των αρμόδιων υπηρεσιών βρίσκονται σε εξέλιξη, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν το συγκεκριμένο περιστατικό συνδέεται με ευρύτερο δίκτυο παράνομης διακίνησης ζώων ή αν πρόκειται για μεμονωμένη υπόθεση. Παράλληλα, εξετάζονται όλα τα διαθέσιμα στοιχεία και οι πιθανές διασυνδέσεις με πρόσωπα ή οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στον χώρο.

Οι αρχές τονίζουν ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν επίσημα συμπεράσματα για την ύπαρξη οργανωμένου κυκλώματος στη συγκεκριμένη υπόθεση, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται. Ωστόσο, η υπόθεση έχει αναζωπυρώσει τη δημόσια συζήτηση γύρω από την ανάγκη εντατικοποίησης των ελέγχων στις μετακινήσεις ζώων και την αυστηρή εφαρμογή της νομοθεσίας για την προστασία της ευζωίας τους.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
text about elections

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en