Quantcast
Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

«Έφοδος» της Αντιτρομοκρατικής σε σπίτι στην Καβάλα

Με καθυστέρηση γίνεται γνωστή «έφοδος» σε κατοικία στην Καβάλα της Αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας. Η «έφοδος» έγινε πριν από έναν περίπου μήνα σε κατοικία μέσα στην πόλη μας, στην οποία διαμένει γνωστός υποστηρικτής του Α. Σώρρα. Όλες οι πληροφορίες οδηγούν στο συμπέρασμα ότι η Αντιτρομοκρατική είχε υπόνοιες ότι στο συγκεκριμένο σπίτι μπορεί και να κρύβονταν ο καταζητούμενος επιχειρηματίας. Εκ του αποτελέσματος προκύπτει ότι η πληροφορία δεν επιβεβαιώθηκε.

Τότε δεν έγινε γνωστό το παραμικρό. Ούτε φυσικά υπήρξε ανακοίνωση από τις Αστυνομικές αρχές. Στους «κύκλους» των υποστηρικτών του Σώρρα το θέμα συζητήθηκε, τελευταία η πληροφορία «απλώθηκε» περισσότερο. Σύμφωνα με αυτούς που γνωρίζουν λεπτομέρειες η Αντιτρομοκρατική έδρασε αιφνιδιαστικά αλλά και διακριτικά. Λέγεται ότι δεν κατάλαβαν το παραμικρό ακόμη και οι γείτονες του πολίτη, το σπίτι του οποίου ερευνήθηκε. Αμέσως μετά το προσωπικό της Αντιτρομοκρατικής αποχώρησε επιστρέφοντας στην Αθήνα.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αρτέμης Σώρρας παραμένει άφαντος εδώ και 8 μήνες, με τον ίδιο και τη σύζυγό του να καταζητούνται καθώς καταδικάστηκαν σε οκταετή κάθειρξη και πενταετή στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων μετά από μήνυση που του έκανε ο κουμπάρος του και πρώην συνεργάτης του Φώτης Λεμπίδας.

Όπως ανέφερε στη μήνυσή του ο κ. Λεμπίδας, ο Σώρρας είχε κλέψει 100.000 ευρώ την περίοδο που οι δύο άνδρες συνεργάζονταν στην επιχείρηση με τους παιδότοπους. Ο κουμπάρος του τον είχε καταγγείλει πως για την αγοραπωλησία του αυτοκινήτου του ο καταζητούμενος του είχε δώσει ληγμένα δηνάρια από το Κουβέιτ.

Οι Αρχές έως σήμερα δεν έχουν καταφέρει να τον εντοπίσουν, ενώ εις βάρος του εκκρεμεί διεθνές ένταλμα σύλληψης. Ο Σώρρας είχε επανεμφανιστεί στις αρχές Οκτωβρίου, με δύο βίντεο που είχαν ανέβει στο κανάλι του στο YouTube, το «Sorras TV», αλλά και με ένα ηχητικό μήνυμα προς το τέλος του εν λόγω μήνα. Ο Σώρρας -μεταξύ άλλων- ειρωνευόταν τους αστυνομικούς που δεν μπορούν να τον συλλάβουν, λέγοντας ότι πολλές φόρες τους χαιρετάει μιας και μένει κοντά στο Προεδρικό Μέγαρο! Και όλα αυτά ενώ τον αναζητούν οι Αρχές. Την περασμένη Κυριακή έκανε δηλώσεις μέσω συνηγόρου του, οι οποίες δημοσιεύτηκαν σε εφημερίδα των Αθηνών.

proininews.gr

 

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Κομοτηνή: Με παρέμβαση της Δικαιοσύνης διαλύθηκε το προκλητικό αθλητικό σωματείο «Δυτική Θράκη»

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Κομοτηνής αποφάσισε τη διάλυση του Αθλητικού – Πολιτιστικού Συλλόγου με τον τίτλο: «Φίλαθλοι Φενέρμπαχτσέ ’Δυτικής’ Θράκης»!

