ΚΑΒΑΛΑ

Χύθηκε πετρέλαιο στη θάλασσα και στην προβλήτα του λιμανιού της Καβάλας

Δεν έχουν τελειωμό τα προβλήματα με τα πλοία που εκτελούν τα δρομολόγια από το λιμάνι «Απόστολος Παύλος» της Καβάλας προς τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Λίγη ώρα πριν αποπλεύσει το επιβατηγό-οχηματαγωγό «Θεόφιλος» από την Καβάλα κι ενώ γινόταν ο ανεφοδιασμός του με καύσιμα, στην προβλήτα του προσήνεμου μόλου, σημειώθηκε διαρροή καυσίμου στη θάλασσα. 

Σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες του «Κ.Τ.», η διαρροή οφειλόταν σε σπάσιμο της μάνικας του ενός βυτιοφόρου οχήματος, γι’ αυτό χύθηκε καύσιμο και πάνω στην προβλήτα. 

Η Λιμενική Αστυνομία έλαβε γνώση του συμβάντος και ίσως εκδοθεί σχετική ανακοίνωση. Στην επιφάνεια της θάλασσας σχηματίστηκαν μικρές κηλίδες πετρελαίου, ωστόσο δεν ήταν απολύτως ευκρινές το μέγεθος της ρύπανσης που προκλήθηκε. 

Μετά τον ανεφοδιασμό, το πλοίο αναχώρησε για την εκτέλεση του δρομολογίου του. Να υπενθυμίσουμε ότι, το Ε/Γ-Ο/Γ «Θεόφιλος» έμεινε για μερικές ημέρες ακινητοποιημένο στο λιμάνι της Καβάλας, πριν δύο εβδομάδες, επειδή η πλοιοκτήτρια εταιρεία δεν μπορούσε να καταβάλλει αμέσως τα χρήματα για τον ανεφοδιασμό του με καύσιμα. 

Τόσο το πλοίο «Θεόφιλος», όσο και το πλοίο «Ταξιάρχης», που εκτελεί δρομολόγια προς την Λήμνο, τον Άγιο Ευστράτιο και το Λαύριο, παρουσιάζουν συχνά τεχνικά προβλήματα, λόγω της παλαιότητάς τους, με αποτέλεσμα κάποια δρομολόγια να μένουν ανεκτέλεστα, ή να τροποποιούνται. 

Έχουμε επισημάνει επανειλημμένα, την ανάγκη να υπάρξει από τους τοπικούς άρχοντες μία διαμαρτυρία, προς το Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου και την πλοιοκτήτρια εταιρεία, για τη συχνότητα των προβλημάτων της θαλάσσιας συγκοινωνίας, ιδιαίτερα ενόψει της αιχμής της επιβατικής κίνησης στο λιμάνι «Απόστολος Παύλος», αφού δυσφημούν το τουριστικό προϊόν και δημιουργούν αναστάτωση στην ομαλή σύνδεση της Καβάλας με τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. 

Οι τοπικοί άρχοντες, όμως, περί άλλων τυρβάζουν και αφήνουν τους συναδέλφους τους στα νησιά να διαμαρτύρονται μόνοι τους. Ευχόμαστε να μην απαξιωθεί η γραμμή, όπως απαξιώθηκε, χωρίς να υπάρξει αντίδραση, η γραμμή Καβάλας-Πρίνου.

Πηγή

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version