Connect with us

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ

Τρεις προτάσεις προϋπολογισμού 12 εκατομμυρίων ευρώ κατέθεσε η ΔΕΥΑ Σερρών στο ΠΕΠ (video)

Δημοσιεύτηκε

στις

Τρεις προτάσεις προϋπολογισμού 12 εκ. ευρώ από τη Δ.Ε.Υ.Α.Σ. στο ΠΕΠ (Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα) Κεντρικής Μακεδονίας κατατέθηκαν μέσα στον Μάρτιο και παρουσιάστηκαν στη σημερινή συνέντευξη τύπου παρουσία του Δημάρχου Σερραίων Πέτρου Αγγελίδη, του Προέδρου της ΔΕΥΑΣ Γιάννη Γάτσιου και του Γεν. Διευθυντή της Επιχείρησης Νίκου Σαφαρίκα:
1. Διυλιστήριο νερού 5.885.000 εκ. ευρώ στον Αη – Γιάννη Σερρών.
Υδατόπυργος και δύο Αντλιοστάσια στο Αδελφικό.
2. Κατασκευή δεξαμενής 2.000 κ.μ. στη γεώτρηση Μονοκκλησιάς.
3. Ηλεκτρονικά Υδρόμετρα για μέτρηση από απόσταση.

ΔΙΫΛΙΣΤΗΡΙΟ ΝΕΡΟΥ ΣΤΟΝ ΑΗ- ΓΙΑΝΝΗ
Το μεγαλύτερο έργο της Δ.Ε.Υ.Α.Σ. μετά τον Βιολογικό (Ε.Ε.Λ.)
Πρόταση για την «Κατασκευή διϋλιστηρίου νερού πόλης Σερρών» με Προϋπολογισμό 5.885.000 € προ ΦΠΑ 24%.
Αναφέρεται στη μελέτη, κατασκευή και θέση σε αποδοτική λειτουργία του έργου.
Θα υλοποιηθεί στην περιοχή του Αη-Γιάννη Σερρών σε ιδιόκτητο οικόπεδο οκτώ (8) στρ. της Δ.Ε.Υ.Α.Σ., το οποίο βρίσκεται εκτός του οικισμού του Αη- Γιάννη, νότια αυτού και των Επταμύλων, 900 μ. από τη λίμνη και 2 χλμ. από την πόλη των Σερρών.
Στην εργολαβία περιλαμβάνονται και τα έργα υδροληψίας από τη λίμνη καθώς και η μεταφορά του ανεπεξέργαστου νερού στην ΕΕΝ (Εγκατάσταση Επεξεργασίας Νερού) με αγωγό 1.200 μ. από το αντλιοστάσιο.
Η εγκατάσταση θα λειτουργεί επικουρικά στο υφιστάμενο σύστημα υδροδότησης της πόλης. Αναμένεται να επιφέρει σημαντικά οικονομικά και περιβαλλοντικά οφέλη στην περιοχή.
Πρόκειται για το μεγαλύτερο έργο της Δ.Ε.Υ.Α.Σ. από την σύστασή της, μετά την ΕΕΛ (Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων).

– Διαφήμιση –

Ο Καλλικράτης στην Ύδρευση
Αδελφικό, Κουβούκλιο, Κουμαριά
Η Δ.Ε.Υ.Α. Σερρών στο πλαίσιο της προσπάθειάς της, για την βέλτιστη ποιότητα του πόσιμου νερού στον χώρο ευθύνης της, προχώρησε στην σύνταξη μελέτης για την βελτίωση των εξωτερικών υδραγωγείων Τ.Κ. Αδελφικού, Κουβουκλίου και Κουμαριάς.

Η μελέτη της Τεχνικής Υπηρεσίας της Δ.Ε.Υ.Α. Σερρών, με Προϋπολογισμό 231.190,56 € με Φ.Π.Α. 24% ή 186.444,00 € χωρίς Φ.Π.Α. 24%, περιλαμβάνει την ανακατασκευή δύο (2) υφιστάμενων αντλιοστασίων και την ανακατασκευή ενός (1) υδατόπυργου, στην Τοπική Κοινότητα του Αδελφικού, μέσω των οποίων όμως εξυπηρετούνται ταυτόχρονα και οι Τ.Κ. Κουβουκλίου και Κουμαριάς, του νέου διευρυμένου Δήμου Σερρών.

