Quantcast
Connect with us

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

«Ερυθρόλευκο» το ντέρμπι

image_print

Σε παράσταση για έναν ρόλο μετέτρεψε ο Ολυμπιακός το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, που διεξήχθη την Κυριακή στο «Καραϊσκάκη» για την 10η αγωνιστική της Super League, κάνοντας σημαντικό βήμα για την κατακτηση του τίτλου.

Πιο συγκεκριμένα οι Πειραιώτες συνέτριψαν με 3-0 σκορ τον αιώνιο αντίπαλό τους και με αυτό το επιβλητικό «τρίποντο» αύξησαν τη μεταξύ τους διαφορά στους επτά βαθμούς.

Ο Μποτία με κεφαλιά στο 21ο λεπτό άνοιξε το σκορ για την ομάδα του Μπέντο μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Ελιονούσι πέντε λεπτά αργότερα έδωσε «αέρα» δύο τερμάτων στους «ερυθρόλευκους», με τον Ιντέγε να ανεβάζει κι άλλο τον δείκτη του σκορ στο 44ο λεπτό και πάλι από στημένη φάση.

Στο 61ο λεπτό η ομάδα του Στραματσόνι είχε μεγάλη ευκαιρία να μειώσει αλλά κι αυτή την πέταξε στον… κάλαθο των αχρήστων, με τον Λεντέσμα να χάνει το πέναλτι, που κέρδισε ο Βιγιαφάνες, ξεγελώντας τον κατα τ’αλλα αλάνθαστο, Σιδηρόπουλο.

(Τα τρία γκολ του Ολυμπιακού)


Απόντος του τραυματία Μπεργκ η αποστολή του Παναθηναϊκού ήταν δύσκολη ωστόσο έγινε ακόμη δυσκολότερη, από τη στιγμή που δεν βγήκε το τεράστιο ρίσκο που πήρε ο Στραματσόνι με το επιθετικό πλάνο (Βιγιαφάνες, Ιμπάρμπο, Εμποκού και Λέτο ταυτόχρονα στην ενδεκάδα), με το οποίο παρέταξε την ομάδα του.

Στο 20΄ οι πράσινοι έγιναν επικίνδυνοι καθώς ο Λέτο έφυγε μόνος του απέναντι στον Καπίνο, αλλά ο Αλμπέρτο Μποτία με εκπληκτικό τάκλιν τον πρόλαβε.

Στη συνέχεια η μπάλα μεταφέρθηκε στα καρέ των φιλοξενούμενων, με τον Ολυμπιακό να πιέζει για το 1-0, το οποίο εν τέλει ήρθε από στημένη φάση. Η ομάδα του Μπέντο κέρδισε κόρνερ, το οποίο εκτέλεσε ο Φορτούνης και ο Μποτία με άπιαστη κεφαλιά άνοιξε το σκορ στο 21΄.

Πριν προλάβει καλά καλά να συνέλθει ο Παναθηναϊκός, οι γηπεδούχοι έφτασαν στο 2-0, σε μια φάση στην οποία «έκρυψαν» τη μπάλα. Εναλλαγές με τη μία από τον Φορτούνη στον Σεμπά και από εκεί στον Ελγιουνούσι ο οποίος πλάσαρε τον Στίλ και έγραψε το 2-0 στο 26΄.

Πριν ολοκληρωθεί το ημίχρονο, διαλύθηκε και η τελευταία αμφιβολία ως προς το νικητή του ντέρμπι. Νέο κόρνερ του Φορτούνη, ο Ιντέγε νικάει στον αέρα τον Κουτρουμπή και… 3-0 στο 44΄.
Ενδεικτικό της ψυχολογίας του Παναθηναϊκού είναι το πέναλτι-άουτ του Λεντέσμα στο 61΄!

