Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Μίλησε» ο κοριός της ΕΥΠ για το κύκλωμα του εκδότη και των δημοσιογράφων

image_print

Καθοριστικό ρόλο στην εξάρθρωση του κυκλώματος των εκβιαστών όπου πρωταγωνιστικό ρόλο είχαν ένας εκδότης και δύο δημοσιογράφοι φαίνεται ότι έπαιξε ο λεγόμενος σούπερ κοριός της ΕΥΠ που κατέγραψε συνομιλίες μεταξύ των εκβιαστών και των θυμάτων τους, ενώ αναμένονται και άλλες συλλήψεις.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι οι δράστες που είχαν βάλει στο στόχαστρό τους διοικητές ΔΕΚΟ και δημοσίων οργανισμών αλλά και επιχειρηματίες είχαν φτάσει σε σημείο να κάνουν ως και 40 τηλεφωνήματα την ημέρα στα θύματά τους , ασκώντας ψυχολογική πίεση, για να εξασφαλίσουν την είσπραξη.

Είναι ενδεικτικός ο τρόπος που δρούσαν όπως φαίνεται μέσα από ένα από τα δεκάδες τηλεφωνήματα πόυ σύμφωνα με την εφημερίδα το Έθνος έχουν καταγραφεί και όπου ο ένας εκ των εκβιαστών φέρεται να λέει σε ένα από τα θύματά του: «Αν δεν βάλεις τα λεφτά μέχρι το μεσημέρι θα σε γα…»

Το κύκλωμα εκβίαζε τα θύματα με απειλές για οικονομικά, φορολογικά και προσωπικά στοιχεία, ενώ έφταναν σε σημείο να απειλούν ακόμη και με αποκάλυψη στην οικογένειά τους ή στον Τύπο των σεξουαλικών τους προτιμήσεων.

Τα χρήματα που έπαιρναν από τα θύματά τους τα εμφάνιζαν ως διαφήμιση σε χαμηλής κυκλοφορίας εφημερίδες ή σε δικές τους ιστοσελίδες στο διαδίκτυο.

Η έρευνα ξεκίνησε μετά από καταγγελία στελέχους δημόσιας επιχείρησης το οποίο εκβίαζαν για να τους δώσει διαφήμιση λέγοντας πως όχι μόνο θα δυσφημήσουν την ίδια και τη δημόσια επιχείρηση, αλλά, σύμφωνα με το Mega, άφηναν να αιωρούνται απειλές κατά της οικογένειάς της και του παιδιού της.

Όταν στο τμήμα εκβιαστών έφτασαν οι καταγγελίες σήμανε συναγερμός. Οι αξιωματικοί της αστυνομίας ζήτησαν από στελέχη των ΔΕΚΟ να μην τους αποθαρρύνουν και να ρωτάνε ποιες είναι οι ιστοσελίδες και τα μέσα που θα δημοσιεύσουν τις υποτιθέμενες διαφημίσεις. Ήθελαν να μιλάνε όσο το δυνατόν περισσότερο. Με αυτό τον τρόπο κατάφεραν να ανοίξουν το κύκλο των υπόπτων.

Πηγή: Newsbeast.gr

Click to comment

Απάντηση

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ξάνθη: Τουρίστες και επισκέπτες υπάρχουν, αλλά ο τζίρος παραμένει χαμηλά

image_print

Υποτονική παραμένει η εμπορική κίνηση στην αγορά της Ξάνθης, με τους επαγγελματίες να εκφράζουν τον προβληματισμό τους, καθώς η αγοραστική κίνηση δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες της θερινής περιόδου.

Παρότι στην πόλη καταφθάνουν καθημερινά οργανωμένα τουριστικά λεωφορεία και δεν λείπουν οι επισκέπτες που περιηγούνται στο κέντρο και στα αξιοθέατα της Ξάνθης, η παρουσία τους δεν μεταφράζεται σε ουσιαστική ενίσχυση της τοπικής αγοράς.

DNews Widget
Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ξάνθη: Στις 30 Αυγούστου η έναρξη των Γιορτών Παλιάς Πόλης

image_print

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την έναρξη των Γιορτών Παλιάς Πόλης στην Ξάνθη, καθώς από τις 30 Αυγούστου έως και τις 5 Σεπτεμβρίου η πόλη θα φιλοξενήσει για ακόμη μία χρονιά έναν από τους σημαντικότερους πολιτιστικούς θεσμούς της χώρας.