ΔΕΞΑΜΕΝΗ ΓΕΩΤΡΗΣΗΣ ΜΟΝΟΚΚΛΗΣΙΑΣ
Η πρώτη φάση του έργου «Εργασίες ενιαίας διαχείρισης εξωτερικών υδραγωγείων Τ.Κ. Προβατά – Μονοκκλησιάς – Α. Καμήλας – Μητρουσίου, Α’ ΦΑΣΗ», προϋπολογισμού 1 εκ. Ευρώ υλοποιείται και ολοκληρώνεται μέσα στο Καλοκαίρι.

Η Δ.Ε.Υ.Α. Σερρών προχωρά στη Β΄ και τελευταία Φάση του με προϋπολογισμό μελέτης 2.331.200 € με Φ.Π.Α. 24%.

Προβλέπεται:
Α. Η κατασκευή μιας κεντρικής δεξαμενής συγκέντρωσης χωρητικότητας 2.000 κ.μ. νερού στην Τ.Κ. Άνω Καμήλας, καθώς και η κατασκευή ενός αντλιοστασίου μεταφοράς του νερού από την συγκεκριμένη δεξαμενή στους υδατόπυργους, ή στις δεξαμενές των οικισμών, μαζί με τους αντίστοιχους αγωγούς μεταφοράς.

Β. Η εγκατάσταση κατάλληλου εξοπλισμού στην Κεντρική Δεξαμενή για την ασύρματη μετάδοση των δεδομένων, εντολών λειτουργίας και μετρήσεων στο υφιστάμενο σύστημα Τηλεελέγχου – Τηλεχειρισμού της Δ.Ε.Υ.Α.Σ. καθώς και η τελική ενσωμάτωση και απεικόνισή τους στο υφιστάμενο σύστημα SCADA της Επιχείρησης για τον συνολικό έλεγχο και διαχείριση των εγκαταστάσεων.

7.816 ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΥΔΡΟΜΕΤΡΑ
Μέτρηση από απόσταση
Η Δ.Ε.Υ.Α.Σ. συνέταξε μελέτη προϋπολογισμού 3.422.400 € με Φ.Π.Α. σύμφωνα με την οποία προβλέπεται η αντικατάσταση παλαιών υδρομέτρων με νέα ηλεκτρονικά (σε παροχές καταναλωτών σε διάφορα σημεία εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Σερρών, σύμφωνα με τις ανάγκες της Δ.Ε.Υ.Α.Σ.), με μέτρηση από απόσταση, ώστε οι μετρήσεις αυτών σε συνδυασμό με τις τιμές των επί μέρους σταθμών τηλεελέγχου – τηλεχειρισμού, που αναφέρονται στις διερχόμενες παροχές , να συσχετίσουν τον δείκτη διαρροών υποδομών ανά σταθμό τηλεελέγχου – τηλεχειρισμού και να εξειδικεύσουν – οριστικοποιήσουν το ακριβές ποσοστό του μη ανταποδοτικού νερού, πλέον ανά περιοχή της πόλης και όχι στο σύνολό της.

Τα νέα υδρόμετρα θα τοποθετηθούν εντός φρεατίων σε μονοκατοικίες και σε συλλέκτες διανομής ύδατος εντός οικοδομών.

Στην ίδια μελέτη προβλέπεται επίσης, η αντικατάσταση παλαιών συλλεκτών οικοδομών, η απομόνωση και διακοπή υφιστάμενων παροχών καθώς και η προμήθεια κατάλληλου εξοπλισμού και λογισμικού για την συλλογή και επεξεργασία των δεδομένων από τα υδρόμετρα.

Θα αντικατασταθούν 616 υδρόμετρα σε μονοκατοικίες και 7.200 υδρόμετρα σε συλλέκτες οικοδομών, στην Τ.Κ. Κάτω Μητρουσίου Σερρών και στους τομείς 1, 2, 3, της πόλης των Σερρών.

ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Απάντηση

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Παναγιωτόπουλος | “Το Σάββατο θα επισκεφτώ το στρατόπεδο Ασημακοπούλου”

Δημοσιεύτηκε

στις

Αυτοψία πρόκειται να πραγματοποιήσει στο στρατόπεδο Ασημακοπούλου το πρωί του Σαββάτου ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Πιο συγκεκριμένα όπως τόνισε στην κάμερα του ENA Channel κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων για την απελευθέρωση του νησιού της Θάσου ο κ. Παναγιωτόπουλος επισήμανε ότι θέλει να δει ο ίδιος την κατάσταση στο στρατόπεδο ενώ άσκησε τα “πυρά” του εναντίον σε όσους τον κατηγορούσαν για το γεγονός ότι δεν μπορεί να επισκεφτεί το στρατόπεδο λόγω Μ.Κ.Ο. 

