ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

Φιλέτο μπακαλιάρου με άγρια χόρτα σοτέ

Διάρκεια συνταγής: 45′

Βαθμός δυσκολίας: Μέτρια

                      Υλικά 

  • Φιλέτο μπακαλιάρου 1kg
  • Αλεύρι 200gr
  • Πιρινέλαιο 500mL
  • Αλάτι & πιπέρι
  • 2 αντίδια καθαρισμένα και πλυμμένα καλά
  • Σέσκουλα 250gr
  • 4 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 καρότο τριμμένο σε Ρέντε
  • 2 ντομάτες κομμένες κονγκασέ (σε
  •  κυβάκια)
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • Άσπρο κρασί 50mL
  • 2 λάιμ
  • Ελαιόλαδο
  • Άνιθος – δυόσμος – μαϊντανός
  • Αλάτι – πιπέρι – μοσχοκάρυδο – κύμινο

 

                      Εκτέλεση 

Βήμα 1

Κόβουμε το φιλέτο μπακαλιάρου σε κομμάτια και ενώνουμε το ένα με το άλλο.

Βήμα 2

Βάζουμε το πιρινέλαιο να κάψει και πριν αρχίσει να καπνίζει  βάζουμε τα κομμάτια του μπακαλιάρου αλευρωμένα καλά απ’ όλες τις πλευρές ρίχνοντας αλάτι και πιπέρι.

Βήμα 3

Βράζουμε τα αντίδια σε καυτό νερό μαζί με τα σέσκουλα για 2′. Έπειτα, τα αφαιρούμε και τα μουλιάζουμε σε παγωμένο νερό για να σταματήσει η βράση και να διατηρηθεί το χρώμα τους. Τέλος, στραγγίζουμε.

Βήμα 4

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια με το σκόρδο. Αφού μαραθούν, συμπληρώνουμε τα υπόλοιπα λαχανικά και σβήνουμε με κρασί. Μετά προσθέτουμε τα μπαχαρικά και τα άγρια χόρτα με λίγο νερό από αυτό που βράσαμε. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ψήνουμε για 10′. Τέλος, βάζουμε τον χυμό από τα λάιμ και τα μυρωδικά και ψήνουμε για άλλα 5′.

Βήμα 5

Τοποθετούμε τα άγρια χόρτα σε ένα μεγάλο ριχό πιάτο και από επάνω τα φιλέτα μπακαλιάρου μαζί με λίγο ελαιόλαδο και μαϊντανό. Ρίχνουμε ξύσμα από λάιμ και σερβίρουμε.

 

 

 

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version