Connect with us

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ

Τρεις προτάσεις προϋπολογισμού 12 εκατομμυρίων ευρώ κατέθεσε η ΔΕΥΑ Σερρών στο ΠΕΠ (video)

Δημοσιεύτηκε

στις

Τρεις προτάσεις προϋπολογισμού 12 εκ. ευρώ από τη Δ.Ε.Υ.Α.Σ. στο ΠΕΠ (Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα) Κεντρικής Μακεδονίας κατατέθηκαν μέσα στον Μάρτιο και παρουσιάστηκαν στη σημερινή συνέντευξη τύπου παρουσία του Δημάρχου Σερραίων Πέτρου Αγγελίδη, του Προέδρου της ΔΕΥΑΣ Γιάννη Γάτσιου και του Γεν. Διευθυντή της Επιχείρησης Νίκου Σαφαρίκα:
1. Διυλιστήριο νερού 5.885.000 εκ. ευρώ στον Αη – Γιάννη Σερρών.
Υδατόπυργος και δύο Αντλιοστάσια στο Αδελφικό.
2. Κατασκευή δεξαμενής 2.000 κ.μ. στη γεώτρηση Μονοκκλησιάς.
3. Ηλεκτρονικά Υδρόμετρα για μέτρηση από απόσταση.

ΔΙΫΛΙΣΤΗΡΙΟ ΝΕΡΟΥ ΣΤΟΝ ΑΗ- ΓΙΑΝΝΗ
Το μεγαλύτερο έργο της Δ.Ε.Υ.Α.Σ. μετά τον Βιολογικό (Ε.Ε.Λ.)
Πρόταση για την «Κατασκευή διϋλιστηρίου νερού πόλης Σερρών» με Προϋπολογισμό 5.885.000 € προ ΦΠΑ 24%.
Αναφέρεται στη μελέτη, κατασκευή και θέση σε αποδοτική λειτουργία του έργου.
Θα υλοποιηθεί στην περιοχή του Αη-Γιάννη Σερρών σε ιδιόκτητο οικόπεδο οκτώ (8) στρ. της Δ.Ε.Υ.Α.Σ., το οποίο βρίσκεται εκτός του οικισμού του Αη- Γιάννη, νότια αυτού και των Επταμύλων, 900 μ. από τη λίμνη και 2 χλμ. από την πόλη των Σερρών.
Στην εργολαβία περιλαμβάνονται και τα έργα υδροληψίας από τη λίμνη καθώς και η μεταφορά του ανεπεξέργαστου νερού στην ΕΕΝ (Εγκατάσταση Επεξεργασίας Νερού) με αγωγό 1.200 μ. από το αντλιοστάσιο.
Η εγκατάσταση θα λειτουργεί επικουρικά στο υφιστάμενο σύστημα υδροδότησης της πόλης. Αναμένεται να επιφέρει σημαντικά οικονομικά και περιβαλλοντικά οφέλη στην περιοχή.
Πρόκειται για το μεγαλύτερο έργο της Δ.Ε.Υ.Α.Σ. από την σύστασή της, μετά την ΕΕΛ (Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων).

– Διαφήμιση –

Ο Καλλικράτης στην Ύδρευση
Αδελφικό, Κουβούκλιο, Κουμαριά
Η Δ.Ε.Υ.Α. Σερρών στο πλαίσιο της προσπάθειάς της, για την βέλτιστη ποιότητα του πόσιμου νερού στον χώρο ευθύνης της, προχώρησε στην σύνταξη μελέτης για την βελτίωση των εξωτερικών υδραγωγείων Τ.Κ. Αδελφικού, Κουβουκλίου και Κουμαριάς.