Ο Αργεντινός αστόχησε απελπιστικά από την άσπρη βούλα, σε παράβαση που κέρδισε ο Βιγιαφάνες από τον Μποτία. Η τηλεοπτική εικόνα δείχνει, όμως, ότι η επέμβαση του Ισπανού ήταν καθαρή καθώς απομάκρυνε τη μπάλα.

Στη συνέχεια ο Ολυμπιακός διαχειρίστηκε σωστά το υπέρ του σκορ και το τελευταίο σφύριγμα του Σιδηρόπουλου τον βρήκε να πανηγυρίζει αυτήν την ανέλπιστα άνετη νίκη, που τον καθιστά ως το απόλυτο φαβορί για την κατάκτηση και του φετινού τίτλου.

Κίτρινες: Ρέτσος, Μιλιβόγεβιτς, Φιγκέιρας – Μολέδο, Κουτρουμπής, Λεντέσμα, Ιμπάρμπο

Ολυμπιακός (Πάουλο Μπέντο): Καπίνο (65΄λ.τρ. Λεάλι), Φιγκέιρας, Μποτία (71΄ Βιάνα), Ντα Κόστα, Ρέτσος, Μιλιβόγεβιτς, Μαρτίνς, Ελγιουνούσι, Φορτούνης, Σεμπά, Ιντέγε (90+1΄ Καρντόσο).

Παναθηναϊκός (Αντρέα Στραματσόνι): Στιλ, Κουλιμπαλί, Γουακάσο, Μολέντο, Κουτρουμπής, Ζέκα (56΄λ.τρ. Λουντ), Λεντέσμα, Βιγιαφάνιες, Ιμπάρμπο, Εμποκού (46΄ Χουλτ), Λέτο (74΄ Ρινάλντι).

To photostory του ντέρμπι των «αιωνίων»












Click to comment

Απάντηση

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Αλεξανδρούπολη: Δύο χάλκινα μετάλλια για τον Αντώνη Πασχαλίδη

Αλεξανδρούπολη: Δύο χάλκινα μετάλλια για τον Αντώνη Πασχαλίδη Σπουδαία διάκριση πέτυχε ο αθλητής του Δρομέα Θράκης, Αντώνης Πασχαλίδης, στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου Κ23 που πραγματοποιήθηκε στις Σέρρες, κατακτώντας δύο χάλκινα μετάλλια στα αγωνίσματα των 1.500 και 5.000 μέτρων. Παράλληλα, σημείωσε δύο νέα ατομικά ρεκόρ, επιβεβαιώνοντας την ανοδική του πορεία στον ελληνικό στίβο. Ο νεαρός αθλητής ολοκλήρωσε μια εξαιρετική αγωνιστική παρουσία μέσα σε δύο ημέρες, πετυχαίνοντας χρόνο 3:56 στα 1.500 μέτρα και 15:03 στα 5.000 μέτρα, επιδόσεις που αποτελούν προσωπικά του ρεκόρ και συνοδεύτηκαν από ισάριθμα χάλκινα μετάλλια. Διπλή επιτυχία στις Σέρρες Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ23 συγκέντρωσε στις Σέρρες κορυφαίους αθλητές και αθλήτριες της χώρας, με τον Αντώνη Πασχαλίδη να ξεχωρίζει στα αγωνίσματα των μεσαίων και μεγάλων αποστάσεων. Η διπλή του παρουσία στο βάθρο αποτελεί επιστέγασμα της συστηματικής προετοιμασίας και της αγωνιστικής του συνέπειας, ενώ οι νέες επιδόσεις του επιβεβαιώνουν τη συνεχή του εξέλιξη. Δικαίωση της προσπάθειας Στον Δρομέα Θράκης επικρατεί ιδιαίτερη ικανοποίηση για την επιτυχία του αθλητή, καθώς η διάκριση αποτελεί δικαίωση της δουλειάς που γίνεται τόσο από τον ίδιο όσο και από τον προπονητή του. Ο σύλλογος συνεχάρη δημόσια τον Αντώνη Πασχαλίδη, επισημαίνοντας ότι η επιμονή, το πάθος και η αγωνιστική του συνέπεια αποτελούν παράδειγμα για τους νεότερους αθλητές. Πρότυπο στον αθλητισμό και στις σπουδές Πέρα από τις αγωνιστικές του επιτυχίες, ο Αντώνης Πασχαλίδης συνδυάζει τον πρωταθλητισμό με τις ακαδημαϊκές του υποχρεώσεις, καθώς είναι πρωτοετής φοιτητής της Ιατρικής Σχολής. Η πορεία του αναδεικνύει ότι η αφοσίωση, η σωστή οργάνωση και η σκληρή προσπάθεια μπορούν να οδηγήσουν σε διακρίσεις τόσο στον αθλητισμό όσο και στην εκπαίδευση. Με τις επιδόσεις του στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ23, ο αθλητής του Δρομέα Θράκης στέλνει αισιόδοξα μηνύματα για τη συνέχεια της καριέρας του, με τον σύλλογο και τους ανθρώπους που τον στηρίζουν να εκφράζουν τη βεβαιότητα ότι οι μεγαλύτερες επιτυχίες βρίσκονται ακόμη μπροστά του.
image_print

