Quantcast
Connect with us

ΘΑΣΟΣ

Τ. Ελευθεριάδου: Να γίνουν μαζικά τεστ και ιχνηλάτηση στα σχολεία της Θάσου και της Καβάλας

Στη Βουλή έφερε το θέμα της αύξησης των κρουσμάτων στη σχολική κοινότητα της Θάσου και της Καβάλας, η βουλευτρία Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Τάνια Ελευθεριάδου. Συγκεκριμένα, παρέθεσε τα στοιχεία που αποδεικνύουν την κρισιμότητα της κατάστασης σε σχολεία του νομού, συμπληρώνοντας την ανάγκη να γίνουν άμεσα μαζικά τεστ και να προχωρήσει η διαδικασία της ιχνηλάτησης σε γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Προσέθεσε το γεγονός ότι θεωρείται δεδομένη η ύπαρξη μεταλλαγμένων στελεχών του ιού, όπως διαπιστώθηκε και στη σύσκεψη φορέων που πραγματοποιήθηκε στο νησί της Θάσου.
Άλλωστε, ο νομίατρος Καβάλας σημείωσε ότι τα έξι κρούσματα που εντοπίστηκαν σε μαθητές σχολείων της Θάσου ήταν θετικά στη βρετανική μετάλλαξη του ιού. Μάλιστα, την
Πέμπτη 18/2/2021 εντοπίστηκε και το πρώτο κρούσμα της βρετανικής μετάλλαξης και στην ΠΕ Καβάλας.

Παρά τις αρχικές εκτιμήσεις, η μετάδοση μεταξύ των μαθητών είναι έντονη και παρατηρείται σε πολλές σχολικές μονάδες της Π.Ε. Καβάλας και της Π.Ε. Θάσου. Επιπρόσθετα, η ιχνηλάτηση επαφών των μαθητών, των γονιών και των εκπαιδευτικών δεν πραγματοποιείται και-προς το παρόν- δεν υπάρχει κάποια πρόβλεψη για να υλοποιηθεί, ενώ το πρόβλημα της Θάσου θα επηρεάσει άμεσα και την Καβάλα, σύμφωνα και με τις δηλώσεις του προέδρου πανελλήνιου ιατρικού συλλόγου, Αθ. Εξαδάκτυλου.

Για τους λόγους αυτούς, η βουλευτρία του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. ρωτά τους αρμόδιους Υπουργούς:
 Αν θα προχωρήσουν σε στοχευμένη ιχνηλάτηση σε σχολικές μονάδες της Π.Ε. Καβάλας και-κυρίως-της Π.Ε. Θάσου και σε χώρους εργασίας και αν θα φροντίσουν ώστε η διενέργεια τεστ να είναι επαναλαμβάνομενη.
 Ποια είναι η κατάσταση σε Θάσο και Καβάλα;
 Αν θα εισηγηθούν την πρόληψη περισσότερων εκπαιδευτικών και τη μείωση των μαθητών ανά τμήμα στους 15.
 Αν θα εισηγηθούν την αύξηση του προσωπικού καθαριότητας στις σχολικές μονάδες.
 Αν θα εισηγηθούν την αύξηση των λεωφορείων μεταφοράς μαθητών από και προς τις σχολικές μονάδες, έτσι ώστε να μην παρατηρούνται καταστάσεις συνωστισμού.

Click to comment

Απάντηση

ΔΡΑΜΑ

Περιοδεία Υποψηφίων Ευρωβουλευτών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Π.Σ. στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη

Κλιμάκιο υποψηφίων ευρωβουλευτών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Π.Σ., αποτελούμενο από τον εν ενεργεία ευρωβουλευτή Κώστα Αρβανίτη, την Αναστασία Σαπουνά και τον Γρηγόρη Στογιαννίδη, θα επισκεφθεί από την Παρασκευή 10 Μαΐου μέχρι και την Τρίτη 14 Μαΐου την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Η επίσκεψή τους θα εκκινήσει την Παρασκευή και το Σάββατο 10 και 11 Μαΐου από τη Θάσο και την Καβάλα.

