ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Το όνομα της Ελένης Τοπαλούδη θα δοθεί σε αίθουσα του πανεπιστημίου Αιγαίου

Την Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2022, πραγματοποιήθηκε διαδικτυακή εκδήλωση στη μνήμη της Ελένης Τοπαλούδη που διοργάνωσε το πανεπιστήμιο Αιγαίου.

Το “παρών” στην εκδήλωση έδωσε ο πατέρας της Ελένης, ο κ. Γιάννης Τοπαλούδης, ο οποίος ζήτησε μεταξύ των άλλων “Να μην υπάρξει καμία άλλη Ελένη, Ζωή, Γαρυφαλλιά, Καρολάιν, Δώρα”.

Ανοίγοντας την εκδήλωση η πρυτάνισσα κ. Χρυσή Βιτσιλάκη δεσμεύθηκε ότι το πανεπιστήμιο θα υλοποιήσει μια σειρά από δράσεις για να σταματήσουν κακοποιητικές, δολοφονικές συμπεριφορές και ανακοίνωσε ότι θα δοθεί το όνομα της Ελένης Τοπαλούδη σε αίθουσα του πανεπιστημίου Αιγαίου στη Ρόδο.

 

Στην διαδικτυακή αυτή εκδήλωση, η Πρυτάνισα του Πανεπιστημίου Αιγαίου κ. Χρυσή Βιτσιλάκη σύμφωνα με το skyrodos.gr είπε πως “Είναι η χειρότερη πλευρά έμφυλης βίας που “χτύπησε” το πανεπιστήμιου Αιγαίου. Μια νέα γυναίκα που κοίταγε μπροστά τη ζωή έφυγε. Από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστό το συμβάν είμασταν κοντά στην οικογένεια της Ελένης. Δεν μπορώ να φανταστώ να βρεθώ ως γυναίκα και ως μητέρα στη θέση τους. Ευελπιστούμε να βρίσκεται το κουράγιο για να αντιμετωπίζετε αυτό που έγινε. Για να τιμήσουμε τη μνήμη της πρέπει να σταθούμε στο τι η δολοφονία της σηματοδοτεί. Αυτό προσπάθησα να αναδείξω από την πρώτη ημέρα που συνέβει το τραγικό γεγονός. Θέλουμε να αναδείξουμε πως αυτού του είδους οι απάνθρωπες συμπεριφορές που καταλήγουν στη δολοφονία μιας γυναίκας οποιαδήποτε γυναίκας είναι τόσο βαθιά ριζωμένες σε πρότυπα στερεότυπα. Είναι υποχρέωση όλων μας να στηλιτεύσουμε και να καταδικάσουμε τέτοια φαινόμενα. Να αναδείξουμε τον απάνθρωπο χαρακτήρα τους. Πολλά έχουν ειπωθεί για τη γυναικτονία και από το Πανεπιστήμιο μας”.

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version