Η Δικαιοσύνη κινήθηκε αυτεπάγγελτα, ενώ προσφυγή κατέθεσε και η Π.Α.Ε. Ποντίων Θρυλορίου. Και οι δύο είχαν ζητήσει την ανάκληση της ίδρυσης του Συλλόγου ή έστω τη διαγραφή του γεωγραφικού προσδιορισμού. Όπως είναι γνωστό, η Ελλάδα αποδέχεται τον όρο Θράκη και όχι τον γεωγραφικό προσδιορισμό «Δυτική».

Αντίθετα, η Άγκυρα επιμένει στον γεωγραφικό προσδιορισμό και για αυτό κάθε Σωματείο που ελέγχεται από το Προξενείο εκτός από την παράνομη χρήση της λέξης «Τουρκικό», προσθέτει και το «Δυτική» Θράκη.

Προκλητικά εγκαίνια με καλεσμένο τον Τούρκο Πρόξενο Αϊκούτ Ουνάλ

Υπενθυμίζεται πως πριν από έξι μήνες, ο σύλλογος «Φίλαθλοι Φενέρμπαχτσέ ’Δυτικής’ Θράκης» έκανε εγκαίνια και διοργάνωσε χοροεσπερίδα στο Posidonio Hall στην Κομοτηνή. Εκεί συμμετείχε ο πρόξενος της Τουρκίας στην Κομοτηνή, Αϊκούτ Ουνάλ, οποίος μάλιστα στον χαιρετισμό του και απευθυνόμενος στους φιλάθλους της Φενέρμπαχτσε που κουνούσαν σημαίες της ομάδας.

Δείτε φωτογραφία:

Σε ανάρτησή του, ο σύλλογος γράφει:

Κατόπιν εκδίκασης στο Πρωτοδικείο Ροδόπης αιτήσεως της κας Εισαγγελέως Πρωτοδικών σχετικά με το κλείσιμο του Αθλητικού Πολιτιστικού Συλλόγου Φιλάθλων Φενέρμπαχτσε στη Δυτική Θράκη, δημοσιεύτηκε απόφαση σύμφωνα με την οποία γίνεται δεκτή η διαγραφή του σωματείου μας (το κλείσιμο). Η απόφαση εξετάζεται από το Διοικητικό Συμβούλιο κ τους νομικούς μας και θα ακολουθήσει σχετική ανακοίνωση.

Ο πρόεδρος της Π.Α.Ε. Ποντίων Θρυλορίου, Μιχάλης Κακουλίδης, ο οποίος, σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, είχε καταθέσει προσφυγή προκειμένου να ακυρωθεί η αναγνώριση του Συλλόγου, έγραψε σε ανάρτησή του: «Η απόφαση του δικαστηρίου για ακύρωση της απόφασης της ίδρυσης συλλόγου με το λογότυπο Δυτική Θράκη με γεμίζει με πνοή και ατσάλινη δύναμη να μπορώ να βάζω τα, στήθη μου μπροστά σε ότι και όποιον προσπαθεί να μειώσει και να αμφισβητήσει την Ελληνικότητα της Θράκης και των κατοίκων της».

Το χρονικό της υπόθεσης

Ο Αθλητικός Πολιτιστικός Σύλλογος Φιλάθλων Δυτικής Θράκης, όπως τον αποκαλούν οι Τούρκοι, ξεκίνησε τη λειτουργία του τον Οκτώβριο του 2022 λαμβάνοντας άδειες που χορηγήθηκαν από το αρμόδιο δικαστήριο της Κομοτηνής, σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ.

Η πρώτη αγωγή περί του κλεισίματος κατατέθηκε εναντίον του σωματείου τον Ιούνιο του 2023 και, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, περατώθηκε υπέρ του συλλόγου αφού ο εισαγγελέας απέσυρε την αίτησή του.

Οι Τούρκοι ισχυρίζονται ότι στο κατηγορητήριο που ετοίμασε η εισαγγελέας Κομοτηνής Μαρία Καπετανγιάννη τον Μάρτιο του 2023, δεν έγινε αποδεκτή η τουρκική ταυτότητα της μειονότητας και υποστηρίχθηκε ότι ήταν μουσουλμανική μειονότητα. Υποστηρίχθηκε επίσης ότι το όνομα του συλλόγου ήταν αντίθετο με το νόμο με το σκεπτικό ότι θα μπορούσε να «δημιουργήσει υπονοούμενα τουρκικής μειονότητας» και υποβλήθηκε αίτημα να κλείσει ο σύλλογος.