Σπουδαία διάκριση πέτυχε ο αθλητής του Δρομέα Θράκης, Αντώνης Πασχαλίδης, στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου Κ23 που πραγματοποιήθηκε στις Σέρρες, κατακτώντας δύο χάλκινα μετάλλια στα αγωνίσματα των 1.500 και 5.000 μέτρων. Παράλληλα, σημείωσε δύο νέα ατομικά ρεκόρ, επιβεβαιώνοντας την ανοδική του πορεία στον ελληνικό στίβο.

Ο νεαρός αθλητής ολοκλήρωσε μια εξαιρετική αγωνιστική παρουσία μέσα σε δύο ημέρες, πετυχαίνοντας χρόνο 3:56 στα 1.500 μέτρα και 15:03 στα 5.000 μέτρα, επιδόσεις που αποτελούν προσωπικά του ρεκόρ και συνοδεύτηκαν από ισάριθμα χάλκινα μετάλλια.

Διπλή επιτυχία στις Σέρρες

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ23 συγκέντρωσε στις Σέρρες κορυφαίους αθλητές και αθλήτριες της χώρας, με τον Αντώνη Πασχαλίδη να ξεχωρίζει στα αγωνίσματα των μεσαίων και μεγάλων αποστάσεων.

Η διπλή του παρουσία στο βάθρο αποτελεί επιστέγασμα της συστηματικής προετοιμασίας και της αγωνιστικής του συνέπειας, ενώ οι νέες επιδόσεις του επιβεβαιώνουν τη συνεχή του εξέλιξη.

Δικαίωση της προσπάθειας

Στον Δρομέα Θράκης επικρατεί ιδιαίτερη ικανοποίηση για την επιτυχία του αθλητή, καθώς η διάκριση αποτελεί δικαίωση της δουλειάς που γίνεται τόσο από τον ίδιο όσο και από τον προπονητή του.

Ο σύλλογος συνεχάρη δημόσια τον Αντώνη Πασχαλίδη, επισημαίνοντας ότι η επιμονή, το πάθος και η αγωνιστική του συνέπεια αποτελούν παράδειγμα για τους νεότερους αθλητές.

Πρότυπο στον αθλητισμό και στις σπουδές

Πέρα από τις αγωνιστικές του επιτυχίες, ο Αντώνης Πασχαλίδης συνδυάζει τον πρωταθλητισμό με τις ακαδημαϊκές του υποχρεώσεις, καθώς είναι πρωτοετής φοιτητής της Ιατρικής Σχολής.

Η πορεία του αναδεικνύει ότι η αφοσίωση, η σωστή οργάνωση και η σκληρή προσπάθεια μπορούν να οδηγήσουν σε διακρίσεις τόσο στον αθλητισμό όσο και στην εκπαίδευση.

