ΑΠΟΨΕΙΣ

Χριστούγεννα αλά… Covid-19

*Γράφει η Ειρήνη Κυλίμου – Φοιτήτρια Φιλολογίας στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

             Τα Χριστούγεννα είναι η εκείνη η εποχή του χρόνου όπου οι δρόμοι ξεχυλίζουν από κόσμο, τα καταστήματα δουλεύουν ασταμάτητα και τα νοικοκυριά ετοιμάζουν πυρετωδώς τις γιορτινές ετοιμασίες. Είναι εκείνες οι μέρες που οικογένειες και φίλοι αρπάζουν την ευκαιρία για μία συνάντηση όλοι μαζί.

            Φέτος τα Χριστούγεννα, όπως και το Πάσχα, θα είναι διαφορετικά από τα άλλα με περιορισμούς και λιγότερες εξόδους. Η όποια χαλάρωση δεν θα περιλαμβάνει το άνοιγμα της εστίασης ενώ τα καταστήματα πιθανότατα να παραμείνουν κλειστά, αν όχι να ανοίξουν ελάχιστα, και οι μετακινήσεις είναι αδύνατες με αποτέλεσμα οικογένειες να γιορτάσουν χωριστά την γέννηση του Χριστού.

            Το γεγονός πως άνθρωποι θα περάσουν μακριά από δικούς τους, ενδεχομένως και μοναχικά, τις γιορτές επηρεάζει βαθύτατα την ψυχολογία, επιβαρύνοντας το ήδη υπάρχον καταθλιπτικό κλίμα που προκάλεσε ο εγκλεισμός.

            Παρόλα αυτά ο χρόνος δεν σταματάει και τα Χριστούγεννα δεν ακυρώνονται λόγω της πανδημίας και των περιοριστικών μέτρων. Σπίτια, δρόμοι και πλατείες «ντύνονται» γιορτινά και τα λαμπάκια δίνουν φως και ελπίδα στις ψυχές μας. Μέσα από αυτά που βιώνουμε αποδεικνύουμε την δύναμη που κρύβουμε και τις αντοχές μας στη μάχη με τον «αόρατο εχθρό», ο οποίος με την εύρεση του εμβολίου, μετράει αντίστροφα για την λήξη του.

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version