 

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Αναστέλλεται η τοποθέτηση ραντάρ στο Υψάριο της Θάσου

Δημοσιεύτηκε

στις

Την αναστολή της κεραίας στο Υψάριο Όρος έκανε γνωστή πριν από λίγη ώρα (12:20) ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος 

Ο Υπουργός δίνοντας το παρών στις εκδηλώσεις για την απελευθέρωση του νησιού έκανε γνωστή την αναστολή της τοποθέτησης ραντάρ στο Υψάριο μέχρι να ξεκαθαρίσει το τοπίο με την Πολιτική Αεροπορία.

 

 

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Παρουσιάστηκε η πλατφόρμα αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών στο Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος

Δημοσιεύτηκε

στις

Ένα απτό και πολύ ενδιαφέρον παράδειγμα σύνδεσης της έρευνας που γίνεται στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, με την καθημερινότητα των πολιτών, είναι το πιλοτικό πρόγραμμα με την ονομασία Virtual School, το οποίο εμπνεύστηκαν και δημιούργησαν τρεις καθηγητές του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδας (ΔΙ.ΠΑ.Ε.) και μέλη του Εργαστηρίου A.E.T.M.A. (Advanced Educational Technologies and Mobile Applications).

Πρόκειται για τον διευθυντή, Αύγουστο Τσινάκο και τους συνεργάτες του: Γιάννη Καζανίδη και Γιώργο Τερζόπουλο, οι οποίοι δημιούργησαν μία πλατφόρμα εκπαίδευσης των μαθητών και των εκπαιδευτικών των σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, με σκοπό την αντιμετώπιση των φυσικών και άλλων καταστροφών, όπως: ο σεισμός, η πυρκαγιά, η πλημμύρα, η καταιγίδα κ.ά.

Το συγκεκριμένο project παρουσιάστηκε κατά την διάρκεια επίσημης παρουσίασης το πρωί της Παρασκευής 18 Οκτωβρίου 2019 την οποία παρακολούθησαν εξέχουσες πολιτικές προσωπικότητες και καθηγητές πανεπιστημίων από την Ελλάδα και το εξωτερικό, όπως: ο ευρωπαίος επίτροπος για θέματα ανθρωπιστικής βοήθειας και διαχείρισης κρίσεων, Χρήστος Στυλιανίδης και ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς. Αξίζει να σημειωθεί ότι υπογράφηκε η ιδρυτική συμφωνία του διεθνούς δικτύου υλοποίησης του προγράμματος.

Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς

Ευρωπαίος Επίτροπος σε θέματα Ανθρωπιστικής κρίσης και Διαχείρισης Κρίσεων Χρήστος Στυλιανίδης

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Δήμος Κομοτηνής | «Όχι» στην εγκατάσταση προσφύγων και μεταναστών

Δημοσιεύτηκε

στις

«Όχι» στην επαναλειτουργία δομών φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών, οποιουδήποτε τύπου, είπε με απόφασή του το δημοτικό συμβούλιο Κομοτηνής.

Το βράδυ της Τετάρτης 16/10 στο πλαίσιο συνεδρίασης, τέθηκε πρώτο προς συζήτηση το θέμα έκδοσης ή μη ψηφίσματος για τη μη εγκατάσταση προσφύγων – μεταναστών στον Δήμο Κομοτηνής.

Τρία ψηφίσματα
Την συζήτηση προκάλεσε ο «Σπάρτακος» που στις 7/10 κατέθεσε σχετική πρόταση έκδοσης ψηφίσματος προς το δημοτικό συμβούλιο Κομοτηνής. Το ψήφισμα του Σπάρτακου έλεγε ένα κατηγορηματικό «όχι» στην φιλοξενία μεταναστών και προσφύγων, συγχρόνως όμως προέβαινε σε κάποιες πολιτικές κρίσεις τις οποίες δεν δεχόταν όλο το σώμα. Θυμίζουμε ότι η Θράκη δεν έχει εξαιρεθεί ρητά – παρά μόνο άτυπα – από τον σχεδιασμό αποσυμφόρησης των νησιών, ενώ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεών του ο ΣΚΑΪ μετέφερε ότι θα επαναλειτουργήσει δομή στην Κομοτηνή.

