MEDIA

Τσουχτερό πρόστιμο από το ΕΣΡ για την περιφερειακή δικτύωση

Παραμένει σε ισχύ το υψηλό πρόστιμο ύψους 150.000 ευρώ στον περιφερειακό σταθμό Πανόραμα TV της Θεσσαλονίκης, της εταιρείας ΑΕ Θεσσαλονίκης, για τη δικτύωσή του με τον περιφερειακό σταθμό Αττικής Α-Epsilon του Φίλιππου Βρυώνη. Το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης απέρριψε την ένσταση του καναλιού καθώς επιβεβαιώθηκε η σχεδόν ταύτιση του προγράμματός του με αυτό του σταθμού της Αττικής. Συγκεκριμένα, τα δύο κανάλια μετέδιδαν ταυτόχρονα τις ίδιες εκπομπές, όπως «Αποκαλυπτικό Δελτίο», «Έχουμε και λέμε», «Στο σπίτι με τη Νένα», «Just Believe», καθώς και την εκπομπή του Γιώργου Τράγκα. Το ίδιο συνέβαινε και τα Σαββατοκύριακα αλλά και με τις επαναλήψεις.

Συνολικά, ο Πανόραμα TV μετέδιδε το πρόγραμμα του A-Epsilon εννιάμισι ώρες ως και δεκαπεντέμισι ώρες ημερησίως. Ταύτιση εκπομπών υπήρχε και με τρίτο κανάλι, στη Δράμα, το ΑΕ Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, που ανήκει στην ίδια εταιρεία. Το ΕΣΡ σημειώνει στην απόφασή του πως τις υπόλοιπες ώρες της ημέρας τα δύο περιφερειακά κανάλια στη Θεσσαλονίκη και τη Δράμα μετέδιδαν εκπομπές τηλεπωλήσεων, ενώ τοπικό πρόγραμμα υπήρχε μόνο για δύο ή τέσσερις ώρες.

Το επιχείρημα της εταιρείας ήταν ότι έχει συνάψει συμφωνίες με εταιρείες παραγωγής και ότι παρόμοιες υπάρχουν και σε άλλα περιφερειακά κανάλια, ουσιαστικά, δηλαδή, παραδέχθηκε πως δεν διαθέτει αυτόνομο πρόγραμμα, όπως ο νόμος ορίζει.

 

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version