Quantcast
Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΑ

«Δεν θα συναινέσω σε “βελτιώσεις” που δεν θα επιφέρουν τις αναγκαίες αλλαγές»

Επιστολή Ν. Σηφουνάκη προς τον Ε. Βενιζέλο με τις θέσεις του αναφορικά με τον ΕΝΦΙΑ

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Σηφουνάκης, ενημέρωσε με επιστολή του τον πρόεδρο του κόμματος, Ευάγγελο Βενιζέλο, για τις θέσεις και τις προτάσεις του αναφορικά με τον ΕΝΦΙΑ.

Σύμφωνα με σχετικό δελτίο Τύπου όπου παραθέτει την επιστολή του, ο κ. Σηφουνάκης αναφέρει ότι ενημερώθηκε καθυστερημένα για τη σημερινή σύσκεψη με θέμα τα φορολογικά και ότι δεν θα παρευρισκόταν λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων. Αφού ευχαριστεί τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ «που για πρώτη φορά τα 2 1/2 τελευταία χρόνια με προσκαλείτε σε σύσκεψη», ο κ. Σηφουνάκης καταθέτει εν συνεχεία γραπτώς τις προτάσεις του.

Ειδικότερα, ο κ. Σηφουνάκης αναφέρει ότι κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τον ΕΝΦΙΑ ήταν μεταξύ εκείνων που επέμενε ότι «ο νέος αυτός φόρος παράγει μια σειρά αδικίες και επιβαρύνει πολίτες που δεν θα έχουν τη φοροδοτική ικανότητα να ανταποκριθούν στις νέες υποχρεώσεις».

Επιπλέον, κάνει λόγο για «αδικίες» που «ενώ είχαν έγκαιρα επισημανθεί ουδέποτε ελήφθησαν υπόψη» και υποστηρίζει, μεταξύ άλλων, ότι «οι παραλογισμοί του ΕΝΦΙΑ προφανώς και δεν αίρονται με την χρονική μετάθεση ή τη χρονική επιμήκυνση καταβολής των δόσεων. Ούτε με κάποιες οριακές παρεμβάσεις για τον υπολογισμό των αντικειμενικών τιμών σε συγκεκριμένους οικισμούς. Ούτε με περιορισμένης εμβέλειας κοινωνικά ή εισοδηματικά κριτήρια».

Ακόμα, εκφράζει τη λύπη του γιατί «φαίνεται ότι δεν έχει γίνει κατανοητό ότι η αλλοπρόσαλλη και χωρίς σε βάθος μελέτη της δυναμένης να υπομείνουν οι πολίτες φορολογικής πολιτικής οδήγησε η αξιωματική αντιπολίτευση να έρθει πρώτο κόμμα στις Ευρωεκλογές και με τα “πασαλείμματα” που αν αληθεύουν οι πληροφορίες ετοιμάζονται ως βελτιώσεις του ΕΝΦΙΑ απλώς θα ενισχύσει καταλυτικά τις δυνάμεις της, δεδομένου ότι οι συνεπείς πολίτες αισθάνονται ότι πλέον δημεύεται η περιουσία τους».

Για να ανατρέψει το ΠΑΣΟΚ το «κλίμα οργής που έχει προκληθεί στην κοινωνία», ο κ. Σηφουνάκης προτείνει τις εξής παρεμβάσεις:

  • Αναπροσαρμογή των αντικειμενικών τιμών ακινήτων, ώστε ο υπολογισμός του ΕΝΦΙΑ να γίνει επί πραγματικών και όχι πλασματικών αξιών.
  • Απαλλαγή ή έστω σημαντική έκπτωση για ακίνητα τα οποία την τελευταία 5ετία δεν έχουν αποφέρει κανένα εισόδημα.
  • Απαλλαγή για ακίνητα που δεν ηλεκτροδοτούνται, και τα οποία δεν πλήρωναν ούτως η άλλως το χαράτσι μέσω της ΔΕΗ.
  • Ειδική μέριμνα (πχ. έκπτωση, περισσότερες δόσεις κλπ.) για φορολογούμενος που έχουν κόκκινα δάνεια και έχουνε υποστεί μεγάλη μείωση του μισθού τους τα τελευταία χρόνια.

«Προσωπικά, σε “βελτιώσεις” στη Βουλή που δεν θα επιφέρουν τις αναγκαίες αλλαγές δεν πρόκειται να συναινέσω», αναφέρει ο κ. Σηφουνάκης και συνεχίζει:

«Αγόγγυστα επί 2,5 χρόνια, από τον Ιούνιο του 2012, αλλά και από την αρχή της κρίσης, σήκωσα μέρος ενός δυσανάλογου βάρους, χωρίς ποτέ να απέχω ή να καταψηφίσω ούτε εδάφιο νομοσχεδίου. Τώρα πλέον, δυστυχώς, δεν υπάρχει κανένα επιχείρημα να απαντήσω στους πολίτες που επίμονα μου θέτουν το επιπρόσθετο ερώτημα αν το κόμμα μας ως συμπλήρωμα συμμετέχει σε μια φορομπηχτική Κυβέρνηση όπου έχει γίνει κανόνας να τιμάται ο “τζάμπα μάγκας” αλλά λάγνος της εξουσίας, που καταγγέλλοντας καταψήφιζε και, αισθανόμενος πλέον και δικαιωμένος, προκαλεί εκ νέου τους συνεπείς Βουλευτές και δεν ακολουθεί τουλάχιστον τον αξεπέραστο αξιακό κανόνα της σιωπής με ταπεινότητα».