Δικό της ψήφισμα κατέθεσε η «ΠΟΛΗ-τική Ανατροπή» της Ελένης Λαφτσή, εκφράζοντας μεν το «όχι» αλλά όχι στον τελικό προταθέντα τόνο και τρόπο.

Δεκτή από το σώμα έγινε η αντιπρόταση της «Κοινωνίας Πολιτών».

Ακολουθεί αναλυτικά το ψήφισμα βάσει του οποίου ακολούθησε η ψηφοφορία:

«Το Δημοτικό Συμβούλιο Κομοτηνής εκφράζει τη ρητή και απαρέγκλιτα κατηγορηματική αντίθεσή του σε κάθε ενδεχόμενη προοπτική εγκατάστασης προσφύγων και μεταναστών στην περιοχή μας.

Θεωρούμε ότι αποτελεί θεμελιώδη υποχρέωσή μας να προασπίσουμε τα συμφέροντα του τόπου μας και των συνδημοτών μας, αντιτιθέμενοι στα όποια σχέδια μεταφοράς προσφύγων και μεταναστών στα όρια της επικράτειας του Δήμου μας.

Ο ακριτικός τόπος μας αντιμετωπίζει δεκάδες δυσεπίλυτα προβλήματα αναπτυξιακού χαρακτήρα, τα οποία χρήζουν άμεσης και αποτελεσματικής αντιμετώπισης από την κεντρική διοίκηση. Επ’ ουδενί, λοιπόν, δεν μπορεί να επιβαρυνθεί ο Δήμος μας με την εγκατάσταση προσφύγων και μεταναστών και με τη συσσώρευση επιπλέον ζητημάτων, που η εγκατάσταση αυτή αναπόφευκτα θα επιφέρει.

Για τον λόγο αυτό, ζητούμε από την πολιτεία να επιδείξει άμεσα αντανακλαστικά, να εξετάσει το θέμα με ευαισθησία και να μην επιτρέψει τη μεταφορά και την εγκατάσταση προσφύγων και μεταναστών στον τόπο μας».

Η ψηφοφορία
Το ψήφισμα που πρότεινε η «Κοινωνία Πολιτών» έφερε την θετική αντίδραση του «Σπάρτακου» καθώς σύμφωνα με τον επικεφαλής δεν είχε «ναι μεν αλλά…» και συγχρόνως μετέφερε ένα σαφές «όχι» στην εγκατάσταση προσφύγων και μεταναστών στην περιοχή. Υπέρ του ψηφίσματος στάθηκε και η μείζονα αντιπολίτευση του Αντώνη Γραβάνη.

Επί του συνόλου, καταγράφηκαν 35 θετικές ψήφοι έναντι τριών κατά που προήλθαν από τους δημοτικούς συμβούλους Ελένη Λαφτσή, Ανέστη Στρατιάδη (ΠΟΛΗ-τική Ανατροπή) και Γιάννη Λεβέντη (Λαϊκή Συσπείρωση).

Ο κος Λεβέντης με ανακοίνωσή του την επομένη της ψηφοφορίας τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής: «[…] Ειδικότερα, για την πιθανότητα υποδοχής προσφύγων, στην περιοχή μας, χωρίς τις στοιχειωδώς αναγκαίες κτιριακές υποδομές και συγκροτημένες υπηρεσίες κοινωνικής υποστήριξης εκφράζουμε την έντονη ανησυχία μας για τις συνθήκες που θα προκύψουν και σίγουρα δεν θα εξυπηρετούν τους πρόσφυγες. Τόσο η κεντρική κυβέρνηση, όσο και η τοπική διοίκηση οφείλουν να πάρουν όλα τα αναγκαία μέτρα για τον σεβασμό των δικαιωμάτων των προσφύγων και να αξιοποιήσουν κάθε δυνατότητα για την διαμόρφωση ανθρώπινων συνθηκών διαβίωσής τους».

xronos

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ
teliko filiagkos-plio
HOLIDAY-Car-Rental-banner
professional camera ad
post_head_image
300x250_ANOIKSI

300x250_ANOIKSI

karta 1
geotech_banner
old_town_inn
ergasia_syn
epikairotita

Social

Facebook
INSTAGRAM
Twitter
YOUTUBEΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠIΣHΣ