ΑΓΡΟΤΙΚΑ-ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ

Υπογραφές συγκεντρώνουν πολίτες που αντιτίθενται στην εγκατάσταση πλωτού LNG στον κόλπο της Καβάλας

Μέχρι και σελίδα στο facebook δημιούργησε ομάδα πολιτών που αντιτίθενται στην εγκατάσταση πλωτού LNG στον κόλπο της Καβάλας.
Ο λόγος για την σελίδα με τίτλο “ΟΧΙ στην εγκατάσταση LNG στον κόλπο της Καβάλας” όπου μάλιστα καλεί Καβαλιώτες και μη στην συγκέντρωση υπογραφών κατά της εγκατάστασης πλωτού LNG.

Το σχετικό κείμενο αναφέρει:
Συλλογή υπογραφών κατά της εγκατάστασης LNG – Συμμετέχουμε όλοι στην συγκέντρωση υπογραφών στο παρακάτω κείμενο της ΣΕΑ. Συγκεντρώνουμε υπογραφές και τις παραδίδουμε στο τραπεζάκι της Συντ. Επιτροπής, που θα στηθεί την Παρασκευή από τις 7.00 το απόγευμα και το Σάββατο από τις 10.00 το πρωί, στην Πλατεία Καπνεργάτη. Είναι απόλυτη ανάγκη να ανταποκριθούμε όλοι ΑΜΕΣΑ γιατί η εγκατάσταση προωθείται με ρυθμούς “fast track”.
Σας περιμένουμε στο τραπεζάκι της Συντ. Επιτροπής!

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ LNG ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΤΗΣ ΚΑΒΑΛΑΣ

Όλοι εμείς, πολίτες της Καβάλας και της ευρύτερης περιοχής, απαιτούμε την ακύρωση της σχεδιαζόμενης εγκατάστασης μονάδας υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) στον κόλπο της Καβάλας. Μια τέτοια εγκατάσταση, που χαρακτηρίζεται από την ευρωπαϊκή νομοθεσία ως πολύ υψηλής επικινδυνότητας, δημιουργεί ασύμμετρους κινδύνους, καθώς δεν τηρούνται οι αποστάσεις ασφαλείας από τους παρακείμενους οικισμούς, αλλά και από τις δύο βαριές χημικές βιομηχανίες που είναι εγκατεστημένες στην περιοχή. Επιπλέον, με τον σταθμό ηλεκτροπαραγωγής που σχεδιάζεται, δημιουργείται μια νέα πηγή ρύπανσης στο ήδη επιβαρυμένο περιβάλλον, διαταράσσεται η θερμοκρασία και η θαλάσσια ζωή στον κόλπο της Καβάλας και ακυρώνονται άλλες παραγωγικές δραστηριότητες που στηρίζουν την τοπική οικονομία.

Για όλους αυτούς τους λόγους, ζητούμε την ακύρωση αυτού του σχεδιασμού και στέλνουμε ηχηρό μήνυμα αντίστασης προς κάθε κατεύθυνση. Οι ζωές μας και οι ζωές των παιδιών μας είναι αδιαπραγμάτευτες και θα τις ζήσουμε με ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ!

Για πληροφορίες επισκεφθείτε την σελίδα τους στο facebook:

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version