Η πρώην πρόεδρος του Αρείου Πάγου και πρώην υπηρεσιακή πρωθυπουργός Βασιλική Θάνου ζήτησε επίσης το κλείσιμο του Συλλόγου υποστηρίζοντας ότι «αποτελεί απειλή για τη δημόσια ασφάλεια». Η ίδια, σύμφωνα με τις τουρκικές πηγές, ισχυρίστηκε ότι ο σύλλογος αποτελούσε απειλή για τη δημόσια ασφάλεια και θα έπρεπε να κλείσει. Υποστηρίζοντας ότι η φράση «Δυτική Θράκη» στο όνομα του συνδέσμου χρησιμοποιείται μόνο από την Τουρκία, η κα Θάνου κάλεσε τα ελληνικά δικαστήρια να αναθεωρήσουν την απόφαση.

vradini.gr

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Δημοσκόπηση GPO: Προβάδισμα ΝΔ με 16,9 μονάδες

Στην πρόθεση ψήφου, σε σχέση με την αντίστοιχη έρευνα του Μαρτίου, η ΝΔ καταγράφει άνοδο 0,7% από το 28,8% στο 29,5%. Ο ΣΥΡΙΖΑ άνοδο 2,7% από το 11,7% στο 14,4% και το ΠΑΣΟΚ άνοδο 0,3% από το 11,4% στο 11,7%. Άνοδο 1% από το 6,5% στο 7,5% καταγράφει και η Ελληνική Λύση. Πτωτική η τάση για το ΚΚΕ σε αντίθεση με τα υπόλοιπα κόμματα, τα οποία στην πλειοψηφία τους κινήθηκαν ανοδικά.

Δημοσκόπηση GPO: Ποιοι υποψήφιοι ευρωβουλευτές προηγούνται

Μεταξύ των υποψήφιων ευρωβουλευτών της ΝΔ, πρώτη στις προτιμήσεις των ερωτηθέντων έρχεται η Ελίζα Βόζεμπεργκ με 32,1%. Και ακολουθούν: Γιώργος Αυτιάς 27,1%. Βαγγέλης Μεϊμαράκης 20,2%, Φρέντης Μπελέρης 16,3%, Μανώλης Κεφαλογιάννης 13,2%, Πύρρος Δήμας 13,1%, Στέλιος Κυμπουρόπουλος 12,9% Ελεονώρα Μελέτη 9,3% ενώ την πρώτη δεκάδα συμπληρώνουν ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος και ο Δημήτρης Τσιόδρας.

Στην πρώτη πεντάδα των υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ προηγείται ο Κώστας Αρβανίτης με 33,7% και ακολουθούν: Νίκος Παππάς 24,1%, Νικόλας Φαραντούρης 23,2%, Έλενα Κουντουρά 22,7% και Σοφία Μπεκατώρου 18,3%.

Αντίστοιχα στην πρώτη πεντάδα των υποψηφίων του ΠΑΣΟΚ πρώτος είναι ο Νίκος Παπανδρέου με 26,5%, δεύτερος ο Γιάννης Μανιάτης με 24,7% και ακολουθούν Σάκης Αρναούτογλου, Φίλιππος Σαχινίδης και Λευτέρης Καρχιμάκης.

Στις δημοφιλίες των πολιτικών αρχηγών, πρώτος είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης που συγκεντρώνει 43,5% σε θετικές απόψεις. Δεύτερος είναι ο Δημήτρης Κουτσούμπας με 34,9% και ακολουθούν κατά σειρά: Νίκος Ανδρουλάκης, Ζωή Κωνσταντοπούλου, Στέφανος Κασσελάκης, Κυριάκος Βελόπουλος, Αλέξης Χαρίτσης και Δημήτρης Νατσιός.