«Είμαι βέβαιος ότι κατανοείται η ανάγκη υιοθέτησης των προτάσεων που σας ανέλυσα παραπάνω για τις αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ που εξοργίζουν και αγανακτούν τους πολίτες», καταλήγει ο κ. Σηφουνάκης.

 

Click to comment

Απάντηση

ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ

Ο πρώην διπλωμάτης στο Κόσοβο Β. Καρακωστάνογλου στο ENA Channel για τις εξελίξεις στο Συμβούλιο Ευρώπης για το Κόσοβο

Οι εξελίξεις στο Κόσοβο το 2024 χαρακτηρίζονται από ένταση και αυξημένες προκλήσεις στην περιοχή, ιδίως στο βόρειο τμήμα της χώρας, όπου κατοικούν κυρίως Σέρβοι. Η κατάσταση κλιμακώθηκε μετά την επιβολή από την κυβέρνηση του Κοσόβου ενός νέου νόμου που απαιτεί από τα οχήματα με σερβικές πινακίδες να τις αντικαταστήσουν με πινακίδες του Κοσόβου. Αυτό προκάλεσε αντιδράσεις, με τους Σέρβους του βορρά να στήνουν οδοφράγματα και να προχωρούν σε διαμαρτυρίες, πυροβολώντας ακόμη και στον αέρα​.

Σε αυτό το πλαίσιο, και ενόψει της ψηφοφορίας στο Συμβούλιο της Ευρώπης για το Κόσοβο, ο πρώην διπλωμάτης στο Κόσοβο, Βενιαμίν Καρακωστάνογλου, έδωσε συνέντευξη στο ENA Channel όπου εξέφρασε την άποψη ότι οι συνεχιζόμενες εντάσεις και οι αμοιβαίες προκλήσεις μεταξύ Κοσόβου και Σερβίας υπονομεύουν τις προοπτικές ειρήνης και συνεργασίας στην περιοχή. Υπογράμμισε την ανάγκη για ενισχυμένη διεθνή διαμεσολάβηση και την επιβολή μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε μια βιώσιμη λύση​ (CNN.gr)​.

Ο κ. Καρακωστάνογλου τόνισε επίσης την επιρροή που μπορεί να έχει η ΕΕ και οι ΗΠΑ στην εξομάλυνση της κατάστασης και την προώθηση ενός διαλόγου που θα επικεντρωθεί στη δημιουργία σταθερών και ειρηνικών σχέσεων μεταξύ των δύο πλευρών.

Continue Reading

ΚΟΣΜΟΣ

Μεγάλη Βρετανία: Ο Ρίσι Σούνακ ανακοίνωσε πρόωρες εκλογές στις 4 Ιουλίου

Πρόωρες εκλογές στις 4 Ιούλιου στη Μεγάλη Βρετανία ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Ρίσι Σούνακ σε ένα μήνυμα με πολλές συγκινησιακές αναφορές, όπως ότι «δεν θα αφήσει ποτέ τον λαό της Βρετανίας να περάσει ανυπεράσπιστος τις σκοτεινότερες μέρες της ιστορίας του».

Ο Ρίσι Σούνακ έκανε αναφορές στην Οικονομία και τον πόλεμο στην Ουκρανία με άμεση σύνδεση στην οικονομία της Βρετανίας. Ο Σούνακ έκανε λόγο για δύο σημαντικά ορόσημα. «Η οικονομία μας αναπτύσσεται ταχύτερα από άλλες χώρες», είπε χαρακτηριστικά λέγοντας πως το πλάνο που εισηγήθηκε και εφάρμοσε λειτουργεί. «Το ερώτημα είναι πλέον, πώς και ποιον εμπιστεύεστε να συνεχίσει» είπε προκηρύσσοντας εκλογές στις 4 Ιουλίου στη Βρετανία, λέγοντας πως ζήτησε από τον Βασιλιά Κάρολο τη διάλυση του Κοινοβουλίου.

Continue Reading

ΘΑΣΟΣ

Επίσκεψη του Βουλευτή Καβάλας Νίκου Παναγιωτόπουλου στον Δήμαρχο Θάσου

Σήμερα, Τετάρτη 22 Μαΐου 2024, επισκέφθηκε τη Νήσο Θάσο και τον Δήμαρχο Θάσου κ. Ελευθέριο Κυριακίδη, ο Βουλευτής Καβάλας και πρώην Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο της ΔΕΕΠ ΝΔ Καβάλας κ. Μπάμπη Δράκο.

Στην συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στο Γραφείο του Δημάρχου Θάσου, συμμετείχαν επίσης ο Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών κ. Ιωάννης Γεωργίου, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Σταύρος Τσολάκης, ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας κ. Ευστράτιος Πυρήνας, ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού κ. Ιωάννης Μαρκιανός και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Θάσου κ. Δημήτριος Μανίτσας.

Ο Δήμαρχος Θάσου ενημέρωσε αναλυτικά τον κ. Νίκο Παναγιωτόπουλο τόσο για τα ζητήματα που απασχολούν το Δήμο Θάσου όσο και το Νησί Θάσου, ενώ ζητήθηκε η παρέμβαση και συνδρομή του για την επίλυση τους.

Επίσης, ο Δήμαρχος Θάσου υπογράμμισε την άριστη και αγαστή πολυετή συνεργασία με τον κ. Νίκο Παναγιωτόπουλο, τόσο από την θέση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας όσο και από την θέση του Βουλευτή Καβάλας και τον ευχαρίστησε θερμά για το συνεχές ενδιαφέρον του για την Θάσο και τις συνεχείς παρεμβάσεις του προς όφελος των κατοίκων και των επισκεπτών της.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
tractor in the background of the text
text about elections
white night text
food track
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en