ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Ξεναγήσεις στην παλιά Ξάνθη»

Το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης και ο Σύνδεσμος Ξεναγών Β. Ελλάδας διοργανώνουν Ξεναγήσεις στην παλιά Ξάνθη στο πλαίσιο των Θρακικών Λαογραφικών Γιορτών 2017, την Πέμπτη 23 και την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου.

Δηλώστε συμμετοχή στις θεματικές ξεναγήσεις που θα πραγματοποιηθούν στην παλιά Ξάνθη, ώστε να γνωρίσετε με επαγγελματία ξεναγό τις ομορφιές και την ιστορία της πόλης.

Πρόγραμμα θεματικών ξεναγήσεων:

– ΠΕΜΠΤΗ 23 Φεβρουαρίου 2017, 18:00-19:30, «Εκκλησίες και τζαμιά της παλιάς Ξάνθης».

Ελάτε να γνωρίσουμε την παλιά Ξάνθη με επίκεντρο μνημεία των δύο μεγαλύτερων θρησκευτικών της κοινοτήτων. Μνημεία πίστης, αρχιτεκτονικής, τοπικής ιστορίας.

– ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24 Φεβρουαρίου 2017, 18:00-19:30, «Οι τέχνες στην παλιά Ξάνθη».

Ελάτε να «συναντήσουμε» παραδοσιακούς τεχνίτες, ζωγράφους, μουσικούς, λογοτέχνες και άλλους καλλιτέχνες που έζησαν ή έδρασαν στην παλιά Ξάνθη. Η παρουσία των τεχνών στην παλιά Ξάνθη.

Κόστος συμμετοχής ανά άτομο: 3 ευρώ

Πληροφορίες/Δηλώσεις συμμετοχής: 6976 478073 (Νατάσα Μιχαηλίδου, ξεναγός)

Νατάσα Μιχαηλίδου

Ξεναγός, αρχαιολόγος-μουσειολόγος

t: +30 6976478073, 25410 91973

w: www.guideinthrace.com

@: nat.michailidou@yahoo.gr

fb: natasa.guide

Η Νατάσα Μιχαηλίδου είναι αρχαιολόγος-ξεναγός με άδεια από το Υπουργείο Τουρισμού και μεταπτυχιακές σπουδές στη μουσειολογία. Είναι μέλος του Συνδέσμου Ξεναγών Β. Ελλάδας και ξεναγεί στα ελληνικά, αγγλικά και ιταλικά. Έχει δημιουργήσει το σύνολο εκπαιδευτικών προγραμμάτων και ξεναγήσεων για σχολεία με τίτλο «Οι μικροί αρχαιολόγοι της Θράκης», εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας, στο οποίο έχουν ήδη συμμετάσχει πάνω από 3.000 μαθητές. Έχει ενσωματώσει στις δράσεις της την αφήγηση λαϊκών παραμυθιών και μύθων, ενώ γράφει παραμύθια εμπνευσμένα από τα πολιτισμικά μνημεία της Θράκης.

Συνεργάζεται με το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης στα εκπαιδευτικά του προγράμματα και με το Παράρτημα Ξάνθης του Ερευνητικού Κέντρου «Αθηνά» σε έργα πολιτιστικής τεχνολογίας. Είναι βοηθός σκηνής στο Θίασο Σκιών «Τα παραμύθια του Καραγκιόζη», μέλος της Ακαδημίας Ποίησης και Παραμυθιού και της ομάδας μελέτης και αφήγησης παραμυθιών «ΠαραμυθοΘράκες».

 

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version