Κατά την περιοδεία τους στη Θάσο, την Παρασκευή, θα συναντηθούν στον Λιμένα με επαγγελματίες και φορείς του τουρισμού, στις 10.30, στο ζαχαροπλαστείο Σταμάτης.

Στις 12.00 το μεσημέρι θα επισκεφθούν την Ποταμιά και θα συμμετάσχουν στις εορταστικές εκδηλώσεις στο πλαίσιο του πανηγυριού της Ζωοδόχου Πηγής.

Στη συνέχεια, στις 2.00 μετά το μεσημέρι θα επισκεφθούν το Κέντρο Υγείας Πρίνου, όπου θα ενημερωθούν από τους υγειονομικούς και τους υπεύθυνους του ΕΚΑΒ για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Τέλος, στις 6.00 το απόγευμα θα συνομιλήσουν με μέλη Περιβαλλοντικών Συλλόγων και πολίτες στην πλατεία, στη Σκάλα Καλλιράχης.

Επιστρέφοντας από την Θάσο, την Παρασκευή το βράδυ, στις 9.30, θα συναντηθούν στο Cityzen με μέλη και φίλους του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Π.Σ., ενώ το Σάββατο το πρωί θα περιηγηθούν στην πόλη της Καβάλας, όπου θα συναντήσουν και θα συνομιλήσουν με τους πολίτες.

Μετά το μεσημέρι θα αναχωρήσουν για την πόλη της Δράμας, τρίτο σταθμό της περιοδείας τους στην Α.Μ.Θ. Θα ακολουθήσει την Κυριακή η Ξάνθη, τη Δευτέρα η Αλεξανδρούπολη και την Τρίτη η Κομοτηνή.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Πιέσεις του Περιφερειάρχη για την ένταξη της Θάσου και της Σαμοθράκης στην βίζα express για τους Τούρκους

Η κινητικότητα που δημιούργησε το μέτρο της ειδικής επταήμερης τουριστικής βίζας εξπρές σε Λέσβο, Χίο, Σάμο, Κω και Ρόδο, όπου πρωτοεφαρμόστηκε, οδήγησε, σε τριπλασιασμό των αφίξεων Τούρκων επισκεπτών έναντι του αντίστοιχου περσινού διαστήματος.   Οι Τούρκοι τουρίστες από τις 30 Απριλίου 2024, έχουν τη δυνατότητα να επισκέπτονται με την ειδική βίζα επιπλέον το Καστελόριζο, τη Σύμη, την Κάλυμνο, τη Λέρο και τη Λήμνο.

Δυστυχώς στην συγκεκριμένη ανακοίνωση δεν υπήρχαν τα νησιά της Θάσου και της Σαμοθράκης. Σε δηλώσεις του στο ENA Channel ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ Χρ. Τοψίδης τόνισε ότι ήδη ασκεί πιέσεις έτσι ώστε να αποκτήσουν και τα δύο αυτά νησιά την δυνατότητα να φιλοξενούν Τούρκους τουρίστες μόνο με την έκδοση βίζας express.

Continue Reading

ΘΑΣΟΣ

Συνεργείο της Ρουμανικής τηλεόρασης στην Θάσο το Πάσχα -Γέμισε με τουρίστες το νησί

Ανάμεσα στους πολλούς τουρίστες που έφτασαν στο νησί της Θάσου λόγω των Άγιων ημερών του Πάσχα ήταν κι ένα συνεργείο από το Pro TV, έναν από τους μεγαλύτερους τηλεοπτικούς σταθμούς εθνικής εμβέλειας της Ρουμανίας. Οι δημοσιογράφοι πραγματοποιούν απευθείας μεταδόσεις από το νησί και κάνουν ρεπορτάζ σε διαφορά σημεία με θέμα το Πάσχα στη Θάσο.

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ :

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en