ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Ερώτηση σε Υπουργούς για την Άμεση Μεταφορά του Αστυνομικού Τμήματος και του Ειρηνοδικείου Ελευθερούπολης»

Ο Βουλευτής Καβάλας κ. Ιωάννης Πασχαλίδης  κατέθεσε την παρακάτω ερώτηση προς τους Υπουργούς Δικαιοσύνης Διαφάνειας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Χαράλαμπο Αθανασίου και Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη κ. Βασίλειο Κικίλια:

Αθήνα, 18.6.2014

ΕΡΩΤΗΣΗ                                                                           

                                                                                                       ΠΡΟΣ:

1) Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη

κ. Βασίλειο Κικίλια

2) Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

κ. Χαράλαμπο Αθανασίου

ΘΕΜΑ: « Άμεση μεταφορά του Αστυνομικού Τμήματος και του Ειρηνοδικείου Ελευθερούπολης του Δήμου Παγγαίου Νομού Καβάλας στο παραχωρηθέν, άνευ ανταλλάγματος, επί της οδού Φρ.Παπαχρηστίδη αριθμ.166 ακίνητο, βάσει της υπ’ αριθμ.πρωτ. 8041/9.9.2013 της Διεύθυνσης Εκμετάλλευσης – Τμήμα Διαχείρισης Συμβάσεων Παραχώρησης »

Με στόχο την αξιοποίηση κεφαλαίων που παραμένουν αδρανή και δεσμευμένα σε υφιστάμενες κτιριακές υποδομές καθώς και τον περιορισμό της άμεσης δημοσιονομικής επιβάρυνσης, με την υπ’ αριθμ. πρωτ. 8041/9.9.2013 της Διεύθυνσης Εκμετάλλευσης – Τμήμα Διαχείρισης Συμβάσεων Παραχώρησης αποφασίστηκε η παραχώρηση για αόριστο χρόνο και χωρίς αντάλλαγμα της χρήσης ενός δημοσίου ακινήτου α) στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, προκειμένου να στεγαστεί το Αστυνομικό Τμήμα Ελευθερούπολης, καθώς και β) στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, για τη στέγαση του Ειρηνοδικείου Παγγαίου.

Ειδικότερα, αποφασίστηκε η χωρίς αντάλλαγμα παραχώρηση χρήσης του δημοσίου ακινήτου που βρίσκεται επί της οδού Φρ.Παπαχρηστίδη αριθμ.166 στο κέντρο της Ελευθερούπολης και συγκριμένα ορίστηκε ότι η χρήση όλου του ισογείου μικτής επιφάνειας 440 τ.μ. καθώς και του υπογείου, που αποτελείται από έξι χώρους για αρχεία και λοιπές βοηθητικές χρήσεις παραχωρείται για την κάλυψη των στεγαστικών αναγκών του Αστυνομικού Τμήματος Ελευθερούπολης.

Αντίστοιχα, με την ως άνω απόφαση αποφασίστηκε η παραχώρηση της χρήσης όλου του πρώτου ορόφου του προαναφερθέντος ακινήτου, μικτής επιφάνειας 440 τ.μ. στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων προκειμένου να καλυφθούν οι στεγαστικές ανάγκες του Ειρηνοδικείου Παγγαίου.

Παρόλα αυτά, και ενώ έχουν ήδη περάσει πάνω από οκτώ μήνες από την επίδοση της ως άνω απόφασης, λόγω αδικαιολόγητης ολιγωρίας που επιδεικνύουν οι  αρμόδιες Υπηρεσίες, δεν έχει ακόμη πραγματοποιηθεί η μεταφορά τόσο του Αστυνομικού Τμήματος όσο και του Ειρηνοδικείου Παγγαίου στο ως άνω ακίνητο, που έχει παραχωρηθεί χωρίς αντάλλαγμα, λόγω ελλείψεως συνεννόησης των αρμοδίων Υπηρεσιών, με συνέπεια να επιβαρύνεται ο κρατικός προϋπολογισμός με τα έξοδα των μισθωμάτων για το ακίνητο που ακόμη χρησιμοποιείται για τη στέγαση του Αστυνομικού Τμήματος, εφόσον, με την υπ’ αριθ. 368/2012 απόφαση του Δ.Σ του Δήμου Παγγαίου η Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου απαλλάσσεται από την υποχρέωση καταβολής ετήσιου μισθώματος για το κτίριο που στεγάζεται το Ειρηνοδικείο Παγγαίου.

Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτούνται οι αρμόδιοι Υπουργοί:

Σε τι ενέργειες προτίθεστε να προβείτε για τη βέλτιστη και τάχιστη αντιμετώπιση του εν λόγω προβλήματος;

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version