ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Εορτασμός της 196ης Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου στον Δήμο Παγγαίου»

Με τις καθιερωμένες θρησκευτικές και επετειακές εκδηλώσεις γιορτάστηκε η Εθνική Επέτειος της 25ης Μαρτίου σε όλο τον Δήμο Παγγαίου.

Στην έδρα του Δήμου, την Ελευθερούπολη, πραγματοποιήθηκε επίσημη Δοξολογία στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίου Ελευθερίου, προεξάρχοντος του  Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ελευθερουπόλεως κ.κ Χρυσόστομου. Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε Επιμνημόσυνη Δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο του Δημοτικού Πάρκου, ενώ τηρήθηκε και ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των ενδόξως πεσόντων. Οι εκδηλώσεις εορτασμού κορυφώθηκαν με την παρέλαση των Πολιτιστικών  και Αθλητικών Συλλόγων,  των νηπιακών και μαθητικών τμημάτων Α/θμιας & Β/θμιας Εκπ/σης, της Φιλαρμονικής Ελευθερούπολης και του Στρατού.

Αντίστοιχες εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν και στις υπόλοιπες Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες.

Ο δήμαρχος Παγγαίου, Φίλιππος Αναστασιάδης, στο μήνυμά του, ανέφερε: «Η 25η Μαρτίου είναι μέρα γιορτής για το Ελληνικό Έθνος και για την Χριστιανοσύνη. Είναι μέρα συμβολισμών, αλλά κυρίως ουσίας, με το μήνυμα για Ελευθερία και Ανεξαρτησία, βγαλμένο μέσα από τη θυσία των Ηρώων του 1821, να είναι πιο επίκαιρο από ποτέ, όσο και το μήνυμα Αγάπης και Ανθρωπισμού, όπως μας διδάσκει η Ορθοδοξία μέσα από τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου. Ο Δήμος Παγγαίου τιμάει αυτή τη διπλή γιορτή μαζί με όλους τους Έλληνες και κυρίως τιμάει τα νιάτα του Δήμου, τους μαθητές, που αποτελούν τη ζωντανή εγγύηση ότι υπάρχει περιθώριο για την Πρόοδο της Πατρίδας, σε μια εποχή που η κρίση αξιών υπερέχει της οικονομικής κρίσης. Τιμάει τον Στρατό, τον άοκνο και άυπνο εγγυητή της Ελευθερίας, της Εθνικής Ανεξαρτησίας και της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας. Τιμάει τους ήρωες του ’21, εκείνους που με αίμα μάς δίδαξαν ότι δεν υπάρχει πολυτιμότερο αγαθό από την Ελευθερία και την Αξιοπρέπεια, ένα βαρύ κληροδότημα το οποίο καλούμαστε να υπερασπιστούμε στις δύσκολες μέρες που περνάμε όλοι».

 

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version