ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Τσίπρας | Δέχθηκα την παραίτηση Καμμένου

«Επί τέσσερα σχεδόν χρόνια είχα έντιμη και ειλικρινή συνεργασία με τον Πάνο Καμμένο. Προερχόμαστε από διαφορετικές πολιτικές οικογένειες και οι ιδεολογικές διάφορές μας ήταν σαφείς. Με μοναδικό γνώμονα το εθνικό συμφέρον, πετύχαμε πολλά και σημαντικά πράγματα αυτό το διάστημα. Βγάλαμε τη χώρα από την περιπέτεια των μνημονίων και ανοίξαμε τον δρόμο για την καταπολέμηση της διαφθοράς και της διαπλοκής. Να ευχαριστήσω τον Πάνο Καμμένο για όλη τη συμβολή του όλα αυτά τα χρόνια.» είπε οι Αλέξης Τσίπρας λέγοντας ότι έκανε δεκτή την παραίτηση του Πάνου Καμμένου από τη θέση του υπουργού Άμυνας.

«Ζήτησα από όλους καθαρές λύσεις και κουβέντες. Και ευχαριστώ τον Πάνο Καμμένο όχι μόνο για όσα πετύχαμε μαζί αυτά τα χρόνια, αλλά και επειδή ανταποκρίθηκε σε αυτό το κάλεσμα. Παραιτείται από τη θέση του υπουργού Εθνικής Άμυνας και μου μετέφερε ότι θα ζητήσει το ίδιο να κάνουν και τα υπόλοιπα στελέχη των ΑΝΕΛ. Θα κάνω δεκτή κάθε άλλη παραίτηση που τεθεί υπόψη μου. Βασική επιδίωξή μας, εκτός από την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια, ήταν η αποκατάσταση του ρόλου και της θέσης της χώρας στο διεθνές στερέωμα, αλλά και ο ηγετικός της ρόλος στα Βαλκάνια», συμπλήρωσε ο κ. Τσίπρας.

«Έχω διαμηνύσει με απόλυτη σαφήνεια, ότι μπροστά στο εθνικό όφελος και συμφέρον δεν πρόκειται να λογαριάσω ρίσκο. Ο νέος υπουργός Άμυνας θα είναι ο κ. Ευάγγελος Αποστολάκης αρχηγός ΓΕΕΘΑ», είπε. Και πρόσθεσε: «Έχω διαμηνύσει με απόλυτη σαφήνεια, ότι μπροστά στο εθνικό όφελος και συμφέρον δεν πρόκειται να λογαριάσω ρίσκο. Δεν πρόκειται να διακινδυνεύσω στο ελάχιστον τη σταθερότητα και την πορεία που έχουμε χαράξει. Είναι σαφές ότι με καθαρές κουβέντες και αποφάσεις, θα πορευτώ και τώρα».

Πρόσθεσε ότι, παρότι το Σύνταγμα δίνει τη δυνατότητα να αναζητήσει ad hoc πλειοψηφίες, «είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι αυτές τις πλειοψηφίες θα τις έβρισκα. Όμως, ποτέ δεν πορεύτηκα εκ του ασφαλούς. Έχω ενημερώσει τον πρόεδρο της Βουλής ότι θα πάμε άμεσα στη διαδικασία που το Σύνταγμα και ο κανονισμός της Βουλής προβλέπει, για την ανανέωση της εμπιστοσύνης της εθνικής αντιπροσωπείας στην κυβέρνησή του. Προκειμένου να προχωρήσουμε με απόλυτη πλειοψηφία σε όλες αυτές τις κρίσιμες για τη χώρα και την ελληνική κοινωνία επιλογές».

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version