Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Δεν θα κάνετε άσκηση στην Λήμνο» λέει η Τουρκία | Η Άγκυρα δίνει και δικό της όνομα στο νησί μας

Άμεση ήταν η αντίδραση της Αθήνας στην παράτυπη έκδοση της τουρκικής ΝΟΤΑΜ 4540/17, που, εκτός του ότι ζητάει να μην γίνει στρατιωτική άσκηση στη Λήμνο που θεωρεί αποστρατιωτικοποιημένη, την αποκαλεί και με άλλο όνομα, όπως τονίζει στην αντιΝΟΤΑΜ που εξέδωσε η Ελλάδα.

Του Μαρίνου Γκασιάμη

Η Τουρκία συγκεκριμένα συνεχίζοντας την συντήρηση των αμφισβητήσεων της ελληνικής κυριαρχίας, αποκαλεί την Λήμνο με το όνομα «LIMNI» και τονίζει σε αυστηρό ύφος πως η Ελλάδα βάση διεθνών συνθηκών δεν έχει το δικαίωμα στρατιωτικών ασκήσεων στο νησί.

9fx8sjm4

Η Αθήνα στην αντιΝΟΤΑΜ με αριθμό Α2321/17 που εξέδωσε για να απαντήσει στην Τουρκική αμφισβήτηση επισημαίνει πως εκτός του ότι η Άγκυρα δεν έχει το δικαίωμα να εκδίδει ΝΟΤΑΜ που αφορούν το FIR Αθηνών, τα επιχειρήματα που αναφέρονται είναι νομικά αστήριχτα.

uqu3m4hg

Παρά ταύτα το «αυτί» της Άγκυρας δεν φαίνεται να ίδρωσε που εξέδωσε και τρεις NAVTEX και συγκεκριμένα τις με αριθμό 915/17, 916/17 και 917/17.

Με την 917/17 δεσμεύει παράτυπα μια μεγάλη περιοχή θαλάσσια περιοχή νότια της Κάσου και της Καρπάθου και ανατολικά της Κρήτης, για ναυτικές ασκήσεις από σήμερα 21 Σεπτεμβρίου μέχρι στις 28 του μήνα.

reyrtryr

 

xartis1

Με τις άλλες δύο η Άγκυρα εξαγγέλλει πως θα κάνει ασκήσεις όπλων στις 21 και 23 του μήνα σε δύο περιοχές στην καρδιά του Αιγαίου και συγκεκριμένα μέσα στο νοητό τρίγωνο που σχηματίζουν τα νησιά Λέσβος, Άη-Στράτης και Σκύρος.

XARTIS2

 

hgj

Πηγή : http://www.limnosfm100.gr/limnos/item/29746-den-tha-kanete-askisi-stin-limno-leei-i-tourkia-i-agkyra-dinei-kai-diko-tis-onoma-sto-nisi-mas.html

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Πανελλαδικές 2024: Αλλαγές στις ημερομηνίες λόγω Ευρωεκλογών

Οι μαθητές ΓΕΛ και ΕΠΑΛ έχουν μπει στην τελευταία ευθεία για τις Πανελλήνιες 2024 που φέτος πέφτουν και στην περίοδο των Ευρωεκλογών γεγονός που δημιουργεί αναπόφευκτα ανακατατάξεις στο πρόγραμμα της εξέτασης.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό από πλευράς Υπουργείου Παιδείας τα σχολεία θα μείνουν κλειστά για τις Ευρωεκλογές την Παρασκευή 7 Ιουνίου και την Δευτέρα 10 Ιουνίου.  Οι μόνοι μαθητές που θα επηρεαστούν από το κλείσιμο των σχολείων είναι αυτοί του Δημοτικού αλλά και οι μαθητές των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που δίνουν Πανελλήνιες 2024.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Καβάλα | Πέταξαν κλαδιά και σκουπίδια στο πεζοδρόμιο κλείνοντας την πρόσβαση ΑΜΕΑ

Ο πρόεδρος του νομαρχιακού συλλόγου ΑμεΑ, Σμάραγδoς Κρoμύδας, επισημαίνει την ανάγκη για λήψη των κατάλληλων μέτρων, ώστε να μην διατρέχει κίνδυνο η σωματική ακεραιότητα των αμέριμνων και ανυποψίαστων συμπολιτών μας, ειδικά όσων μπορεί να υποστούν μειωμένη ή ολική απώλεια όρασης.

Ο κ. Κρεμύδας τονίζει πως τα πεζοδρόμια έχουν δημιουργηθεί για να εξυπηρετούν την κίνηση των πεζών, και κανείς δεν μπορεί χωρίς ενημέρωση και σήμανση να παρεμποδίζει τη διέλευση των πεζών, αναγκάζοντάς τους να περπατήσουν μέσα στον δρόμο.

Η οργάνωση και ο συντονισμός των εργασιών θα πρέπει να είναι βασική προϋπόθεση όλων των φορέων που εκτελούν έργα στην πόλη, λαμβάνοντας πρωτίστως υπόψη τους συμπολίτες μας που ανήκουν σε ευάλωτες και ευπαθείς ομάδες και μεριμνώντας για την ασφάλειά τους.

Τα πεζοδρόμια προορίζονται για τους πεζούς, ιδιαίτερα σε σημεία του κέντρου με μεγάλη επισκεψιμότητα, όπως το ΕΦΚΑ, το Κέντρο Υγείας, ο ΕΟΠΥΥ, τα ΚΤΕΛ και άλλες υπηρεσίες. Πρέπει επιτέλους να μάθουμε να σκεφτόμαστε ΣΥΜΠΕΡΙΛΗΠΤΙΚΑ και όχι ΑΤΟΜΙΚΑ, υπογραμμίζει ο πρόεδρος του νομαρχιακού συλλόγου.

 

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Κοκκύτης: Έξαρση κρουσμάτων και δύο θάνατοι βρεφών το 2024

Μεγάλη έξαρση παρουσιάζει από τις αρχές του 2024 ο κοκκύτης, σε αρκετές χώρες της Ευρώπης, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, στην οποία τα κρούσματα έχουν φτάσει τα 230 από 9 το 2023 σύμφωνα με την ενημέρωση του ΕΟΔΥ. Παράλληλα, δύο βρέφη που νόσησαν κατέληξαν.

Η αύξηση των δηλωθέντων κρουσμάτων κοκκύτη πιθανώς συνδέεται με τη μη έγκαιρη ανοσοποίηση ορισμένων ηλικιακών ομάδων καθώς και τη χαμηλότερη κυκλοφορία του παθογόνου κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία από το ECDC, οι ηλικιακές ομάδες που προσβάλλονται περισσότερο είναι τα παιδιά, οι νεαροί έφηβοι καθώς και τα βρέφη που δεν έχουν εμβολιαστεί ή δεν έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους.

 

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
worker and red cross as logo
tractor in the background of the text
text about elections
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en