Το φετινό πρόγραμμα περιλαμβάνει συναυλίες με γνωστούς καλλιτέχνες, παραδοσιακές και λαογραφικές εκδηλώσεις, θεατρικές παραστάσεις, εικαστικές δράσεις, εκθέσεις, δρώμενα στους δρόμους της Παλιάς Πόλης και πλήθος παράλληλων εκδηλώσεων για μικρούς και μεγάλους.

Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν στα γραφικά σοκάκια του ιστορικού οικισμού, να γνωρίσουν την τοπική παράδοση και γαστρονομία, αλλά και να απολαύσουν μοναδικές μουσικές βραδιές, σε μια γιορτή που κάθε χρόνο προσελκύει χιλιάδες επισκέπτες από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Με πλούσιο πολιτιστικό πρόγραμμα και έντονο το στοιχείο της παράδοσης, οι Γιορτές Παλιάς Πόλης αναμένεται και φέτος να αποτελέσουν σημείο αναφοράς για την πολιτιστική ζωή της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Continue Reading

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Ρόδος: 19χρονος ποδοσφαιριστής σκοτώθηκε ενώ έκανε τζόκινγκ

Ρόδος - Θανατηφόρο τροχαίο με 19χρονο ποδοσφαιριστή - 2026
image_print

Ρόδος: 19χρονος ποδοσφαιριστής σκοτώθηκε ενώ έκανε τζόκινγκ

Τραγωδία σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης στη Ρόδο, όπου ένας 19χρονος ποδοσφαιριστής από την Τσεχία έχασε τη ζωή του όταν παρασύρθηκε από φορτηγάκι την ώρα που έκανε τζόκινγκ. Ο νεαρός, Ντέιβιντ Γέραμπεκ, βρισκόταν στην Ελλάδα για διακοπές μαζί με τη σύντροφό του, όταν συνέβη το μοιραίο τροχαίο.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο 19χρονος είχε βγει νωρίς το πρωί για τρέξιμο, όταν κάτω από συνθήκες που διερευνώνται παρασύρθηκε από όχημα που οδηγούσε 61χρονος.

Υπέκυψε στα τραύματά του

Ο νεαρός ποδοσφαιριστής τραυματίστηκε σοβαρά από την παράσυρση και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Αφάντου.

Παρά τις προσπάθειες που έγιναν, ο 19χρονος υπέκυψε στα τραύματά του κατά τη μεταφορά του, βυθίζοντας στο πένθος την οικογένειά του, τη σύντροφό του και την ομάδα του.

Ο 61χρονος οδηγός του οχήματος συνελήφθη και κρατείται, ενώ οι Αρχές εξετάζουν τις ακριβείς συνθήκες του δυστυχήματος.

Ποιος ήταν ο Ντέιβιντ Γέραμπεκ

Ο Ντέιβιντ Γέραμπεκ αγωνιζόταν στην τσεχική ομάδα ΣΚ Αρτίς Μπρνο και θεωρούνταν ένας νέος αθλητής με προοπτικές.

Η ομάδα του τον αποχαιρέτησε με ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, εκφράζοντας τη βαθιά της θλίψη για τον χαμό του.

Στο μήνυμά της ανέφερε ότι ο Ντέιβιντ δεν ήταν μόνο ένας ταλαντούχος ποδοσφαιριστής, αλλά και ένας ξεχωριστός άνθρωπος, τον οποίο οι συμπαίκτες και οι άνθρωποι του συλλόγου θα θυμούνται με σεβασμό και ευγνωμοσύνη.

Σε εξέλιξη η έρευνα για το τροχαίο

Οι αρμόδιες Αρχές διερευνούν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε το θανατηφόρο τροχαίο.

Στο πλαίσιο της προανάκρισης αναμένεται να εξεταστούν όλα τα στοιχεία, όπως το σημείο της παράσυρσης, η πορεία του οχήματος και οι συνθήκες που επικρατούσαν εκείνη την ώρα.

Η είδηση του θανάτου του 19χρονου έχει προκαλέσει συγκίνηση τόσο στη Ρόδο όσο και στην Τσεχία, όπου η ομάδα του και οι φίλοι του τον αποχαιρετούν με μηνύματα θλίψης.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
text about elections

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en