Η μελέτη της Τεχνικής Υπηρεσίας της Δ.Ε.Υ.Α. Σερρών, με Προϋπολογισμό 231.190,56 € με Φ.Π.Α. 24% ή 186.444,00 € χωρίς Φ.Π.Α. 24%, περιλαμβάνει την ανακατασκευή δύο (2) υφιστάμενων αντλιοστασίων και την ανακατασκευή ενός (1) υδατόπυργου, στην Τοπική Κοινότητα του Αδελφικού, μέσω των οποίων όμως εξυπηρετούνται ταυτόχρονα και οι Τ.Κ. Κουβουκλίου και Κουμαριάς, του νέου διευρυμένου Δήμου Σερρών.

ΔΕΞΑΜΕΝΗ ΓΕΩΤΡΗΣΗΣ ΜΟΝΟΚΚΛΗΣΙΑΣ
Η πρώτη φάση του έργου «Εργασίες ενιαίας διαχείρισης εξωτερικών υδραγωγείων Τ.Κ. Προβατά – Μονοκκλησιάς – Α. Καμήλας – Μητρουσίου, Α’ ΦΑΣΗ», προϋπολογισμού 1 εκ. Ευρώ υλοποιείται και ολοκληρώνεται μέσα στο Καλοκαίρι.

Η Δ.Ε.Υ.Α. Σερρών προχωρά στη Β΄ και τελευταία Φάση του με προϋπολογισμό μελέτης 2.331.200 € με Φ.Π.Α. 24%.

Προβλέπεται:
Α. Η κατασκευή μιας κεντρικής δεξαμενής συγκέντρωσης χωρητικότητας 2.000 κ.μ. νερού στην Τ.Κ. Άνω Καμήλας, καθώς και η κατασκευή ενός αντλιοστασίου μεταφοράς του νερού από την συγκεκριμένη δεξαμενή στους υδατόπυργους, ή στις δεξαμενές των οικισμών, μαζί με τους αντίστοιχους αγωγούς μεταφοράς.

Β. Η εγκατάσταση κατάλληλου εξοπλισμού στην Κεντρική Δεξαμενή για την ασύρματη μετάδοση των δεδομένων, εντολών λειτουργίας και μετρήσεων στο υφιστάμενο σύστημα Τηλεελέγχου – Τηλεχειρισμού της Δ.Ε.Υ.Α.Σ. καθώς και η τελική ενσωμάτωση και απεικόνισή τους στο υφιστάμενο σύστημα SCADA της Επιχείρησης για τον συνολικό έλεγχο και διαχείριση των εγκαταστάσεων.

7.816 ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΥΔΡΟΜΕΤΡΑ
Μέτρηση από απόσταση
Η Δ.Ε.Υ.Α.Σ. συνέταξε μελέτη προϋπολογισμού 3.422.400 € με Φ.Π.Α. σύμφωνα με την οποία προβλέπεται η αντικατάσταση παλαιών υδρομέτρων με νέα ηλεκτρονικά (σε παροχές καταναλωτών σε διάφορα σημεία εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Σερρών, σύμφωνα με τις ανάγκες της Δ.Ε.Υ.Α.Σ.), με μέτρηση από απόσταση, ώστε οι μετρήσεις αυτών σε συνδυασμό με τις τιμές των επί μέρους σταθμών τηλεελέγχου – τηλεχειρισμού, που αναφέρονται στις διερχόμενες παροχές , να συσχετίσουν τον δείκτη διαρροών υποδομών ανά σταθμό τηλεελέγχου – τηλεχειρισμού και να εξειδικεύσουν – οριστικοποιήσουν το ακριβές ποσοστό του μη ανταποδοτικού νερού, πλέον ανά περιοχή της πόλης και όχι στο σύνολό της.

Τα νέα υδρόμετρα θα τοποθετηθούν εντός φρεατίων σε μονοκατοικίες και σε συλλέκτες διανομής ύδατος εντός οικοδομών.

Στην ίδια μελέτη προβλέπεται επίσης, η αντικατάσταση παλαιών συλλεκτών οικοδομών, η απομόνωση και διακοπή υφιστάμενων παροχών καθώς και η προμήθεια κατάλληλου εξοπλισμού και λογισμικού για την συλλογή και επεξεργασία των δεδομένων από τα υδρόμετρα.