Η πλειοψηφία των πολιτών, σε ποσοστό 45,9%, θέλουν να στηρίξουν τις πολιτικές της Ε.Ε. με την ψήφο τους στις ευρωεκλογές, ενώ το 41,3% θέλει να τις αποδοκιμάσει.

Το 34,3% θέλει να στηρίξει την κυβέρνηση ενώ το 60,4% θέλει να την καταψηφίσει.

Η ακρίβεια και η κατάσταση της οικονομίας θα επηρεάσουν την ψήφο του 53,4%. Το 8,2% θα επηρεαστεί από ευρωπαϊκά θέματα και ακολουθούν με μικρότερα ποσοστά η ασφάλεια, η Υγεία, η εξωτερική πολιτική, τα Τέμπη, η Παιδεία και ο γάμος των ομόφυλων ζευγαριών.

Στο ερώτημα ποιος ασκεί την πιο ουσιαστική αντιπολίτευση, το 18,5% απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ. ΠΑΣΟΚ 12,9%, Ελληνική Λύση 10.9%, ΚΚΕ 9,1%, Πλεύση Ελευθερίας 2,7%, Νίκη 2,3% και ακολουθούν Μέρα 25, Νέα Αριστερά και άλλο κόμμα.

vradini.gr

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Επίσκεψη του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών και του Γενικού Διευθυντή στην Π.Ε. Καβάλας

Ο Βουλευτής Π.Ε Καβάλας και Θάσου Γιάννης Πασχαλίδης συνόδευσε τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστο Σταϊκούρα και τον Γενικό Διευθυντή Υδραυλικών Λιμενικών και Κτιριακών Υποδομών κ. Αντώνη Κοτσώνη κατά τη διάρκεια της επίσκεψης τους  στην Π.Ε. Καβάλας.

Αρχικά, ο Υπουργός επισκέφθηκε τις Κρηνίδες και τη λαϊκή αγορά της περιοχής, όπου  συνομίλησε με πολίτες. Στη συνέχεια, παρουσία και του Δημάρχου του Δήμου Παγγαίου κ. Φίλιππου Αναστασιάδη, επισκέφτηκαν, εκτός προγράμματος, το σημείο που είχε σχεδιαστεί η έξοδος της παραλίας Οφρυνίου προς την Εγνατία Οδό για Θεσσαλονίκη, Σέρρες και Δράμα.

Ο Υπουργός έδειξε ενδιαφέρον για την υλοποίηση του εν λόγω έργου και ακολούθησε η επίσκεψή τους στην παραλία Οφρυνίου, κατά τη διάρκεια της οποίας συζήτησε με επιχειρηματίες και πολίτες της περιοχής. Σημειώνεται ότι ο Βουλευτής, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, έθεσε εκ νέου στον Υπουργό την ανάγκη για επέκταση της χρηματοδότησης του καθαρισμού των Τεναγών Φιλίππων με 2 εκ. ευρώ ακόμα, όπως είχε κάνει και στην από 10.5.2024 επίσκεψη του Υπουργού.

Εν συνεχεία, ο Βουλευτής συνόδευσε τον Γενικό Διευθυντή στο Φράγμα του Μαρμαρά, έργο για το οποίο ο Υπουργός διαβεβαίωσε ότι πρόκειται να ολοκληρωθεί σε ένα έτος και θα ακολουθήσει η έναρξη των έργων για τα δίκτυα.

Ο Γιάννης Πασχαλίδης δήλωσε: «Θερμές ευχαριστίες τόσο προς τον Υπουργό όσο και προς τον Γενικό Διευθυντή για το έμπρακτο ενδιαφέρον  που επέδειξαν για όλα τα ζητήματα της Π.Ε. Καβάλας. Σήμερα δόθηκε η ευκαιρία να παρακολουθήσουν από κοντά την πρόοδο διαφόρων έργων, αλλά και να συζητήσουν για διάφορα ακόμη προβλήματα της περιοχής μας, που είμαι βέβαιος ότι γρήγορα θα βρουν τη λύση τους».

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
worker and red cross as logo
tractor in the background of the text
text about elections
food track
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en