ΚΑΒΑΛΑ

Όμικρον και ακρίβεια προβληματίζουν την Αγορά

Σε δηλώσεις στο enanews.gr προχωρούν εκπρόσωποι Επιμελητηρίων της χώρας για την κατάσταση στην αγορά τις γιορτές αλλά και για τα προβλήματα που έρχονται λόγω Όμικρον και κύματος ακρίβειας.

Γιάννης Χατζηθεοδοσίου (Πρόεδρος Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος) : Είμαι αισιόδοξος για την κίνηση των πολιτών μέσα στις γιορτές. Μετά όμως έρχονται τα δύσκολα. Η Μετάλλαξη Όμικρον θα φέρει περιοριστικά μέτρα που θα στοιχίσουν στους τζίρους. Εαν δεν υπαρχουν οι αναγκαιοι τζιροι δεν μπορεις να πληρωσεις. Σε λιανεμποριο και  εστιαση η μειωση του τζιρου αγγιζει το 40%. Το 2021 έχουμε περαιτέρω μείωση. Χρειαζομαστε αμεσα μέτρα στήριξης, κάτι το οποίο έχουμε ήδη μεταφέρει στον Υπουργό.

Μάρκος Δέμπας (Πρόεδρος Επιμελητηρίου Καβάλας) : Τελειωνουμε μια μεταλλαξη μας ερχεται μια επομενη. Δεν ειναι αισιοδοξα τα σεναρια για την Όμικρον. Πρόκειται για μία αρνητική εξελιξη, το βλεπουμε στην αγορα. Ο κόσμος φοβάται, έχει επηρεαστεί. Ζητάμε αποφάσεις στηριξης απο την κυβέρνηση για να μπορεσουν να επιβιωσουν οι επιχειρησεις. Θα πρεπει να δουμε αμεσα μετρα που θα ερθουν επι της ουσιας να βοηθησουν.

Στέλιος Μωραϊτης (Πρόεδρος Επιμελητηρίου Ξάνθης) : Η Αγορά στενάζει. Πρέπει άμεσα να παρθούν αναγκαία μέτρα στήριξης. Εκτός από την μετάλλαξη Όμικρον βλέπουμε και ένα κύμα ακρίβειας το οποίο κάνει πολύ δυσκολότερα τα πράγματα για έναν μέσο επαγγελματία.

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version