Θα αντικατασταθούν 616 υδρόμετρα σε μονοκατοικίες και 7.200 υδρόμετρα σε συλλέκτες οικοδομών, στην Τ.Κ. Κάτω Μητρουσίου Σερρών και στους τομείς 1, 2, 3, της πόλης των Σερρών.

ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Απάντηση

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Με απόφαση Παναγιωτόπουλου διατηρείται το Αεροπορικό Απόσπασμα Χρυσούπολης

Δημοσιεύτηκε

στις

Με απόφαση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου ανακαλείται η απόφαση του πρώην Υπουργού Ευάγγελου Αποστολάκη με την οποία καταργούνταν το Αεροπορικό Απόσπασμα Χρυσούπολης.

Πάμε να παρακολουθήσουμε τι δήλωσε για το θέμα τόσο ο ίδιος ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας όσο και ο Πρόεδρος της Ένωσης Στρατιωτικών Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης στο ENA Channel.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

“Μετωπική” Δέμπα-Ζησίμου για το Φεστιβάλ Φαγητού

Δημοσιεύτηκε

στις

“Πόλεμος” δηλώσεων ξεκίνησε κυρίες και κύριοι στο Επιμελητήριο Καβάλας μετά από ανακοίνωση της παράταξης “Ανανέωση Τώρα” με επικεφαλής τον Παύλο Ζησίμου σχετικά με την διεξαγωγή του Park Food Festival στην Καβάλα.

Η ανακοίνωση της παράταξης προκάλεσε τις αντιδράσεις από πλευράς της διοίκησης του Επιμελητηρίου Καβάλας Μάρκου Δέμπα ο οποίος τοποθετήθηκε επί του θέματος στο ENA Channel.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Ξεκίνησαν οι αεροψεκασμοί σε όλη την Περιφέρεια ΑΜ Θ

Δημοσιεύτηκε

στις

Εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα ξεκίνησαν και εντείνονται οι αεροψεκασμοί στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης. Το συγκεκριμένο γεγονός συνέβη λόγω και του ιού του Δυτικού Νείλου, ο οποίος έχει εγκατασταθεί στην Ελλάδα.

Ήδη τα πρώτα δύο στην Ευρώπη περιστατικά λοίμωξης από τον ιό δηλώθηκαν την περασμένη στη Βόρεια Ελλάδα (στους νομούς Ξάνθης και Πιερίας). Φέτος η λοίμωξη από τον ιό του Δυτικού Νείλου έκανε την εμφάνισή της τρεις βδομάδες αργότερα σε σύγκριση με πέρσι.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Ο Προϊσταμενος Υγειονομικού Ελέγχου Π.Ε Καβάλας για το Park Food Festival

Δημοσιεύτηκε

στις

Την δική της άποψη στην έντονη κουβέντα που έγινε στην Καβάλα σε όλα τα επίπεδα για το Park Food Festival που πραγματοποιήθηκε από την περασμένη Παρασκευή έως Κυριακή στο πάρκο του Φαλήρου, κατέθεσε με δελτίο τύπου η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της ΠΕ Καβάλας. Στο δελτίο αυτό τονίζεται ότι οι έλεγχοι που διενεργήθηκαν έγιναν μέσα στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων της από τους οποίους διαπιστώθηκαν παραβάσεις της υγειονομικής Νομοθεσίας με δυνητικό κίνδυνο για την δημόσια υγείας ενώ κατασχέθηκαν συνολικά 180 κιλά ακατάλληλα τρόφιμα.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ
teliko filiagkos-plio
HOLIDAY-Car-Rental-banner
aigaion
Island-thassos-banner
professional camera ad
filippidis marmara banner
post_head_image
300x250_ANOIKSI

300x250_ANOIKSI

karta 1
geotech_banner
old_town_inn
ergasia_syn
epikairotita

Social

Facebook
INSTAGRAM
Twitter
YOUTUBEΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠIΣHΣ