ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τσιόδρας | Δεν υπάρχει ραγδαία αύξηση αλλά δεν εφησυχάζουμε

Συγκρατημένα αισιόδοξος για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα μας, εμφανίστηκε ο εκπρόσωπος του  υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό Σωτήρης Τσιόδρας.

Συγκρατημένα αισιόδοξος για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα μας, εμφανίστηκε  ο εκπρόσωπος του  υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό Σωτήρης Τσιόδρας.

« Μέσα μου έχω μία συγκρατημένη αισιοδοξία» είπε χαρακτηριστικά αλλά διευκρίνισε αμέσως μετά ότι χρειάζεται να περιμένουμε για να δούμε πως θα εξελιχθούν τα πράγματα.

«Δεν φαίνεται ότι οδηγούμαστε σε μία εκθετική αύξηση αλλά πρέπει να περιμένουμε για να το πούμε αυτό με σιγουριά» ανέφερε.

Ο κύριος Τσιόδρας δέχτηκε αρκετές ερωτήσεις που αφορούν όσους νοσούν στο σπίτι και λαμβάνουν οδηγίες από τους θεράποντες γιατρούς τους. «Σε όσους εμφανίζουν επιδείνωση των συμπτωμάτων, συνιστούμε να επικοινωνούν άμεσα με το γιατρό τους,  αλλά κι αυτοί που έχουν ήπια συμπτώματα και απομονώνονται στο σπίτι τους είναι σημαντικό να έχουν κάθε μέρα επικοινωνία με το γιατρό και να λαμβάνουν οδηγίες»

τόνισε και κατέληξε «Είναι μία ήπια νόσος στους περισσότερους, αλλά χρειάζεται επαγρύπνηση».

Πρόσθεσε επίσης  ότι με τα μέχρι τώρα στοιχεία, φαίνεται ότι όσοι νοσούν  μέτρια προς σοβαρά,  βοηθούνται περισσότερο από την έγκαιρη έναρξη της θεραπείας, αλλά εξήγησε ότι είναι πρώιμο να πει κάποιος με βεβαιότητα ότι μπορεί να δώσει τα φάρμακα στις πρώτες 48 ώρες για να προλάβει μια επιδείνωση.

«Αυτή τη στιγμή γίνονται κλινικές μελέτες για να αποδειχθεί ποιος και πότε ωφελείται από την υπάρχουσα θεραπεία»επισήμανε.

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version