Με τις επιδόσεις του στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ23, ο αθλητής του Δρομέα Θράκης στέλνει αισιόδοξα μηνύματα για τη συνέχεια της καριέρας του, με τον σύλλογο και τους ανθρώπους που τον στηρίζουν να εκφράζουν τη βεβαιότητα ότι οι μεγαλύτερες επιτυχίες βρίσκονται ακόμη μπροστά του.

Continue Reading

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Πρωταθλήτρια Ελλάδος η Στέλλα Ορφανίδη από την Ξάνθη στα 100 μέτρα Κ23

image_print

Μια σπουδαία διάκριση χάρισε στην Ξάνθη η νεαρή αθλήτρια Στέλλα Ορφανίδη, η οποία κατέκτησε την πρώτη θέση στα 100 μέτρα στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ23 που διεξήχθη στις Σέρρες.

Παρότι είναι μόλις 18 ετών, η Στέλλα αγωνίστηκε και απέδειξε πως το ταλέντο, η σκληρή δουλειά και η επιμονή μπορούν να οδηγήσουν στην κορυφή. Με μια εξαιρετική εμφάνιση έκλεψε τις εντυπώσεις και αναδείχθηκε Πρωταθλήτρια Ελλάδος, επιβεβαιώνοντας πως αποτελεί ένα από τα πιο ελπιδοφόρα ονόματα του ελληνικού στίβου.

Η μεγάλη αυτή επιτυχία αποτελεί δικαίωση και για τον προπονητή της, Άγγελο Σουλτάνη, καθώς και για τον ΑΠΟΦΚΑ, που συνεχίζει να αναδεικνύει αθλητές υψηλού επιπέδου μέσα από συστηματική δουλειά και αφοσίωση.

Θερμά συγχαρητήρια στη Στέλλα Ορφανίδη για το χρυσό μετάλλιο και την εξαιρετική της πορεία, καθώς και στον προπονητή της Άγγελο Σουλτάνη για τη σημαντική συμβολή του σε αυτή τη σπουδαία επιτυχία.

Η διάκριση αυτή γεμίζει υπερηφάνεια την Ξάνθη και αποτελεί προάγγελο ακόμη μεγαλύτερων επιτυχιών στο μέλλον.

Σύνταξη Άρθρου:Στέλλα Γκοτζαμάνη.

Continue Reading

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σέρρες: Ξεκινά το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου Κ23

image_print

Οι Σέρρες φιλοξενούν το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου Κ23, μετατρέποντας την πόλη σε επίκεντρο του ελληνικού κλασικού αθλητισμού. Το κορυφαίο αθλητικό γεγονός συγκεντρώνει τους καλύτερους αθλητές και αθλήτριες της ηλικιακής κατηγορίας από κάθε γωνιά της Ελλάδας, οι οποίοι διεκδικούν διακρίσεις και σημαντικές επιδόσεις.

Για δύο ημέρες, το Δημοτικό Στάδιο Σερρών θα φιλοξενήσει συναρπαστικές αναμετρήσεις σε αγωνίσματα δρόμων, αλμάτων, ρίψεων και σύνθετων αγωνισμάτων, με το ενδιαφέρον να είναι ιδιαίτερα μεγάλο τόσο για τις επιδόσεις όσο και για την ανάδειξη της νέας γενιάς του ελληνικού στίβου.

Η διοργάνωση αποτελεί σημαντική ευκαιρία για την προβολή των Σερρών, ενώ παράλληλα ενισχύει την τοπική οικονομία, καθώς αθλητές, προπονητές, συνοδοί και φίλοι του στίβου βρίσκονται στην πόλη για τη διεξαγωγή των αγώνων.

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ23 αναμένεται να προσφέρει δυνατές συγκινήσεις, υψηλό αγωνιστικό επίπεδο και πολλές υποσχέσεις για το μέλλον του ελληνικού στίβου.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
text about elections

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en