ΚΑΒΑΛΑ

“Το Χαμόγελο του Παιδιού” | 1 στις 6 συνομιλίες ανήλικων με ενήλικους χρήστες ήταν παραβιαστική για τα παιδιά

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο, πραγματοποιήσαμε μαζί με τους μαθητές-εθελοντές του Yousmile, μια διαδικτυακή έρευνα σε πλατφόρμες ανώνυμης συνομιλίας με αγνώστους.

 Μια ιδέα που προήλθε από τα ίδια τα παιδιά, τα μέλη της Ομάδας Δικαιωμάτων του Παιδιού, καθώς παρατήρησαν πως πολλοί συνομήλικοί τους επιλέγουν αυτό τον τρόπο επικοινωνίας, καθώς και από περιστατικά που αναφέρθηκαν στις Γραμμές Υποστήριξης και Βοήθειας του Οργανισμού.

  Δημιουργήθηκαν τρεις (3) υποθετικοί χαρακτήρες, που υποδύθηκαν οι μαθητές και είχαν μέσο όρο ηλικίας τα 15 έτη

 Πραγματοποιήθηκαν 88 συνομιλίες, γνωρίζοντας ότι μιλάνε με ανήλικη, και οι 51 χρήστες (58%) συνέχισαν τη συνομιλία, με μέσο όρο ηλικίας τα 37 έτη

1 στις 6 συνομιλίες με ενήλικους χρήστες που πραγματοποιήσαμε, με μέσο όρο ηλικίας τα 41 έτη, προχώρησε σε σεξουαλικοποίηση της συζήτησης, ή κάποια μορφή συνομιλίας, παραβιαστική για τα παιδιά.

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να προβληθούν τα ευρήματα της έρευνας που πραγματοποιήσαμε, ώστε να ενημερωθούν όσο το δυνατό περισσότερα παιδιά, καθώς και το οικογενειακό τους περιβάλλον, και να θωρακιστούν απέναντι στους κινδύνους που πιθανά θα αντιμετωπίσουν στο διαδίκτυο.

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version