VIDEOS

«Πλωτή πολιτεία» η Βρετανία

Προειδοποίηση για νέες πλημμύρες- Δείτε τις φωτογραφίες και το βίντεο

«Τραγωδία» χαρακτήρισε ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον τις εκτεταμένες πλημμύρες που σαρώνουν τη Βρετανία, την ώρα που οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν για συνέχεια των βροχοπτώσεων και αυτή την εβδομάδα, σε περιοχές που ήδη θυμίζουν πλωτές πολιτείες.

Σε δηλώσεις του μετά την κυβερνητική σύσκεψη, ο Κάμερον επισήμανε τις τιτάνιες προσπάθειες που καταβάλλονται για την προστασία και την αποκατάσταση των περιουσιών των πολιτών αλλά και των μεταφορών και συγκοινωνιών ενώ απηύθυνε ταυτόχρονα έκκληση σε όλους τους εμπλεκόμενους να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων.

Οι δηλώσεις Κάμερον έγιναν με φόντο νέες προειδοποιήσεις από τους μετεωρολόγους για συνέχεια των βροχοπτώσεων στις ήδη «βυθισμένες» περιοχές κοντά στον Τάμεση και το Σόμερσετ.

Την ίδια ώρα, ο υπουργός Άμυνας Φίλιπ Χάμοντ αναγνώρισε πως ο στρατός θα μπορούσε να είχε κληθεί νωρίτερα για να συμβάλει στην αντιμετώπιση της κατάστασης που έχει πλέον προκαλέσει χάος και έχει κοστίσει και ανθρώπινες ζωές.
Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους την Παρασκευή κι ακόμα ένας 65χρονος σκοτώθηκε στην Ιρλανδία.

Μια 20χρονη γυναίκα, έγκυος, σκοτώθηκε σε τροχαίο δυστύχημα.

Πλέον η βρετανική κυβέρνηση έχει αναπτύξει 3.000 στρατιώτες για να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση των πλημμυρών ενώ άλλοι 5.000 βρίσκονται σε ετοιμότητα.

Δείτε τις φωτογραφίες και το βίντεο

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version